16.9.2023 Veikkausliiga: AC Oulu – IFK Mariehamn

Veikkausliigan loppusarjat jatkuvat lauantaina ja luvassa on useampi mielenkiintoinen ottelu. Karsintasarjan puolella on luvassa mielenkiintoinen kohtaaminen, kun kaksi viime viikojen aikana valmentajaa vaihtanutta joukkuetta kohtaavat Raatin Stadionilla. AC Oulun tilanne on huomattavasti vieraita parempi, sillä akuuttia putoamisuhkaa ei ole päällä, toisin kuin vierailla. Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, joihin on tarjolla maistuvia kertoimia. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:00.

AC Oulu paremmista asetelmista karsintasarjaan

AC Oulun kausi on ollut toistaiseksi todella kaksijakoinen. Kevätkaudella oululaiset lähtivät telineistä kuin sonnit kevätlaitumille ja tulosta syntyi mukavasti, sillä kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen AC Oulu oli sarjataulukon ylemmässä keskikastissa hyvissä iskuasemissa. Kesä- heinäkuussa otetun neljän perättäisen voiton jälkeen Oulussa puhuttiin jopa mitaleista, mutta heinäkuun loppupuolella homma sakkasi pahemman kerran ja alkusyksy on ollut todella vaikea. Viidestä edellisestä sarjaottelustaan AC Oulu on kerännyt surkean saldon 0-1-4 maalierolla 4:13.

Alkukaudella hyvin toiminut puolustus on vuotanut pahemman kerran viime aikoina ja elokuun lopulla kompurointi riitti myös seurajohdolle ja päävalmentaja Ricardo Duarte vapautettiin tehtävistään. Loppukauden ajan valmennusvastuun laivastonsinisissä kantavat Rauno Ojanen ja JP Savolainen. Toistaiseksi uudet käskijät eivät ole saaneet joukkuetta voittojen tielle, mutta lauantai-iltana siihen on hyvä sauma, kun vieraaksi saapuu koko sarjaan hännillä rämpivä, vuoden 2016 Suomen mestari IFK Mariehamn.

Jos on ollut vaikea alkusyksy isännillä, niin koko kauden osalta samaa voi sanoa myös IFK Mariehamnista. Kauden 22 pelattua ottelua ovat tuoneet surkean saldon 3-6-13 yhteismaalierolla 21:34 ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjan viimeiseltä sijalta 15 pisteellä. Kymmenen ottelun kuntopuntarista saarelaiset löytyvät Ilveksen ohella sarjan pohjalta ja saldo on sysimusta 1-3-6. Myös IFK Mariehamn vaihtoi valmentajaa elokuun loppupuolella, kun alkukauden joukkuetta luotsannut Daniel Norrmen sai kenkää ja loppukauden ajan vastuuta seurassa kantaa aiemmin apuvalmentajana toiminut Jimmy Wargh.

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on vähintään pykälän verran isäntien eduksi. AC Oulu nauttii myös kohtalaisen vahvaa kotietua, sillä MIFK joutuu matkustamaan kohtalaisen pitkän siivun Ouluun. AC Oulun motivaattorina toimii karsintasarjan voitto sekä sitä kautta saatava paikka Eurolopputurnauksessa. Vieraat puolestaan taistelevat sarjapaikastaan, joten Raattissa nähdään takuulla kahden motivoituneen joukkueen kohtaaminen.

Verkot heiluvat Oulun lauantai-illassa?

AC Oulu on ottelussa selvä suosikki, sillä tasoero on selkeä isäntien hyväksi ja merkittävä kotietu kääntää puntteja entisestään isäntien hyväksi. Kummankin joukkueen vire on ollut viime aikoina pahasti kadoksissa ja etenkin puolustuspelaaminen on ollut molempien osalta viime kierroksella todella surkeaa. Isoista panoksista huolimatta pidän ottelun maaliodotusarvoa selvästi vedonlyöntimarkkinaa korkeampana ja yli 2,5 maalista tarjotut kertoimet ovat ehdottomasti pelaamisen arvoisia.

Arviomme vähintään kolmelle maalille on hieman yli kuusi kertaa kymmenestä ja kun muhkeista kertoimista tuttu XLBet tarjoilee kohteeseen kerrointa 1,79, niin panostamaan päästään reilummin.