16.5.2022 PGL Major Antwerp: ENCE – Heroic

Suomalaisorganisaatio ENCE pääsee tavoittelemaan maanantai-iltana paikkaa Major-suurturnauksen Champions Stagelle eli pudotuspeleihin. 2-1 tilanteessa oleva ENCE (#3) kohtaa BO3-huippuottelussa tanskalaisen Heroic’n (#4). Kahden laatujoukkueen kohtaamisesta voi hyvällä syyllä odottaa tasaista kolmen kartan kohtaamista ja vedonlyöntimielessä tarjolla on mainio pelikohde tähän huippumatsiin! Ottelu alkaa kello 20:30 Suomen aikaa.

ENCE voitto alla katkaisuotteluun

Sinivalkoinen esports-organisaatio ENCE on toistaiseksi lunastanut sille asetetut odotukset PGL Major -turnauksessa ja joukkue eteni Challenger-vaiheesta tuloksella 3-1 Legends Stagelle. Legends Stagella ENCE on jatkanut viime viikolta tuttuja hyviä otteitaan ja tällä hetkellä alla on kaksi voittoa ja yksi tappio BO1-otteluista. Avauskierroksella joukkue kaatoi huippujoukkue FaZen Mirage-kartassa lukemin 16-8.

Toisessa kohtaamisessa tanskalainen Copenhagen Flames yllätti lonkeropaidat Ancientissa 8-16. Kolmas kohtaaminen Outsidersia vastaan päättyi ENCEn voittoon, kun vahvaksi kartaksi ENCElle viime aikoina muodostuneesta Miragesta otettiin 16-8 voitto. Nyt joukkue pääsee tavoittelemaan BO3-ottelusta pudotuspelipaikkaa tanskalaista Heroicia vastaan, joka on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo vastus.

Heroic aloitti pelit suoraan Legends Stagelta, joten tanskalaisjoukkue on pelannut turnauksessa vasta kolme BO1-ottelua. Avausottelussa kaatui Liquid 16-11, toisessa ottelussa tuli tappio Spiritiä vastaan 12-16 ja kolmannessa ottelussa joukkue voitti G2:n jatkoajan jälkeen. Kolmen kartan kohtaamisia ei siis toistaiseksi vyöltä löydy, mutta se tuskin haitannee tanskalaiskoostetta.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran pari viikkoa takaperin BO3-ottelussa ja silloin ENCE oli parempi loppulukemin 2-1. Lähtökohdat otteluun ovat tänäänkin varsin tasaiset ja oman mausteensa soppaan tuo mappiveto, joka tarkoittaa kummankin joukkueen osalta sitä, että kerran joudutaan itselle epäedulliseen mappiin.

CS-näytöstä koko rahalla – kolmen mapin iltapuhde luvassa?

Kuten sanottua, ennakkoasetelmat matsiin ovat äärimmäisen tasaiset. Mappiveto tässä kohtaamisessa näyttelee isoa roolia, sillä ENCE joutunee Overpassiin tai Vertigoon, joka on tanskalaisille vahva kartta, mutta ENCElle heikko. ENCE pickannee puolestaan Ancientin, joka ei ole tanskalaisjoukkueelle suotuisa mappi.

Uskomme, että ratkaisu nähdään vasta kolmannessa decider-mapissa, joka on todennäköisesti Nuke tai Mirage. Todennäköisyysarviomme täydelle kolmen kartan matsille on 59% (kr. 1,69), joten tarjolla oleva kerroin 1,90 on mainio pelikohde maanantai-iltaan!

Pelivalinnat:
  • ENCE – Heroic: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,90 (Betive, Betway)