17.5.2022 PGL Major Antwerp: G2 – FURIA

Legends Stagen viimeisen pelipäivän toinen kuolemanottelu nähdään ranskalaisen G2:n sekä brasilialaisen FURIAn välillä. Tämän ottelun mielenkiintoa lisää totta kai se, että G2:n pelinsisäisenä johtajana toimii näiden Majoreiden ainoa suomalaispelaaja, Aleksi ”Aleksib” Virolainen. FURIA oli odotetun pehmeä eilen ruotsalaista NIPiä vastaan ja Virolaisen johtama G2 onkin suosikki jatkamaan pudotuspeleihin. Ottelu alkaa n. kello 16:45.

G2 ailahtelee, mutta omaa hurjan potentiaalin

Ranskalainen G2 aloitti pelit tässä turnauksessa Challenger Stagelta, josta se eteni puhtaalla 3-0 saldolla jatkoon. Avauskierroksella kaatui Liquid 16-6, toisessa ottelussa Spirit 19-17 ja ratkaisevassa BO3-ottelussa joukkue kaatoi ENCEn huiman näytöksen jälkeen lukemin 2-1. Ranskalaiset ottivatkin puhtaan 3-0 saldon avausvaiheesta ja huiman potentiaalin omaava viisikko lähtikin Legends Stagelle suosikin paineet niskassa.

Legendavaiheessa vastus oli heti kovinta mahdollista sorttia, kun vastaan tuli kaiken viime aikoina CS:GO-pelin parissa voittanut Natus Vincere ja tuloksena oli 17-19 jatkoaikatappio. Toisessa ottelussa kaatui Imperial 16-12, mutta kolmannessa matsissa tuli jälleen takkiin, kun Heroic oli parempi lukemin 17-19. Eilisessä BO3-ottelussa G2 pääsi jälleen voiton makuun, kun Outsiders kaatui karttavoitoin 2-1.

Vastustaja FURIA on brassiryhmä, joka selvitti Euroopan aluetta helpommista karsinnoista tiensä suoraan Legends Stagelle. Vaikka reitti Majoreiden legendavaiheeseen olikin selvästi G2:sta helpompi, niin kyseessä on silti laaturyhmä, joka ei ole turhaan HLTV-rankingissa sijalla 11. Joukkueen pelit legendavaiheessa alkoi 12-16 tappiolla Spiritiä vastaan. Toisessa ottelussa joukkue kaatoi Liquidin 16-9.

Kolmannessa ottelussa vastaan tuli saksalainen BIG, jonka brassiviisikko nujersi 16-10 Vertigossa. Eilisessä BO3-ratkaisuottelussa FURIAlla ei ollut käytännössä mitään palaa NIPiä vastaan, joka kaatoi brassit puhtaasti 2-0. Karttavoitot kirjattiin ruotsalaisjoukkueen hyväksi peräti 16-2 ja 16-10, joten paremmasta ei jäänyt epäselvyyttä tuossa kohtaamisessa.

G2 suosikki, mappiveto suosii brasseja

Lähtökohdat otteluun ovat selkeät, sillä huomattavasti kovemman potentiaalin omaava G2 lähtee otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina. Mappiveto ratkaisee kuitenkin tässäkin ottelusarjassa paljon, sillä kummankin joukkueen permban on toisen joukkueen parhaiten kulkeva kartta. Jäljelle jääneissä kartoissa tilastot viime ajoilta puoltavat FURIAn menestystä, mutta pitää muistaa, että G2 on pelannut kovempitasoisia pelejä viimeisen 3kk aikana.

G2 saattaa joutua tässä ottelussa Ancientiin, joka ei ole ollut sille paras mappi viime aikoina ja FURIA saattaa hyvinkin pickata sen, sillä brassit ovat onnistuneet siellä ihan mukavasti viime aikoina. Tässä on päivän avausmatsin tapaan hyvinkin aineksia täyteen kolmeen karttaan ja yli 2,5 mapista tarjottu kerroin 2,00 kelpaa peleihin 52% arviolla.

Pelivalinnat:

— G2 – FURIA: Yli 2,5 karttaa, kerroin 2,00 (STSbet)