15.6.2023 UEFA Nations League: Espanja – Italia

Jalkapallokausi on seurajoukkueiden osalta paketissa, mutta maajoukkueet ovat kasaantuneet yhteen ja tällä hetkellä käynnissä on Kansojen liigan A-lohkon pudotuspelit. Lisäksi huomenna jatkuvat myös EM-karsinnat, joissa on luonnollisesti mukana myös Huuhkajat. Torstai-iltana Hollannin Enschedessä pelattavassa ottelussa kohtaavat Espanja sekä Italia ja ottelun panoksena on paikka Kansojen liigan finaalissa, jossa vastaan asettuu eilen Hollannin jatko-ottelussa kaatanut Kroatia. Ottelu alkaa kello 21:45 Suomen aikaa ja sitä pääsee seuraamaan Cmoren ja Viaplayn suoratoistopalveluista.

Grolsch Veste Stadiumilla luvassa kahden laatujoukkueen kohtaaminen

Panokset ovat huipussaan torstai-iltana Hollannin maaperällä, kun Espanja ja Italia taistelevat paikasta Kansojen liigan finaaliin. Kotijoukkueen virkaa tässä neutraalilla maaperällä pelattavassa ottelussa hoitaa Espanja, mutta käytännössä kotiedulle ei voi antaa painoarvoa tässä yksittäisessä ottelussa. Kahden FIFA-rankingin TOP10-joukkueen kohtaaminen on aina hienoa seurattavaa ja myös tästä ottelusta voi hyvällä syyllä povata taktisesti todella tasokasta kohtaamista.

Espanjan MM-kisat viime syksynä päättyivät pettymykseen, kun Marokko oli neljännesvälierissä parempi lukemin 1-0. Aikainen tappio pudotuspeleissä aiemmin mainiosti arvokisoissa menestyneelle joukkueelle ei tyydyttänyt maajoukkueen johtoa ja Luis Enrique laitettiin kilometritehtaalle joukkueen peräsimestä. Tilalle palkattiin vuosien ajan hyvää jälkeä Espanjan nuorisomaajoukkueissa tehnyt Luis de la Fuente.

Uuden valmentajan startti ei ole ollut La Rojan peräsimessä paras mahdollinen, sillä kahdesta EM-karsintaottelusta joukkue on voittanut toisen ja hävinnyt toisen. EM-karsinnat alkoivat solidilla 3-0 voitolla Norjasta, mutta toisessa ottelussa joukkue koki yllättävän 2-0 tappion Skotlannin vieraana. Ennakkotietojen mukaan Espanja saa jalkeille vahvan koosteen vaikka ykköstykki Pedri onkin loukkaantumisen takia sivussa.

Italia jäi yllättäen syksyn MM-kisojen ulkopuolelle, mutta joukkue sai ainakin valmistautua rauhassa EM-karsintoihin sekä Kansojen liigan lopputurnaukseen. Roberto Mancinin miehistön EM-karsinnat eivät alkaneet toivotulla tavalla, kun avausottelussa kotikentällä tuli 1-2 tappio Englantia vastaan. Toisella kierroksella kurssi käännettiin, kun Azzurri haki 0-2 vierasvoiton Maltalta. Pelivoimaltaan vuoden 2021 EM-mestari on Euroopan ehdotonta eliittiä ja kun tuttu runko on kasassa, niin menestystä voi povata taivaansinisille myös lähitulevaisuuteen. Italian tuore mielenkiintoinen nimi kokoonpanossa on 24-vuotias Mateo Retegui, joka on iskenyt maalit molemmissa EM-karsintaotteluissa.

Azzurri aliarvostettu kerroinmarkkinassa

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen ja arvostamme Italian joukkueista jopa niukasti paremmaksi kokonaisuudeksi. Espanja on selvässä murrosvaiheessa MM-kisojen jäljiltä, kun Italia puolestaan jatkaa tutulla rungolla sekä tutulla valmennuksella. Vaikka Italia ei selvittänyt tietään MM-kisoihin, niin joukkue on kiistatta Euroopan kermaa. Neutraalikentällä lähtökohdat otteluun pitäisivät olla tasaiset, mutta markkinassa La Rojasta on tehty suosikki ja näin ollen kohteen kiinnostavinta antia ovat Italian menestyskertoimet.

Maaliodottamaltaan ottelu on ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen, joten tasapelin todennäköisyys on hieman normaalia korkeampi. Näin ollen järkevin pelivalinta kohteeseen on Italian tasoituskerroin +0,5 AH, joka kattaa mahdollisen maalittoman tasapelin. Todennäköisyysarvio kohteelle on 63% ja rajakerroin 1,59. XLBet tarjoilee kohteeseen kerrointa 1,67 joka kelpaa mainiosti kupongille tähän laatuotteluun.