16.5.2022 PGL Major Antwerp: NIP – FURIA

Belgian Antwerpenissa pelattava CS:GO-suurturnaus jatkuu maanantaina 1-2 ja 2-1 tilanteessa olevien joukkueiden osalta. Pudotuspelipaikkoja ja kotimatkoja on siis jaossa ja yksi päivän mielenkiintoisimmista kohtaamisista on NIP:n ja FURIA:n välinen kohtaaminen. Olemme vedonlyöntimarkkinan kanssa niukasti eri mieltä ottelun suosikista ja todella laadukkaasti läpi turnauksen suorittaneen ruotsalaisorganisaation menestyskertoimet nostetaan pelikupongille. Ottelu alkaa kello 16:45 Suomen aikaa.

Ninjat suorittaneet vahvasti Legends Stagella

Ruotsalaisorganisaatio Ninjas in Pyjamas löytyy tällä hetkellä epävirallisen CS:GO-maailmanlistan sijalta kahdeksan. Joukkue selvitti tiensä karsintaturnauksesta (RMR) suoraan voitolla Legends Stagelle, joten se aloitti pelit turnauksessa vasta lauantaina. Pelit alkoivatkin varsin raikkaalla suorituksella, sillä avauskierroksen BO1-ottelussa (OVP) Ninjat kaatoivat Challenger Stagelta puhtaasti 3-0 suorituksella jatkoon selvinneen Vitalityn (#11) peräti 16-4. Huippuvireisen ranskalaisjoukkueen murskaus oli kova näyttö NiPin nykykunnosta.

Toisessa ottelussa NIP kohtasi maailmanlistan nelospaikkaa hallussaan pitävän Cloud9:n, joka tunnettiin aiemmin nimellä Gambit. Maailmanlistan kärkipaikoilla jo pidemmän aikaa keikkunut Cloud9 on huippujoukkue, mutta NIP onnistui voittamaan myös tämän ottelun. Loppulukemat kirjattiin Inferno-kartasta ruotsalaisten hyväksi 16-14. Kolmannessa eilen pelatussa ottelussa NIP joutui lopulta taipumaan, kun maailmanlistan kakkosjoukkue NaVi voitti ruotsalaiset karttavoitoin 2-1.

Brasilialainen FURIA on tällä hetkellä maailmanlistalla pykälän verran korkeammalla kuin NIP, sijalla seitsemän. NIP:n tapaan FURIA selvitti tiensä suoraan Legend Stagelle, joten se on pelannut vasta kolme ottelua, joista saldona on kaksi voittoa ja yksi tappio. Avauskierroksella joukkue hävisi Spiritille Nukessa 12-16. Toisessa ottelussa kaatui Liquid 16-9 ja kolmannessa saksalainen BIG 16-10.

Vaikka kummankin joukkueen saldo turnauksesta on tällä hetkellä 2-1, niin tässä kannattaa huomioida, että NIP:n otteluohjelma on ollut selvästi kovempi kuin brasseilla. FURIA on Spirit-ottelua lukuunottamatta saanut vastaansa ennalta selvästi heikompia joukkueita. NIP on puolestaan tahkonnut huippukuntoisia TOP-tiimejä vastaan kolme ottelua, joissa se on ollut hyvä.

NIP perustasoltaan laadukkaampi kokonaisuus

Vaikka NIP menetti kauden alla AWP-tykkinsä (device) henkilökohtaisten syiden takia vahvuudestaan, niin peli on kulkenut varsin mallikkaasti uudistetulla kokoonpanolla. Tilalle hankittu Brollan on ollut tasaisen laadukas vahvistus joukkueelle ja yhteispeli on löytynyt muun joukkueen kanssa.

Perustasoltaan arvostan nykykuntoisen NiP:n joukkueista paremmaksi. Markkina on leiponut kohteen tasabookiksi ja osa operaattoreista tarjoaa brasseille jopa suosikin virkaa. Omissa papereissa NIP lähtee otteluun 55% suosikkina. Kerroinraja NIP:n voittokertoimelle on 1,82 ja Betiven tarjoama voittokerroin 2,00 on mainio pelikohde.

Pelivalinnat:
  • NIP – FURIA: NIP, kerroin 2,00 (Betive)