19.10.2023 Liiga: Ässät – HIFK

Liigassa pelataan torstaina kahden ottelun kierros, kun Kärpät ja Jukurit sekä Ässät ja Helsingin IFK mittaavat paremmuuttaan. Vetoveljien toimistolla katseet käännetään Porin suuntaan, jossa on luvassa mielenkiintoinen kamppailu, kun pirteän alkukauden pelanneet patapaidat isännöivät kolmen ottelun voittoputkessa olevaa Rödaa. Pelimielessä kohteen parasta antia ovat Ässien menestyskertoimet, sillä porilaiset ovat esiintyneet kotikaukalossaan tällä kaudella edukseen. Ottelu alkaa kello 18:30.

Torstai-illan kärkikamppailu Porin Isomäessä

Kotijoukkue Porin Ässät ei kuulunut kauden alla sarjan kuumimpiin suosikkeihin, mutta muutamissa ennakoissa joukkueen ylle aseteltiin pientä yllättäjän ja mustan hevosen roolia. Alkukausi onkin sujunut porilaisten osalta mainiosti, vaikka materiaaliltaan patapaidat eivät kuulu sarjan kuumimpaan kermaan. Viime kauden päätteeksi Karri Kiven apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi noussut Jere Härkälä on tehnyt loistavaa työtä ja saanut joukkueen taistelemaan sekä pelaamaan mainiosti yhteen.

Ässien ehkä tärkein yksittäinen syy sarjataulukon viidenteen sijaan sekä hyvään alkukauteen on maalivahti Niklas Rubin, joka on osoittanut, että hän kuuluu tällä kaudella sarjan TOP3-maalivahteihin. Rubinin tilastot alkukauden kymmenestä pelatusta ottelusta on 5-2-3 torjuntaprosentilla 92,34%. Päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo on 1,78. Ässien edellinen ottelu päättyi viime lauantaina HPK:n vieraana 3-1 tappioon, mutta sitä ennen porilaiset voittivat viidestä edellisestä ottelustaan neljä kaataen mm. Ilveksen.

Helsingin IFK on materiaaliltaan sarjan eliittiä ja pääkaupungissa tavoitteeksi on takuulla asetettu Suomen mestaruus. Hurjalla materiaalilla operoivat helsinkiläiset rankattiin lähes kaikissa ennakoissa sarjan suurimmaksi mestarisuosiksi eikä suotta, sillä jokaisella pelipaikalla on laajalti osaamista ja leveyttä. HIFK:n kausi alkoi vauhdikkaasti, kun viidestä ensimmäisestä ottelustaan joukkue nappasi neljä voittoa ja taipui tuon jakson aikana ainoastaan kertaalleen, kun toinen mestarisuosikki Tappara oli parempi avauskierroksella lukemin 4-3.

Voittoputkea seurasi muutaman ottelun mittainen heikompi jakso, mutta tällä hetkellä peli kulkee taas ja alla on kolmen ottelun voittoputki. Putken aikana HIFK:n paremmuuden ovat joutuneet toteamaan hyvävireinen HPK (1-2), Kärpät (5-3) sekä viimeisimpänä KalPa, jonka Röda kaatoi vieraskaukalossa maali-iloittelun jälkeen lukemin 3-6. HIFK:n tehomiehinä alkukaudella ovat häärineet tutut nimet, sillä joukkueen sisäisen maalipörssin piikistä löytyvät hyökkääjä Kristian Vesalainen (6+8=14), jenkkipakki Luke Martin (4+8=12) sekä lättykone Jori Lehterä (0+11=11).

HIFK Isomäessä vain niukka suosikki – Patapaitoja kupongille

Perustasoltaan, materiaaliltaan ja pelivoimaltaan HIFK on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus sekä materiaalin kärjen, että leveyden turvin. Vedonlyöntimarkkinassa vieraat ovat kuitenkin hieman yliarvostettuja, sillä aivan kerroinasetelman mukainen suosikki HIFK ei mielestämme vieraskaukalossa ole. Ässät on ollut kuluvalla kaudella sarjan toiseksi vahvin kotijoukkue ja kuudessa kotiottelussaan se on jäänyt vain kertaalleen ilman pisteitä ja poistunut kaukalosta voittajana neljästi.

Quick.bet tarjoaa Ässien suorasta kotivoitosta kerrointa 3,00 joka on ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa moneyline-vaihtoehtoa, joka kattaa myös mahdollisen jatkoajan. Ottelun maaliodotusarvo on kohtalaisen matala, joten jatkoajan todennäköisyys on hieman normaalia korkeampi, joten osuvampana pelikohteena moneyline-valinta kertoimella 2,20 on illan pelikohde Liigaan.