15.9.2022 Eurooppa-liiga: AS Roma – HJK

Upeasti tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen selvittänyt HJK jatkaa lohkovaiheen otteluita torstai-iltana Roomassa, kun Stadio Olimpicolla on vastassa José Mourinhon johtama suurseura AS Roma. HJK on luonnollisesti ottelussa jättimäinen altavastaaja ja lohkovaiheen avausottelussa 2-1 yllätystappion Ludogoretsille kokenut kotijoukkue tuskin antaa armoa suomalaisvieraille. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

I Giallorossin lohkovaihe käynnistyi kompastellen

AS Roma on Euroopan mittapuulla suurseura ja se on tottunut menestymään kotimaansa lisäksi myös eurokentillä. Mestareiden liigan lohkovaiheessakin lukuisia kertoja esiintynyt AS Roma jäi viime kaudella kotimaansa Italian Serie A:ssa sarjataulukon kuudenneksi ja täksi kaudeksi tyytyminen oli Mestarien liigan sijaan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. AS Romalla on vahva joukkue täksi kaudeksi ja se on Napolin, Atalantan, AC Milanin sekä Juventuksen ohella yksi varteenotettava mestari kotimaansa sarjassa.

Joukkueen managerina toimii Jose Mourinho, joka tuskin isompia esittelyitä jalkapalloa seuraavan kansa silmissä tarvitsee. Tämä kausi Serie A:ssa on alkanut varsin kelvollisesti, sillä kuuden ensimmäisen ottelun saldo on 4 voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio yhteismaalierolla 8:6. Josemaiseen tapaan oma pää on pitänyt hyvin, mutta mikään murskauskone joukkue ei ole. Eurooppa-liiga alkoi Rooman osalta takkuillen, kun lohkovaiheen avausottelussa joukkue hävisi bulgarialaiselle Ludogoretsille vieraskentällä 1-2. AS Roma hallitsi ottelua, mutta runsaista maalipaikoista huolimatta joukkue ei pystynyt kääntämään ottelua itselleen. HJK:ta odottaakin Stadio Olimpicolla ärsytetty isäntä.

Helsingin Jalkapalloklubi selvitti tiensä sensaatiomaisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja arpaonni oli kaikkea muuta kuin helppoa, sillä samaan C-lohkoon arvottiin AS Roman lisäksi Ludogorets ja espanjalainen Betis. HJK:n mahdollisuudet jatkopaikkaan ja pudotuspeleihin ovat todella ohuet, sillä avauskierroksella tuli 0-2 kotitappio Betistä vastaan. Käytännössä jatkopaikka vaatisi urotekoja ja nähtyjen otteiden perusteella niitä ei ole realistista odottaa.

Kotimaan kentillä HJK on ollut viime aikoina hyvässä iskussa ja helsinkiläiset johtavat sarjaa kahden pisteen erolla ennen Kuopion Palloseuraa. Viime viikonloppuna HJK kohtasi vieraskentällä FC Hongan ja tuloksena oli 1-2 vierasvoitto. Kumpikin joukkue kärsii ottelussa muutamista poissaoloista, mutta materiaali- ja tasoero on niin iso kotijoukkueen hyväksi, että vaikutusta voimasuhteisiin niillä ei ole.

Suututettu AS Roma murskaa Klubin?

Kuten sanottua, tasoero on massiivinen isäntien hyväksi ja HJK joutuu Italian reissullaan todelliseen rumputulitukseen. Avauskierroksen tappiosta sisuuntunut AS Roma lähtee ensitietojen mukaan otteluun parhaalla kokoonpanollaan, joten mitään turhia riskejä valmistautumisesta otteluun ei oteta. Mourinho haluaa takuulla, että joukkue palaa tässä ottelussa voittojen tielle ja ottaa lohkovoiton kannalta tärkeät kolme pistettä kotikentällään.

AS Roma on jättisuosikki kotikentällään ja italiaiskooste saattaa hyvinkin pitää maalintekoharjoitukset suomalaisjoukkueen kustannuksella. Suomalaisen futisfanin kannalta ikävä fakta on se, että tuloksena on erittäin todennäköisesti runsasmaalinen tappio. AS Roman tasoituskertoimet kelpaavat mukavasti jännityskohteeksi otteluun. Myös AS Roman yli 2,5 maalista tarjottu kerroin kelpaa toiseksi pelikohteeksi.

Pelivalinnat:
  • AS Roma – HJK: AS Roma -2,5 AH, kerroin 2,20 (STSbet)
  • AS Roma maalimäärä: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,70 (Bankonbet)