17.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Kroatia – Marokko

Lauantaina jalkapallon MM-kisoissa nähdään kahden pettyneen joukkueen kohtaaminen, kun pronssipelissä kohtaavat välierissä omat ottelunsa hävinneet Kroatia ja Marokko. Neljä vuotta sitten Kroatian kohtalona oli finaalitappio, joten tämä turnaus halutaan varmasti päättää voitokkaasti. Marokko ei ole tottunut menestymään ja tämä upea tilaisuus fanaattisen yleisön edessä pyritään varmasti hyödyntämään mitalin kiilto silmissä. Kroatia lähtee otteluun suosikkina, mutta kurinalainen Marokko ei ole ottelussa vailla menestysmahdollisuuksia. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:00.

Marokolla murheita loukkaantumisten kanssa

Sensaatiomaisesti aina välieriin asti edenneen Marokon tuhkimotarina päättyi odotetusti välierässä, kun Ranska oli lopulta parempi lukemin 2-0. Todella fyysisesti läpi turnauksen pelanneen Marokon puolustuspää alkoi rapistua jo puolivälierässä Portugalia vastaan, mutta lopullisesti topparipari ja muu puolustus hajosi ennen välierää ja sen aikana. Alakerran kolmikko Nayef Aguerd, Romain Saiss ja Noussair Mazraoui olivat 1. puoliajan jälkeen kaikki lopulta vaihdossa ja korvaava kolmikko ei ole missään nimessä avauskolmikon veroinen.

Kolmikosta tuskin kukaan on ainakaan täydellisessä pelikunnossa ja etenkin topparipari Saiss – Aguerd jäävät todennäköisesti ottelusta sivuun. Marokko nauttinee tässä ottelussa pienimuotoista kotietua, sillä se on saanut läpi turnauksen vahvaa kannatusta Qatarin kisoissa. Ranskaa vastaan Marokko pyrki jatkamaan äärimmäisen fyysistä pelitapaa, mutta Ranska oli lopulta ansaitusti parempi lukemin 2-0.

Kroatia kohtasi omassa välieräsottelussaan Argentiinan, joka otti kroaateista lopulta ansaitun 3-0 voiton. Kroatialla omat hetkensä ottelun alussa, mutta lopulta La Albiceleste oli selvästi parempi joukkue ja etenkin Lionel Messin tähdittämä hyökkäys sai Kroatian puolustuksen ja tähtitoppari Josko Gvardiolian näyttämään hitaalta ja kömpelöltä. Kroatialla oli ottelussa omat hetkensä pallonhallinnan suhteen, mutta huippuvaarallisia paikkoja joukkue ei pystynyt luomaan.

Kroatian kokoonpanotilanne on selvästi Marokkoa parempi, sillä valmentaja Zlatko Dalicilla on ennakkotietojen mukaan käytössä paras mahdollinen kokoonpano eikä poissaoloja pitäisi olla. Toki pelaajilla on pitkän turnauksen mukana tuomia kolhuja, mutta isoja loukkaantumisia ei ole. Kroatian etuna tässä ottelussa on myös yhden päivän pidempi lepoetu, jota voidaan pitää tärkeänä.

Kumman motivaatio paremmassa jamassa tappion jälkeen?

Pronssiottelussa kohtaavat tunnetusti kaksi ison pettymyksen kokenutta joukkuetta, joten motivaatiotilanteita voidaan pukukopin ulkopuolelta ainoastaan arvailla? Marokko saa osakseen tuttuun tapaan kovaa kannatusta, mutta Kroatian yhden päivän pidempi lepoetu täytyy ehdottomasti huomioida voimasuhteita puntaroidessa. Perustasoltaan Kroatia on joukkueista laadukkaampi ja tässä ottelussa yli neljä kertaa kymmenestä voittava suosikki. MM-kisojen pronssipeleissä on vuosien saatossa nähty runsasmaalisia kohtaamisia ja tässäkin ottelussa on pientä potentiaalia maalijuhlaan vaikka lähtökohta näiden joukkueiden välillä onkin vähämaalisuus.

1X2-markkina on asettunut kohdalleen, joten pelimielessä katseet käännetään maalimääriin. Joukkueet kohtasivat jo lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa ja silloin pisteet tasattiin 0-0 tuloksella. Tuossa ottelussa ei turhia riskejä otettu ja vaikka nyt lähtökohdat ovat hieman erilaiset, niin isossa kuvassa pelitapoja tuskin muokataan radikaalisti. Arvio alle 2,5 maalille on 56% ja rajakertoimeksi muodostuu 1,79. TonyBetin tarjoama kerroin 1,94 kelpaa kupongille pronssiotteluun. Panostaso kannattaa pitää matalana, sillä pronssipelissä voi tapahtua aiempien vuosien tapaan ihmeellisiä asioita.

Pelivalinnat:
  • Kroatia – Marokko: Alle 2,5 maalia, kerroin 1,94 (TonyBet)