17.8.2023 Eurooppa-liiga -karsinta: HJK – Qarabag

HJK:n taistelu kohti Eurooppa-liigan lohkovaihetta jatkuu torstai-iltana Bolt Arenalla, kun vuorossa on toinen osaottelu Azerbaidzanilaista Qarabagia vastaan. HJK on ottelusarjassa 1. osaottelun jälkeen tappiolla lukemin 1-2, mutta kotikentällä nahkaa tuskin myydään halvalla. Laadukkaalla materiaalilla operoivat vieraat ovat ottelusarjassa sekä tässä yksittäisessä ottelussa suosikkeja, mutta pieni puute pelituntumassa sekä tekonurmi tarjoavat isännille ottelussa pienen yllätysmahdollisuuden. Odotettavissa on avauskohtaamisen tapaan todella tapahtumarikas ja viihdyttävä kamppailu ja vetomielessä kohteen parasta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset.

HJK hyvin levänneenä ratkaisuotteluun

Helsingin jalkapalloklubi on torstai-iltana kotikentällään veitsi kurkulla, sillä kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa se on maalin takaa-ajoasemassa ja tappio tästä sarjasta tietäisi sitä, että haaveet Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikasta voitaisiin unohtaa. Otteluparin voittaja jatkaa viimeiselle karsintakierrokselle ja varmistaa samalla paikan vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheesta. Tappio tietäisi matkaa Konferenssi-liigan playoff-kierrokselle karsimaan paikasta lohkovaiheeseen.

HJK pelasi olosuhteisiin nähden viikko sitten ihan mukiinmenevän vierasottelun, mutta tehottomuus omissa paikoissa kostautui lopulta ja isännät olivat kotinurmellaan vahvempia lukemin 2-1. Tolpat ja rimat kolisivat molemmissa päissä, mutta rehellisesti sanottuna Klubilla oli riittävän hyvät maalipaikat jopa kolmeen osumaan. Sama pätee toki Qarabagiin, sillä myös isännät olisivat voineet rokottaa useamminkin kuin kahdesti. HJK:n parhaimmistoa Bakussa oli trio Ollila-Olusanya-Hostikka, jotka loivat useita todella vaarallisia paikkoja.

HJK on saanut valmistautua rauhassa tähän huipputärkeään otteluun, sillä joukkue huilasi viikonlopun Veikkausliiga-kierroksella ja sai tärkeitä harjoitus- ja palautumispäiviä. HJK:n iskun saumat tässä kotiottelussa ovat ehdottomasti tiiviissä puolustuspelissä sekä nopeissa vastaiskuissa, sillä jo 1. osaottelussa nähtiin, että Qarabag ei ole järin laadukkaasti organisoitu joukkue. Se perustaa pelityylinsä varsin hyökkäysorientoituneeseen pelityyliin, joka avaa luonnollisesti paikkoja myös vastustajalle.

Qarabag pelasi viikonloppuna kotimaansa sarjassa, kun joukkue kaatoi kotikentällään Turanin puhtaasti 3-0. Sillä on kuitenkin yksi ottelu alla ja kun kalenteriin lisätään vielä matkustuspäivä Helsinkiin, niin aivan parhaalla jalalla vieraat eivät pääse otteluun. Vieraiden kokoonpanosta ei ole tietoja juurikaan saatavilla, mutta HJK sen sijaan pääsee otteluun hyvällä rosterilla. Sivussa ovat varmuudella vain pitkäaikaispotilaat Valtteri Moren ja Dejan Iliev sekä pikkuvaivoista kärsivät Pyry Soiri, Aleksi Paananen ja Oliver Pettersson.

Boltilla luvassa vauhdikasta menoa

Kuten jo ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa hieman ennakoimme, niin tasokkaalla materiaalilla operoiva Qarabag oli laadukas pelote hyökkäyssuuntaan. Joukkueen heikkoudet ovat kuitenkin puolustuspelissä, jossa se oli ajoittain pahassa pulassa HJK:n nopeiden kääntöjen myötä. Perustasoltaan ja materiaaliltaan vieraat ovat isäntiä edellä ja suosikkeja myös tässä ottelussa vieraskentästä huolimatta. HJK nauttii kotietua ja Bolt Arenan alustana toimiva tekonurmi tarjoaa myös etua isännille.

Pelimarkkina on kohtalaisen hyvin kartalla ottelun 1X2-voimasuhteista, mutta maaliodottamassa olemme selvästi runsasmaalisemmalla kannalla. Qarabag osoitti jo avauskohtaamisessa, että se ylihyökkää usein, joten myös tässä ottelussa tullaan näkemään runsaasti maalipaikkoja. Arvio vähintään kolmelle osumalle on lähes kuusi kertaa kymmenestä ja FoggyBetin tarjoilema kerroin 1,93 yli 2,5 maalista on todella maistuva pelikohde. FoggyBet tarjoilee uusille asiakkaille 100€ vedonlyöntibonuksen, joka kannattaa hyödyntää.