18.10.2023 Liiga: KooKoo – KalPa

Kotimaisen kiekon ystäville on keskiviikkona tarjolla yksi ottelu, kun Liigassa yhteen iskevät sarjataulukon alemmalle puoliskolle alkukauden aikana jääneet Kouvolan KooKoo sekä KalPa Kuopiosta. Kummankin joukkueen alkukausi on ollut kohtalaisen vaikea, joten kadoksissa ollut voitto tekisi molempien joukkueiden itseluottamukselle sekä pudotuspelitavoitteille hyvää. Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä kummaltakin joukkueelta on nähty viime aikoina isomaalisia otteluita.

KooKoolla alla kolmen ottelun pisteputki

Kotijoukkue KooKoo ei kuulunut uuden kauden kynnyksellä sarjan kuumimpiin suosikkeihin, sillä materiaali on Liigaan kohtalaisen köykäinen ja tavoite kymmenen sakkiin runkosarjassa lienee sopiva tavoite kouvolalaisten osalta. Alkukausi on ollut odotetunlaista vuoristorataa, sillä 14 pelatun saldo on kolme suoraa voittoa, kaksi voittoa ja:n jälkeen, kaksi tappiota ja:n jälkeen sekä seitsemän suoraa tappiota. Maaliero 35:46 paljastaa, että oranssimustat ovat päästäneet koko sarjassa eniten maaleja omaan päähän.

Viime viikolla KooKoo sai kuitenkin kaivattuja onnistumisia, kun ensin kaatui Ässät vieraskaukalossa jatkoajan jälkeen 3-4 ja perjantaina joukkue onnistui nappaamaan kotikentällään täyden pistepotin Turun Palloseuran kustannuksella lukemin 4-2. Viikko päättyi tiukkaan 2-1 vierastappioon Tapparan vieraana, mutta KooKoo sai ottelun venytettyä jatkoajalle, joten yksi piste onnistuttiin nappaamaan mukaan väkivahvan Tapparan vieraana. Joukkueen akilleen kantapäänä on alkukaudella ollut heikko maalivahtipeli sekä ajoittain pahasti vuotava puolustuspelaaminen.

Kuopion KalPa siirtyi täksi kaudeksi uuden päävalmentajan alaisuuteen, kun aiemmin kuopiolaisseuraa luotsannut Tommi Miettinen siirtyi Turkuun ja tilalle palkattiin KalPan U20-joukkuetta parilla edellisellä kaudella luotsannut Petri Karjalainen. KalPan rosterissa ei tapahtunut kesän aikana isoja muutoksia, joten kuopiolaisten koheesio on tuttuun tapaan hyvällä mallilla ja työteliäs seura taistelee tälläkin kaudella jopa suorasta pudotuspelipaikasta, vaikka alkukausi ei ole sujunut täysin odotetulla tavalla.

Kuopiolaisten kausi alkoi vahvasti, kun kuudesta ensimmäisestä ottelusta napattiin neljä voittoa. Tällä hetkellä KalPalla on käynnissä kuitenkin heikompi jakso, sillä viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden, kun Sport kaatui kotikentällä jatkoajan jälkeen 4-3. Sen jälkeen kuopiolaiset ovat kokeneet tappion TPS:lle (3-2 ja.) sekä viimeisimpänä HIFK:lle, joka haki Niiralan montusta 3-6 vierasvoiton viime lauantaina. KalPan vahvuutena kauden alla pidettiin maalivahti Juha Jatkolaa, mutta toistaiseksi Jatkola ei ole pelannut alkukaudella odotetulla tasollaan, vaan torjuntaprosentti on heikko 84,85%.

Lumon Areenalla luvassa taas maalikarkelot?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso, mutta pelivoimaltaan ja materiaaliltaan KalPa on joukkueista vahvempi kokonaisuus. KooKoon kotietu sekä kuopiolaisten viime aikojen heikko vire tasoittavat puntteja ja lähtökohtaisesti luvassa on tasainen kohtaaminen. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan runsasmaalisempaan osastoon ja maaliodotusarvoltaan ottelu on 4,5 maalin linjalla selvästi ennemmin runsas- kuin vähämaalinen.

Kupongille kaivetaankin siis XLBetin yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,24 joka toteutuu arviomme mukaan noin 48 kertaa sadasta. Kerroinraja pelattavuudelle on 2,08. Ottelu alkaa kello 18:30.