16.1.2023 NHL: Seattle Kraken – Tampa Bay Lightning

Maanantai-iltana myös suomalaiset huippukiekon ystävät pääsevät nauttimaan maailman kovimman kiekkoliigan otteluista parhaaseen katseluaikaan, kun rapakon takana pelataan peräti viisi päiväpeliä. Kierros alkaa jo kello 20:00, mutta meitä kiinnostaa eniten kello 23:00 alkava huippuottelu, jossa kohtaavat kaksi hyvässä vireessä olevaa seuraa, kun Seattle Kraken isännöi Climate Pledge Arenalla itäisen konferenssin parhaimmistoon kuuluvaa Tampa Bay Lightningia.

Kraken kahdeksan ottelun voittoputkessa

Kaudeksi 2021-22 NHL-liigaan liittynyt Seattle Kraken ei onnistunut vielä ensimmäisellä kaudellaan raivaamaan tietään pudotuspeleihin, mutta tällä kaudella seura on parantanut kuin sika juoksuaan ja tällä hetkellä matka on vahvasti kohti playoffseja. Kraken on tällä hetkellä läntisen konferenssin 4. sijalla, 56 pisteellä. Tyynenmeren divisioonassa vain Vegas Golden Knight on seattlelaisia edellä, mutta ero on vain kaksi pistettä.

Seattle on ollut mainiossa vireessä viime aikoina, sillä alla on peräti kahdeksan ottelun voittoputki ja voitoista kaikki ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Oman panoksensa joukkueen menestykseen on tuonut myös Nashvillestä Seattleen muutama viikko sitten siirtynyt Eeli Tolvanen, joka on pelannut nyt kahdeksan ottelua uuden seuran paidassa tehoin 5+2. Krakenin tehokkaimpina pelaajina ovat tällä kaudella häärineet jenkkihyökkääjä Matthew Beniers (17+19=36) sekä ruotsalainen Andre Burakovsky (12+24=36).

Tampa Bay Lightning on NHL:n kestomenestyjä viime vuosilta ja kevään 2004 mestaruus sai jatkoa kausina 2019-20 sekä 2020-21, kun joukkue onnistui ottamaan back to back -mestaruudet. Joukkueen runko on ollut jo useamman vuoden ajan sama ja voittamisen kulttuuria nykyisestä rosterista löytyy varsin mukavasti. Perustasoltaan Lightning on tälläkin kaudella yksi koko sarjan parhaista koosteista yhdessä Coloradon, Carolinan sekä Toronton kanssa.

Tampan kausi on ollut toistaiseksi tutun laadukasta tekemistä ja joukkue on tällä hetkellä itäisen konferenssin vitospaikalla 55. pisteellä. Kivikovassa Atlantin divisioonassa Bolts on tällä hetkellä kolmantena ja edellä on vain loistavaa kautta pelaava Boston Bruins (70 pst) sekä viisi pistettä Lightningia edellä oleva Toronto Maple Leafs. Kotijoukkueen tapaan myös Bolts on ollut viime aikoina hyvässä iskussa ja kymmenestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut seitsemän. Tällä hetkellä alla on kolmen ottelun voittputki, jonka aikana on kaatunut Columbus Blue Jackets, Vancouver Canucks sekä viimeisimpänä St. Louis Blues.

Tasaista vääntöä luvassa kahden laatujoukkueen välillä

Perustasoltaan vierasjoukkue Tampa Bay on joukkueista pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus. Seattle Krakenin voimalukua on kuitenkin fiksattava hieman kauden alusta, sillä vaikka kyseessä ei ole sarjan nimekkäin joukkue, niin valmentaja David Hakstol on saanut pelitapansa ajettua loistavasti sisään joukkueelle ja tulosta on tullut läpi kauden tasaisesti. Menestyminen kivikovassa Tyynenmeren divisioonassa osoittaa, että joukkue on kypsynyt pudotuspelijoukkueeksi ja menestysmahdollisuuksia on olemassa.

Vaikka vierasjoukkue Bolts onkin tasokkaampi kokonaisuus, niin isäntien loistava vire sekä kotietu tasoittavat puntteja ja lähtökohdat tähän otteluun ovat varsin tasaiset. Pelimarkkina näkee vieraat suosikkina ottelussa ja pelimielessä kiehtovimmat ideat löytyvätkin isäntien menestysmahdollisuuksista. Kotijoukkueen suorasta voitosta tarjottu kerroin 2,85 (TonyBet) on ylikerroin, mutta käytetään vihjeessä osuvampaa moneyline-valintaa kertoimella 2,20, joka kattaa myös jatkoajan sekä mahdolliset rangaistuslaukaukset.

Pelivalinnat:
  • Seattle Kraken – Tampa Bay Lightning: Seattle Kraken ML, kerroin 2,20 (Bankonbet)