18.5.2022 Jääkiekon MM-kisat: Suomi – Ruotsi

Leijonien MM-urakka jatkuu keskiviikkoiltana huippuottelulla rakasta länsinaapuriamme Ruotsia vastaan. Tre Kronor on aloittanut Suomen tapaan turnauksen kolmella solidilla voitolla ja kyseessä on ehdoton B-lohkon kärkikamppailu, sillä joukkueet jakavat lohkon ykköspaikan yhdeksällä pisteellä. Ottelu alkaa kello 20:20.

Leijonat hyvässä formissa kovakuntoisen Ruotsin kimppuun

Suomi on aloittanut tämän kevään MM-kisat odotetun vahvasti, sillä kolme ensimmäistä ottelua ovat tuoneet kolme voittoa ja täydet yhdeksän pistettä. Avausottelussa Norja kaatui tylyin 5-0 lukemin ja vaikka toisessa ottelussa Leijonat oli ajoittain vaikeuksissa Latvian kanssa, niin lopputulemana oli ansaittu 2-1 voitto. Maanantain USA-ottelussa Leijonien hermokontrolli piti tulikuuman jenkkijoukkueen kanssa ja tuloksena oli selvä 4-1 voitto.

Pientä kysymysmerkkiä Suomen pelistä herätti USA-ottelun kolmannen erän lepsut otteet, mutta kyseessä saattoi olla vaan pieni ulospuhallus, sillä ottelu oli jo ratkennut. USA lisäsi tempoa kolmanteen erään ja keskittyi jäähyilyn sijaan työntekemiseen ja Leijonat olivatkin ajoittain todella pitkissä pyörityksissä omassa päässä. Tänään vastaan tulee luistelu- ja kamppailuvoimainen Ruotsi, joten oman pään kamppailupelaaminen pitää olla maanantai-illan kolmatta erää paremmalla tasolla.

Tre Kronorin ympärillä on kuohunut turnauksen aikana, sillä päävalmentaja Johan Garpenlövin erikoiset lausunnot kisapassien leimaamisesta ja leimaamatta jättämisestä on varmasti herättänyt eripuraa joukkueen sisällä. Myrsky alkaa olla kuitenkin kisapassien osalta laantunut, joten Ruotsi voi keskittyä täysillä menestymiseen MM-jäillä. Ruotsilla on kasassa laadukas joukkue, joka on jo kolmessa ensimmäisessä ottelussa osoittanut tulivoimansa.

Avausottelussa Ruotsi otti nihkeän 3-1 voiton pirteästi esiintyneestä Itävallasta. Toisessa ottelussa vastaan tuli kovakuntoinen Tshekki, mutta Ruotsi otti toisen ja kolmannen erän vahvoilla otteilla ottelusta ansaitun 5-3 voiton. Eilen Ruotsi kohtasi B-lohkon iltaottelussa Iso-Britannian ja tuloksena oli odotettu 6-0 voitto.

Leijonat niukka suosikki, Tre Kronorin menestyskertoimissa peli-ideaa

Suomi lähtee koti- ja rasitusedun turvin otteluun niukkana suosikkina, sillä Leijonilla oli eilen välipäivä ja Ruotsi pelasi. Toki Ruotsi pääsi helpolla brittejä vastaan, mutta kyllä eilinen ottelu saattaa näkyä ainakin tämän matsin loppupuolella. Ottelussa pelataan käytännössä Lohkon voitosta, joten panokset ovat isot vaikka kyseessä onkin vain yksi lohkovaiheen seitsemästä ottelusta. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran äitienpäivänä 8. toukokuuta BHG:ssa ja silloin Ruotsi oli parempi lukemin 4-3. Tuosta ottelusta molempien joukkueiden rosteri on vahvistunut, mutta perustasoltaan arvostan joukkueet hyvin samantasoisiksi.

Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset ja kun markkina on arvostanut Suomen niukasti liian suureen suosikkiasemaan, niin Ruotsin menestyskertoimissa on tarjolla etua. Käytetään peleissä moneyline-voittoa, joka kattaa myös mahdollisen jatkoajan. Todennäköisyysarvio Ruotsin ML-voitolle on 45 prosenttia ja kerroinraja 2,22.

Pelivalinnat:
  • Suomi – Ruotsi: Ruotsi moneyline, kerroin 2,55 (Betive)