16.4.2023 Veikkausliiga: IFK Mariehamn – FC Lahti

Sunnuntaina kotimaisessa Veikkausliigassa pelataan yksi ottelu, kun FC Lahti matkaa Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Kummankin joukkueen kausi alkoi tasapelillä, joten tässä ottelussa tarjolla on kauden ensimmäiset täydet pisteet molemmille joukkueille. Kummankin joukkueen pelitapa rakentuu tiiviin puolustuspelin varaan, joten kovavauhtisia maalijuhlia Ahvenanmaalla tuskin nähdään. Kello 18:30 alkavan ottelun peli-ideat rakennetaankin vähämaalisten lopputulosten varaan.

IFK Mariehamn suosikkina Wiklöf Holding Areenalla

Kotijoukkue IFK Mariehamn jäi viime kauden päätteeksi Veikkausliigan 10. sijalle. Materiaali tälle kaudelle on kohtalaisen rajallinen, sillä joukkueesta poistui talven aikana kokemusta ja joukkue ei ilman täydellistä onnistumista pysty tällä kaudella sarjan kärkisijoituksista taistelemaan. Muutamia hyviä hankintoja on tehty, mutta pelitapa nojaa pitkälti puolustuslinjaan sekä keskikentän pohjaan, jossa Ngamba-Ndom -duo on todella paljon vartijana. Mielenkiintoisin ”hankinta” tälle kaudelle oli Samuel Anini Jr. Joka pelaa saarelaisten riveissä HJK:n lainasopimuksella.

IFK Mariehamnin kausi alkoi kotikentällä 1-1 tasapelillä Tampereen Ilvestä vastaan. Odotuksiin nähden kauden aloitus oli hieman vaisu, mutta totta kai peli paranee kauden edetessä, kun kentät paranevat ja uudet pelaajat sisäistävät päävalmentaja Daniel Norrmenin opit alkavat imeytymään runkopelaajien selkärankaan. Juuri ennen kauden alkua IFK:n riveihin hankittu Tuco väläytteli ottelussa muutaman kerran, mutta otteissa näkyi totta vaillinainen tatsi täydestä 90. minuutista. Kotijoukkueen kannalta brassipelaaja De’n palaaminen kokoonpanoon olisi tärkeää, mutta hänen tilanteestaan seura ei ole tiedottanut ja pelaaminen tässä ottelussa on toistaiseksi vielä kysymysmerkki.

FC Lahden viime kausi oli totaalinen pannukakku, mutta sarjapaikka ylimmällä tasolla onnistuttiin säilyttämään ja pelit jatkuvat toistaiseksi Veikkausliigassa. Joukkueessa nähtiin jonkun verran vaihtuvuutta, mutta yleisesti ottaen rosteri on laadukkaampi kuin viime vuonna. Kesken viime kauden päävalmentajaksi palkattu Mikko Mannila on saanut hankittua sopivia pelaajia joukkueeseen ja askelmerkit tälle kaudelle ovat viime syksyä paremmat. PEPO:sta hankittu maalintekijä Irfan Sadik väläytteli Liigacupissa ja hänen harteillaan on lahtelaisten maalintekovastuusta merkittävä osa.

Lahtelaisten kausi alkoi maalittomalla tasapelillä Vaasan Palloseuraa vastaan, mutta totta kai nollille jääminen repaleista VPS-miehistöä vastaan saattoi tuntua vieraskentästä huolimatta pieneltä pettymykseltä. Joukkueen pallollinen peli lupaili kuitenkin ihan hyvää jatkoa ajatellen ja kaiken onnistuessa FC Lahti saatetaan hyvinkin nähdä keskikastissa tänä suvena. Tässä ottelussa FC Lahden hyökkääjien urakka ei kuitenkaan avauskierrokselta helpotu, sillä tunnollisesti koko kymmenen miehin puolustavan IFK Mariehamnin lyöminen ei ole missään nimessä helppo urakka.

Vähämaalista vääntöä luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on pieni. IFK Mariehamnin pelikirja rakentuu oman pään tilkitsemiseen ja tiiviiseen keskikentän pohjaan. FC Lahti ei ole myöskään tunnettu hawaiji-pallosta, joten luvassa voi olla ottelu, jossa maalipaikoilla ei juhlita. Kumpikaan joukkue tuskin haluaa tätä ottelua hävitä, joten riskitasoja ei lähdetä turhaan nostamaan ainakaan ensimmäisellä jaksolla. Vedonlyöntimarkkinassa kotijoukkue IFK Mariehamn on ansaittu suosikki ja kerroinasetelma on voimasuhteiden osalta kohdallaan.

Maalimääristä sen sijaan löytyy pelattavaa, sillä meidän arviossa uskotaan vähämaalisiin lopputuloksiin. Ottelussa jäädään alle kolmeen maaliin noin kuusi kertaa kymmenestä ja tarjolla oleva kerroin 1,78 alle 2,5 maalista kelpaa mainiosti kupongille sunnuntain futiskierrokselle.

Pelivalinnat:
  • Alle 2,5 maalia, kerroin 1,78 (XLBet)