15.9.2022 Liiga: Tappara – HIFK

Liiga jatkuu torstaina yhden ottelun kierroksella, kun Tampereen Nokia Arenalla kohtaavat Tappara ja HIFK. Kummankin joukkueen kausi alkoi voitokkaasti, kun Tappara kaatoi tiistaina finaaliuusinnassa TPS:n 3-1 ja HIFK puolestaan voitti HPK:n eilen kotikentällään 4-1. Tänään toinen joukkueista kohtaa kauden ensimmäisen pistemenetyksen ja vedonlyöntimielessä mielenkiinto kohdistuu vierasjoukkue HIFK:hon, jonka menestyssaumoja on vedonlyöntimarkkinassa mielestämme aliarvostettu. Ottelu alkaa kello 18:30.

Tapparalla alla maukas kotivoitto

Liigan hallitseva mestari Tampereen Tappara ei kompastellut avauskierroksella vaan tiistain avausottelussa Tappara nappasi Jori Lehterän johdolla solidin 3-1 voiton Turun Palloseurasta. Vaikka Lehterän pistesarakkeeseen kirjattiin ”vain” 0+1, niin hän oli pohjustamassa kaikkia kolmea Tapparan maalia. Lehterä onkin kiistatta yksi sarjan parhaista ellei paras pelaaja ja hänen peliesityksensä heijastuu totta kai myös Tapparan menestykseen isossa kuvassa.

Tappara on saanut valmistautua kauteen perinteisten ystävyysotteluiden sijaan varsin vauhdikkaissa CHL-otteluissa, joten tuntuma kauteen lähdettäessä oli varmasti kirvesrintojen riveissä hyvä. TPS-ottelussa Tappara ei toki vielä esittänyt parastaan ja varsinkin ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta kohtalaisen heikko. Loppua kohti Tapparan kone kuitenkin käynnistyi paremmin ja joukkue otti lopulta ansaitun 3-1 kotivoiton kauden avausottelusta. Tänään vastus kuitenkin todennäköisesti kovenee, kun Nokia Areenalle saapuu vieraaksi kauden voitokkaasti avannut ja kovalla pelaajamateriaalilla operoiva HIFK.

Vierasjoukkue HIFK ei esiintynyt valmistavalla seosongilla CHL-jäillä vaan pelituntumaa kauden alla on otettu harjoituspelien muodossa. Peräti kymmenen harjoituspeliä vajaaseen kuukauteen pelannut HIFK ei näyttänyt kovin valmiilta vielä näissä otteluissa, sillä otteluista kuusi päättyi tappioon ja neljä voittoon. Toki osa vastustajista olivat laadukkaasta päästä, sillä HIFK kohtasi harjoituskaudella mm. Ruotsalaisseurat Röglen ja Växjön.

Liiga alkoi helsinkiläisten osalta kuitenkin voitokkaasti, kun punanutut kaatoivat keskiviikkona kotikenttä Nordiksella HPK:n 4-1. HIFK:n tehomiehinä hääri puolustaja Kasper Kotkansalo (0+3) sekä maalitykki Olli Palola, joka iski kiekon kahdesti HPK:n verkkoon. HIFK:lla on tällekin kaudelle kasassa vahva pelaajamateriaali vaikka Ville Peltosen johtama joukkue menettikin muutamia tärkeitä profiilipelaajia. Perustasoltaan HIFK on sarjan TOP6-joukkue ja nappionnistumisella rahkeet riittävät haastamaan mm. Tapparan jopa sarjan mestaruustaistossa.

Tapparan kertoimet ylikuumentuneet, vierasmenestystä lapulle

Perustasoltaan Tappara on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja kotiedun turvin ottelussa täysin ansaittu suosikki. Markkina on kuitenkin pahasti kuumentunut kotimenestyksen suhteen ja pelimielessä tämän ottelun parhaat peli-ideat löytyvät siten luonnollisesti vierasmenestyksestä. Alkukaudesta yllätysmomentit ovat isoimmillaan ja joukkueiden koheesiot hakevat vielä uomiaan, joten yllätyksiä nähtäneen altavastaajien toimesta.

HIFK: suorasta vierasvoitosta tarjottu kerroin 4,00 (STSbet) kestää hyvin peliä 30% arviolla, mutta käytetään vihjeiden pelivalintana osuvampaa moneyline-kohdetta, joka kattaa myös mahdollisen jatkoaika- tai rl-voiton.

Pelivalinnat:
  • Tappara – HIFK: HIFK moneyline, kerroin 2,75 (STSbet)