17.2.2023 Liiga: JYP – Jukurit

Kotimaisessa Liigassa on tarjolla perjantaina viiden ottelun kierros ja yksi illan ehdottomasti kiinnostavimmista kohtaamisista on JYPin ja Jukureiden välinen koitos, jossa on jaossa pudotuspelipaikkojen kannalta huipputärkeitä pisteitä. Jukurit on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta kuusi pistettä perässä oleva JYP ei ole vielä luovuttanut. Runkosarjan loppusuoralla tullaankin näkemään takuulla hieno kamppailu viimeisistä playoff-paikoista.

JYP ei luovuttanut tähtipelaajiaan kilpailijoille

Liigaseurojen tyhjennysmyynnit ovat puhuttaneet kiekkokansaa tällä ja viime viikolla, sillä Vaasan Sport ja Lappeenrannan SaiPa laittoivat omat tähtipelaajansa lihoiksi ja tällä tavalla turvasivat taloudellista tulostaan sekä pelaajabudjettia ensi kaudelle. Kotijoukkue JYP oli myös pitkään huhuissa myyjänä, sillä esimerkiksi puolustaja Sami Nikun perässä olivat lukuisat muut seurat. JYP kuitenkin tiedotti kuluvan viikon maanantaina, että se ei luovu pelaajistaan vaan taistelee runkosarjan loppuun saakka paikata auringossa.

Kulunut viikko onkin ollut JYPille voitokas, sillä viime viikolla otetun SaiPa-voiton jälkeen joukkue onnistui kaatamaan väkivahan Tapparan vieraskentällä jatkoajan jälkeen 3-4 ja keskiviikkona voittoputki jatkui Vaasassa, kun kapealla materiaalilla tyhjennysmyyntinsä jälkeen operoiva Sport kaatui puhtaasti 0-3. Voitot ovat nostaneet takuulla jyväskyläläisjoukkueen itseluottamusta ja kun ero pudotuspelipaikkaan on kaventunut, niin usko unelmasta on varmasti noussut. Materiaaliltaan JYPin kuuluisi olla sarjan ylemmässä keskikastissa, mutta vuoristoratamainen kausi on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut tähän asti. Pudotuspelipaikka pelastaisi JYPin kautta paljon ja itseluottamusboostin saaneet jyväskyläläiset olisivat viheliäs vastus kärkiseuroille.

Mikkelin Jukurit joutui viikolla pienimuotoisen kohun silmään, kun MM-kultavahti Frans Tuohimaa jätti seuran ja lähti seurasta omasta halustaan viime hetkellä. Päävalmentaja Olli Jokinen ei varsinaisesti ilahtunut Tuohimaan päätöksestä, sillä joukkue oli aiemmin myynyt kakkosmaalivahti Karolus Kaarlehdon ja Tuohimaan lähdön jälkeen joukkueella oli riveissään enää vain yksi maalivahti, viime aikoina hyvin pelannut Markus Ruusu. JYP-taustainen Ruusu jatkanee seuran ykkösvahtina loppukauden ja kakkoseksi hankittiin Imatran Ketterästä Severi Auvinen.

Pelikentällä mikkeliläisillä on kulkenut viime aikoina varsin mukavasti, sillä joukkue seilaa neljän ottelun voittoputkessa vaikka päävalmentaja Olli Jokisella on ollut käytössään varsin repaleinen kokoonpano loukkaantumisten ja maajoukkuekomennusten takia. Myös tässä ottelussa Jukurit on hieman varamiehisenä, sillä edellisessä ottelussa loukkaantui kaksi puolustajaa – Joni Jurmo ja Lucas Nordsäter. Valmiiksi loukkaantuneena on puolustaja Niklas Peltomäki. Joukkueet ovat kohdanneet neljästi aiemmin tällä kaudella ja voitot ovat tasan 2-2.

Kotijoukkue suosikkina tärkeään otteluun

Materiaaliltaan JYP on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta tämän kauden otteet eivät ole vakuuttaneet, mutta toki samaa ailahtelevaisuutta on esiintynyt myös vierasjoukkue Jukureiden otteissa. JYP pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, mutta vierasjoukkueelta puuttuu muutamia runkopelaajia ja sarvipäät eivät pääse Jyväskylän reissulle missään nimessä optimaalisella kokoonpanolla. Myös tolppien välissä JYP vie pidemmän korren, sillä Veini Vehviläinen on virkaveli Markus Ruusua vähintään pykälän verran parempi ja kotijoukkue JYP lähteekin otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina.

Meidän papereissa nousukuntoinen JYP on noin kerran kahdesta voittava kotisuosikki ja laatusivusto XLBetin tarjoama kerroin 2,13 nostetaan perjantai-illan pelikohteeksi. JYPin puolustus on parantanut peliään viime aikoina ja rohkeampi pelaaja voi kokeilla kupongilla myös JYP -1,5 AH tasoituskohdetta kertoimella 2,80.

Pelivalinnat:
  • JYP – Jukurit: JYP (1X2), kerroin 2,13 (XLbet)