17.6.2023 Jalkapallon EM-karsinta: Belgia – Itävalta

Jalkapallon EM-karsinnat Saksassa vuonna 2024 pelattaviin EM-kisoihin jatkuvat lauantaina täydellä höyryllä ja yksi päivän ehdottomasti mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Brysselin King Baudouin Stadiumilla, jossa iskevät yhteen F-lohkossa pelaavat Belgia sekä Itävalta. Kumpikin joukkue on avannut karsinnat kahdella voitolla, joten hyvävireisten laatujoukkueiden kohtaaminen on luvassa. Asiantuntijamme povaa ottelusta runsasmaalista sekä viihdyttävää kohtaamista, joten pelimielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin. Ottelu alkaa lauantai-iltana kello 21:45 Suomen aikaa ja sitä pystyy seuraamaan suoratoistopalvelu Cmoren kautta.

MM-kisoissa flopannut Belgia hakee uutta nostetta

Belgian jalkapallomaajoukkue on jo vuosien ajan kuulunut Euroopan sekä koko maailman ehdottomaan eliittiin. Vaikka joukkue on kuulunut materiaaliltaan maailman parhaisiin koosteisiin jo vuosien ajan, niin arvokisoja joukkue ei ole pystynyt voittamaan. Kaksissa edellisissä EM-kisoissa joukkue on jäänyt puolivälieriin ja viiem syksynä pelatut MM-kisat olivat todellinen floppi, kun nimekäs joukkue jäi lohkovaiheeseen. MM-kisojen jälkeen mediassa esiintyi monia eri spekulaatioita ryhmän sisäisestä kemiasta, mutta sittemmin kohu Punaisten Paholaisten ympärillä on laantunut.

Nämä EM-karsinnat nimekäs belgialaisnippu on aloittanut vahvasti, sillä Domenico Tedescon suojatit hakivat tylyn 0-3 vierasvoiton Ruotsin vieraana. Joukkue on pelannut F-lohkossa Viron tapaan vasta yhden ottelun, joten tällä hetkellä saldona on kolme pistettä yhdellä voitolla. Vaikka joukkue pelasi edellisellä maaottelutauolla vain yhden karsintapelin, niin joukkue ei suinkaan levännyt laakereillaan vaan yhdessäolo hyödynnettiin harjoitusottelulla Saksaa vastaan. Tuosta ottelusta Belgia haki värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-3 voiton. Perustasoltaan Belgia on Euroopan huippua ja F-lohkon suurin voittajasuosikki.

Itävallan jalkapalloilu on ollut hienossa nosteessa viime vuosina ja edellisissä EM-kisoissa joukkue selvitti tiensä C-lohkosta jatkoon, mutta neljännesvälierissä joukkue kohtasi Italian, joka oli jatko-ottelun jälkeen parempi lukemin 2-1. Kuriositeettina mainittakoon, että Itävalta pelasi todella vahvan ottelun Italiaa vastaan ja Italia eteni lopulta aina Euroopan mestaruuteen saakka, pudottaen puolivälierissä mm. Itävallan tämäniltaisen vastustajan Belgian. Itävallan joukkue ei kuulu perustasoltaan aivan Euroopan huipulle, mutta hyvä ylemmän keskitason porukka se on, joka pystyy hyvänä päivänä haastamaan suurmaita.

Nämä EM-karsinnat ovat alkaneet Itävallan osalta mainiosti, sillä kahdesta pelatusta karsintaottelusta on napattu molemmista voitot ja punavalkoiset porskuttavat F-lohkon piikkipaikalla kuudella pisteellä. Avauskierroksella joukkue nappasi kotikentällään vauhdikkaan ottelun päätteeksi 4-1 voiton Azerbaidzanista. Muutamaa päivää myöhemmin Linzissä sijaitsevalle TGW Arenalle tuli vieraaksi Viro, joka taisteli kyllä hyvin, mutta hävisi lopulta lukemin 2-1. Viro-ottelussa Itävallalla oli paikkoja useampaankin lisäosumaan, mutta lukemat pysyivät vieraiden kannalta siedettävinä.

Maalintekokilpailu luvassa King Baudouin Stadiumilla?

Perustasoltaan Belgia on joukkueista laadukkaampi kooste ja kotiedun turvin selvä suosikki tähän otteluun. Belgia pitänee ottelussa palloa enemmän, mutta tämä sopii vierasjoukkueelle, sillä valmentaja Ralf Rangnick osaa laatia hyvän pelisuunnitelman myös defensiivisempään otteluun. Itävalta on tunnettu nopeista vastaiskuista, jotka saattavat olla myrkkyä myös Belgian hieman ikääntyneelle puolustukselle. Pelinkuvaa miettiessä ottelusta voi hyvinkin muodostua todella runsasmaalinen, sillä kummankin joukkueen vahvuudet rakentuvat juuri todella tehokkaan hyökkäyspelaamisen varaan.

Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kolme maalia hieman yli kuusi kertaa kymmenestä ja kun iBet tarjoaa kohteeseen todella maistuvaa kerrointa 1,88 niin peliä päästään iskemään sisään kaksin käsin. Vertailun vuoksi mainittakoon, että esimerkiksi laatusivusto XLBet, tarjoaa tällä hetkellä kerrointa 1,85 YLI 3,5 maalista. Tarjolla on loistava pelikohde, joka kannattaa hyödyntää pikimmiten, sillä kertoimet tulevat takuulla alaspäin viimestään lauantain aikana.