18.10.2022 Liiga: Ilves – Lukko

Liigassa on tiistaina ohjelmassa kolmen ottelun kierros ja illan ehdoton herkkupala on Nokia Areenalla pelattava Ilveksen ja Lukon välinen kärkikamppailu. Rauman Lukko johtaa sarjaa tällä hetkellä, mutta Pelicans ja Ilves ovat vain pisteen perässä, joten kotijoukkue Ilveksellä on mahdollisuus nousta voitolla sarjan piikkipaikalle. Betsimielessä ajatukset kääntyvät vähämaalisiin lopputuloksiin, sillä kumpikin joukkue lähtee kärkiotteluun parhaalla kokoonpanollaan ja ykkösmaalivahdeillaan. Myös vierasmenestyksestä on tarjolla niukkaa etua.

Ottelussa panoksena sarjataulukon kärkipaikka

Liigassa on tiistaina vuorossa kolmen ottelun kierros ja Vetoveljien betsibunkkerissa katseet käännetään Ilveksen ja Lukmon väliseen kohtaamiseen, jossa panoksena on sarjataulukon kärkipaikka. Rauman Lukko johtaa sarjaa tällä hetkellä 26 pisteellä, mutta tämäniltainen vastustaja Ilves on ainoastaan pisteen perässä, sarjan jaetulla kakkospaikalla yhdessä Lahden Pelicansin kanssa. Nokia Areenalla onkin takuulla luvassa laadukas ja vauhdikas kohtaaminen, josta ei tunnetta tule puuttumaan.

Vierasjoukkue Lukon alkusyksy on ollut vahva. 13 pelattua ottelua ovat tuoneet kahdeksan suoraa voittoa sekä viisi tappiota, joista kolme on tullut varsinaisella peliajalla. Viiden ottelun kuntopuntarissa raumalaiset keikkuvat kakkospaikalla, sillä viisi edellistä ottelua ovat tuoneet kymmenen pistettä. Edellisellä kierroksella joukkue kaatoi kotikentällään nimivahvan Helsingin IFK:n puhtaasti 2-0. Sitä edellinen ottelu päättyi tappioon vieraskentällä, kun huimaan iskuun viime kierroksilla noussut Pelicans oli parempi lukemin 2-1. Ennen Pelicans-tappiota Lukko kaatoi KooKoon (4-0) ja Sportin (3-1).

Kotijoukkue Ilves on tehnyt viime vuosina paluuta Liigan huipulle vuosien tauon jälkeen. Kiekkokansa sai kuitenkin rutkasti ihmeteltävää muutama viikko takaperin, kun Ilves antoi vahvaa työtä seuran peräsimessä tehneelle Jouko Myrrälle potkut ja palkkasi tilalle Antti Pennasen samalla, kun seura johti koko sarjaa. Myrrään profiloitui hyvin paljolti Ilveksen pitkäjänteinen ja vahva työ sekä nousu Liigan kärkisijoille viime vuosina. Siksi päätös valmentajanvaihdosta kesken kauden sai todella ristiriitaisen vastaanoton kiekkoa seuraavan kansan keskuudessa.

Ilveksen kausi on alkanut vahvasti, sillä joukkue keikkuu tällä hetkellä sarjan kärkipaikoilla ja viime kierroksilla peli on kulkenut ihan mukavasti vaikka alla on kaksi tappiota. Edellisessä ottelussa Ilves taipui juhlaottelua pelanneelle TPS:lle vieraskentällä jatkoajan jälkeen jalkapallolukemin 1-0. Sitä ennen joukkue hävisi CHL:ssä Stavangerille 4-2 ja jäi samalla oman lohkonsa viimeiseksi. Enää CHL-ottelut eivät kuitenkaan kuormita joukkuetta ja fokus voidaan keskittää kotimaan sarjaan.

Tasaista ja vähämaalista vääntöä luvassa Nokia Arenalla?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on pieni, mutta Lukko on tällä hetkellä joukkueista stabiilimmassa tilassa, sillä Pennanen vasta ajaa omaa pelitapaansa sisään Ilves-leirissä. Kotietu tekee Ilveksestä niukan suosikin otteluun, mutta omissa papereissa lähtökohta otteluun on tasaisempi kuin 1X2-kerroinasetelma tällä hetkellä markkinassa näyttää.

Kumpikin joukkue pääsee otteluun hyvällä kokoonpanolla ja maalilla aloittavat kokoonpanotietojen mukaan kummankin joukkueen loistavasti alkukauden pelanneet ykkösvahdit, mikä laskee maaliodotusarvoa entisestään. Pelimielessä parasta etua tähän tiistai-illan kärkikamppailuun tarjoaa vähämaaliset lopputulokset (sis. JA + RL). Myös Lukon menestyskertoimissa on niukasti ilmaa ja otetaan apukohteeksi vieraiden moneyline-voitto.

Pelivalinnat:
  • Ilves – Lukko: alle 4,5 maalia, kerroin 2,40 (Cazimbo)
  • Lukko moneyline, kerroin 2,15 (STSbet)