15.9.2023 Liiga: Tappara – HIFK

Perjantain liigakierroksen ehdoton herkkupala on tarjolla Tampereen Nokia Arenalla, kun sarjan kaksi suurinta mestarisuosikkia, Tappara ja HIFK iskevät yhteen. HIFK ei ole päässyt sarjaotteluissa vielä tämän kauden osalta tositoimiin, mutta tänään Ville Peltosen suojatit saavat kauden 2023-24 käyntiin vierasottelun merkeissä. Tappara puolestaan aloitti kauden keskiviikkona solidilla 4-0 kotivoitolla Pelicansista ja pelit uuden valmentajan alaisuudessa alkoivat täydellä pispotilla. Kotijoukkue Tappara on jäänyt vedonlyöntimarkkinassa hieman aliarvostetuksi ja peli-ideat rakennetaan kirvesrintojen menestyksen kautta.

Tappara aloitti kauden väkivahvasti

Tampereen Tappara sai maistuvan startin kaudelle, kun se kaatoi keskiviikkona pelatussa juhlaottelussa kesällä entisestään vahvistuneen Lahden Pelicansin tylyin 4-0 lukemin. Pelinkuva ei vastannut ihan täysin ottelun lopputulosta, sillä myös lahtelaisilla oli ottelussa omat paikkansa. Tappara-maalilla pelannut Christian Heljanko oli kuitenkin jälleen kerran kuin itse varmuus ja piti kotijoukkueen maalin koskemattomana. Kokonaisuudessaan Tapparan pelissä ei ollut uuden valmentajan alaisuudessa muuttunut paljoakaan, mutta totta kai yhden ottelun otanta on niin suppea, että siitä on turha vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Tapparalta puuttui keskiviikkona runkopelaajista puolustajat Valtteri Kemiläinen ja Mattias Bäckman sekä hyökkääjät Kristian Tanus ja Otto Rauhala. Nelikon tämänhetkisestä pelikunnosta ei ole tietoa, mutta hyvällä lykyllä joukkue saa apuja sairastuvalta jo tähän otteluun. Materiaali on kuitenkin Liigan mittapuulla vähintäänkin leveä ja laadukkaita korvaajia on tarjolla jokaiselle pelipaikalle. Ainoana pelivoimaa laskevana poissaolona täytyy huomioida Kemiläisen poissaolo, sillä hän on merkittävä palanen tamperelaisten ylivoimakoostumusta.

Helsingin IFK on odotellut kauden alkua pitkin viikkoa, sillä joukkue pääsee tämän kauden osalta ensimmäisen kerran tositoimiin vasta tänään perjantaina. Joukkueesta on leivottu poikkeuksetta jokaisessa mediassa tämän kauden suurinta mestarisuosikkia ja mikäli palaset loksahtavat nordenskiöldinkadulla kohdalleen on joukkue kiistatta yksi suurimmista ellei suurin mestarisuosikki. Joukkue toimi aktiivisesti kesällä siirtomarkkinoilla ja materiaaliltaan se on tälle kaudelle ehdottomasti sarjan kuohkeinta kermaa.

Joukkue jatkaa tällä kaudella tutussa komennossa, kun Ville Peltonen adjutantteineen jatkaa seuran peräsimessä. Uutena miehenä valmennusryhmään saapui täksi kaudeksi Marko Ojanen, joka on tottunut menestymään. Joukkue sai harjoitusotteluissa jobinpostia, kun kovalla kohulla Helsinkiin saapunut Leo Komarov loukkaantui ja on nykyhetken tietojen mukaan sivussa ainakin tammikuulle asti. Komarovin poissaolo toki tuntuu rosterissa, mutta leveällä ja terävällä pelaajaviuhkalla operoiva HIFK löytää laadukkaan paikkaajan NHL-konkarille. Komarovin ohella sivussa on puolustaja Kasper Kotkansalo.

HIFK ylikuumentunut markkinoilla

Perustasoltaan arvostan joukkueet samantasoisiksi koosteiksi kauden alla. Tapparan osalta tuoretta näyttöä on keskiviikolta sekä harjoitusotteluista ja vaikka ihan parasta Tapparaa ei varmasti olla vielä nähty, niin peruspalikat näyttäisi olevan taas kunnossa – tärkeimpänä tekijänä huiman laadukas maalivahtipeli. HIFK:n materiaali on äärimmäisen laadukas ja vaikka valmistavista otteluista voittoja napsuikin, niin peli on kaikkea muuta kuin valmista tällä hetkellä.

Tappara nauttii ottelussa kohtalaista kotietua ja on meidän papereissa ottelun niukka suosikki. Betsimarkkina on kuitenkin paikoitellen leiponut vierasjoukkue HIFK:sta suosikin ja kotijoukkueen kertoimissa on tarjolla pientä etua. Käytetään peleissä myös ja- / rl-voiton kattavaa moneyline-kohdetta, johon iBet tarjoilee kertoimen 1,97.