17.5.2022 PGL Major Antwerp: Heroic – Vitality

Eilen saatiin Antwerpenin PGL Major-turnauksesta 2/2 maistuvaa osumaa ja tänään jatketaan osumajahtia Legends Stagen viimeisenä pelipäivänä, kun luvassa on kolme viimeistä BO3-ottelua. Päivä alkaa todellisella huippumatsilla, kun eilen ENCElle hävinnyt Heroic kohtaa kaksi voittoa putkeen ottaneen Vitalityn. Vaikka mappipooli suosii tanskalaiskoostetta, niin tästä ottelusta saattaa hyvinkin muodostua täysi kolmen kartan tasainen vääntö. Ottelu alkaa jo kello 13:00 Suomen aikaa. HLTV:n videokoosteen eilisistä matseista pääset katsomaan tästä.

Vitality noussut kuilun partaalta lähelle jatkopaikkaa

Ranskalaisorganisaatio Vitality (#8) ylijuoksi Challenger Stagelta läpi, sillä paikka Legends Stagelta irtosi puhtaalla 3-0 suorituksella. Legendavaihe sai joukkueen osalta täysin toisenlaisen startin, sillä kahdesta ekasta BO1-matsista tuli tappiot NIPiä (4-16) ja Outsidersia (8-16) vastaan. Tämä tiesi sitä, että joukkueen on voitettava kolme BO3-matsia putkeen, mikäli kokenut joukkue haluaa päästä PGL Majoreiden pudotuspeleihin.

Ensimmäinen ja toinen luoti onnistuttiinkin väistämään, sillä Liquid kaatui ekassa kuolemanottelussa puhtaasti 2-0. Toisessa ratkaisuottelussa saksalainen BIG laittoi Vitaltiyn lujille, mutta lopulta ranskalais-tanskalaisjoukkue onnistui kääntämään pelin itselleen lukemin 2-1. Kolmen kartan kohtaamisessa nähtiin peräti kaksi jatkoaikaa, joten paikka 2-2:ssa tuli kaikkea muuta kuin helpolla.

Heroicin turnaus alkoi Legends Stagelta ja maailmanlistan kuudentena olevan joukkueen turnaus on toistaiseksi kulkenut voitto-tappio-voitto -taktiikalla. Avausottelussa joukkue kaatoi amerikkalaisen Liquidin selvin 16-11 lukemin Vertigossa. Toisessa ottelussa venäläinen Spirit yllätti tanskalaiset Nukessa 12-16. Kolmas kamppailu oli ranskalaista G2:sta vastaan ja Heroic onnistui nappaamaan voiton jatkoajan jälkeen numeroin 19-17.

Heroic pääsi tavoittelemaan jatkopaikkaa eilen BO3-ottelussa ENCEä vastaan, mutta suomalaisorganisaatio oli lopulta parempi lukemin 2-1. Heroic voitti avausmappina toimineen Overpassin, jossa se on todella vahva, mutta kahdessa seuraavassa kartassa ENCE oli vahvempi lukemin 16-12 (Mirage) ja 16-6 (Nuke).

Mappiveto suosii tanskalaisia, mutta tasaista on luvassa

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on olematon, mutta pientä etua tanskalaisille voidaan laskea mappivedosta, jossa sillä on hieman vastustajaa enemmän vaihtoehtoja käytössä. Vitalityn vahvin kartta Dust2 on Heroic’n permban, joten pölyisiä katuja ei ole tänään luvassa. Vitality bannannee Overpassin, mutta pickeistä tai deciderista ei pystytä vielä tässä vaiheessa sanoa mitään varmaa.

Vaikka karttapooli suosii hieman tanskalaisjoukkuetta, niin Vitality on osoittanut tasonsa kovissa paikoissa ja näissä kuolemanotteluissa kokemuksen merkitystä ei voi vähätellä. Heroic on niukka suosikki voittamaan ottelun, mutta ei olisi todellakaan mikään jättiyllätys vaikka Vitality pystyisi yhden kartan tai jopa koko ottelun ryöstämään Heroic’lta. Yli 2,5 kartasta tarjottu kerroin 1,90 kelpaa 55% todennäköisyysarviolla tiistain ensimmäiseen PGL Major Antwerp -matsiin. Kerroinraja pelattavuudelle on 1,82.

Pelivalinnat:
  • Heroic – Vitality: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,90 (STSbet)