17.5.2022 PGL Major Antwerp: Copenhagen Flames – Imperial

Viimeinen pudotuspelipaikka eli positio kahdeksan parhaan joukkoon on jaossa iltaottelussa, jossa kohtaavat tanskalainen CPH Flames sekä brasilialainen Imperial. Brassiviisikko Imperialin turnaus on ollut nousujohteinen ja kokenut ryhmä on selvittänyt useamman kerran tässä turnauksessa selkä seinää vasten -tilanteen. Vieläkö kokemus auttaa vai eteneekö CPH Flames kahdeksan parhaan joukkoon? Ottelu alkaa 20:30 Suomen aikaa.

Imperial ollut vahva BO3-ratkaisuotteluissa

Imperial (#18) on kokenut brasiliaisviisikko, jota johtaa CS-legenda Gabriel ”FalleN” Toledo. Imperialin turnaus alkoi hieman takkuillen, sillä Challenger Stagella jouduttiin pelaamaan täydet viisi ottelua ennen kuin jatkopaikka legendavaiheeseen varmistui. Joukkue oli jo 1-2 asemassa, mutta onnistui voittamaan molemmat BO3-ratkaisuottelut IHC:ta (2-1) sekä forZea (2-0) vastaan. Legendavaiheessa startti oli jälleen kerran takkuinen, sillä BO1-avausotteluissa tuli kuokkaan sekä BIG:lta (11-16), että G2:lta (12-16).

0-2 tilanteessa kokenut brassijoukkue oli selkä seinää vastaan tilanteessa, mutta 2-0 voitto Bad New Eaglesista herätti toiveet jälleen henkiin. Eilen joukkue pelasi todella jännittävän ja pitkän ottelun Cloud9 vastaan ja vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen Imperial onnistui kääntämään ottelun itselleen lukemin 2-1.

Copenhagen Flames (#15) on tanskalaisporukka, joka on tehnyt tasaista nousua maailman huipulle viimeisen reilun vuoden aikana. Pelit alkoivat suoraan Legends Stagelta, sillä joukkue raivasi tiensä Euroopan RMR B-puolelta suoraan 16 parhaan joukkoon. Legend Stagella homma alkoi kahdella voitolla, kun ensin kaatui Bad News Eagles 16-14 ja heti perään ENCE 16-8.

2-0 tilanteessa peli on alkanut kuitenkin sakkaamaan, sillä ensin Spirit voitti joukkueen 1-2 ja toisessa katkaisuottelussa FaZe oli parempi lukemin 1-2. BO3-otteluissa otteluohjelma on ollut kova, mutta jänne ei ole toistaiseksi kestänyt kolmen kartan otteluita.

Mappiveto isossa osassa – voittaako brasilialainen kokemus?

Perustasoltaan arvostan joukkueet hyvin samantasoisiksi. Joukkueen vireet ovat tällä hetkellä päinvastaiset, sillä Imperial on pystynyt voittamaan kaksi kuolemanottelua ja CPH Flames on puolestaan taipunut kahdessa katkaisuottelussa. Imperial on esiintynyt todella kypsästi kahdessa edellisessä ottelussa ja tiukat erät on pystytty kääntämään oman joukkueen eduksi. Kokeneet pelaajat FalleNin johdolla ovat syttyneet tiukassa paikassa ja tuhkimotarina on rakentumassa.

Mappiveto on isossa osassa tätäkin ottelua, sillä pelattavat kartat tulevat olemaan isossa osassa. Tämä ottelu haisee kahden muun tämän päivän matsin tapaan kolmen kartan kohtaamiselle, mutta parasta etua vedonlyöntimielessä on tarjolla Imperialin menestyskertoimissa. Brassiviisikko on aliarvostettu kerroinasetelmassa ja tarjolla oleva kerroin 2,25 kelpaa hienosti peleihin, sillä omissa papereissa asetelma ottelun alla on 50-50.

Pelivalinnat:
  • Copenhagen Flames – Imperial: Imperial, kerroin 2,25 (Betive)