17.7.2023 Veikkausliiga: FC Inter – KuPS

Vetoveljien vihjekorneri palailee muutaman viikon lomailun jälkeen takaisin sorvin ääreen ja loppukesän vihjeet polkaistaan maanantaina käyntiin kotimaisen Veikkausliigan äärellä. Kotimaisen futiksen korkeimmalla sarjatasolla pelataan maanantaina yksi kamppailu, kun loukkaantumisista kärsinyt Kuopion Palloseura matkustaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Kello 18:00 alkavan ottelun mielenkiintoisinta antia vedonlyöntimielessä on runsasmaaliset lopputulokset, sillä Veritas Stadiumilla pelattavassa ottelussa on potentiaalia vauhdikkaaseen ja tapahturikkaaseen kohtaamiseen.

Molemmat joukkueet ailahdelleet maajoukkutauon jälkeen

Kotimaisen Veikkausliigan runkosarja on kääntynyt jälkimmäiselle puoliskolle, mutta loppukesän aikana on tarjolla vielä huipputärkeitä pisteitä mestaruutta, putoamista sekä pudotuspelipaikkoja ajatellen. Kotijoukkue FC Interin kausi on ollut tasaisen hyvä, sillä 13 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 5-3-5 ja 18 pistettä sarjataulukkoon. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon 6. sijalla eli kiinni viimeisessä paikassa Championship vaiheeseen. Kaikki taulukossa Interin yläpuolella olevat joukkueet ovat kuitenkin pelanneet kaksi tai kolme ottelua turkulaisia enemmän ja etenkin vitossijalla kaksi pistettä edellä oleva FC Honka on vielä helposti ohitettavissa.

Turkulaiset eivät ole olleet viime aikoina parhaassa mahdollisessa iskussa, sillä heinäkuussa pelatusta kolmesta ottelusta on saldona kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Heinäkuun alussa joukkue taipui VPS:n vieraana tylysti 3-0, mutta sen jälkeen onnistuttiin hakemaan tasapelipiste Valkeakoskelta Hakan vieraana 2-2 tuloksella. Edellisellä kierroksella joukkue kohtasi kotikentällään uudemman kerran VPS:n, mutta Turussa pelatussa ottelussa kotijoukkueen vaisut otteet jatkuivat ja vaasalaiset hakivat täydet kolme pistettä 0-2 vierasvoitolla.

Kuopion Palloseuran kausi alkoi kehnosti, mutta nopeasti seuran peräsimeen palkattu Jani Honkavaara toi toivottua ryhtiä tekemiseen ja kevään alkukompurointien jälkeen kuopiolaisten peli on kulkenut varsin mallikkaasti. Tällä hetkellä kuopiolaiset löytyvät ansaitusti sarjataulukon kärkisijoilta. 16 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 10-1-5 maalierolla 21:10. KuPS on tällä hetkellä sarjakakkosena, mutta koko Veikkausliigaa johtava SJK on vain pisteen edellä, joten mestaruusjahdin osalta kaikki on vielä auki. Kauden aikana pahasti alisuorittanut HJK on kolmantena, kolme pistettä kuopiolaisia perässä.

Kuopiolaisia on kuormittanut viime viikkoina myös Suomen Cupin ottelut, mutta loppukaudella joukkue voi keskittyä pelkästään Veikkausliigaan, sillä vajaa pari viikkoa sitten tullut tappio IFK Mariehamnille pudotti seuran Cupista. Kuopiolaisten edellinen ottelu on kuluvan kuun 8. päivältä, kun joukkue taipui kotikentällään pirteästi viime viikkoina esiintyneelle VPS:lle 0-1. Tuossa kohtaamisessa pelinkuvaa kotijoukkueen osalta sotki Ibrahim Cissen ottelun ensimmäisellä minuutilla saatu punainen kortti. Cisse on sivussa myös tästä ottelusta. Sivussa ovat myös avainpelaajiin lukeutuvat Anton Popovich sekä Joona Veteli.

KuPS niukka suosikki, maaleja luvassa?

Kumpikaan joukkueista ei ole ollut maajoukkuetauon jälkeen parhaassa vireessä ja osasyynä heikkoihin peliesityksiin ovat muutamat tärkeät poissaolot sekä otteluruuhka. Tähän otteluun kumpikaan ei saa jalkeille täysin optimaalista kokoonpanoa. KuPS on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla heti ikkunan auettua ja kuopiolaiset hankkivat hyökkäykseen Jake Jerviksen sekä Tete Yengin. Isänniltä puuttuu puolustuksesta tärkeä Juuso Hämäläinen, jonka loukkaantumisen jälkeen turkulaisten puolustus on vuotanut pahasti. Perustasoltaan KuPS on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja vieraskentälläkin suosikki.

Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia on kuitenkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä ottelussa on hyvää aihiota runsasmaaliseen ja viihdyttävään näytökseen. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi Kuopiossa huhtikuussa 1-2 tulokseen. Arvio yli 2,5 maalille on 51% (rajakerroin 1,96) ja kun Bankonbet tarjoilee kohteeseen kerrointa 2,05 niin pieni panostus päästään maanantain ainoaan Veikkausliiga-otteluun iskemään sisään.