19.4.2023 Mestarien liiga: Bayern München – Manchester City

Mestarien liigan puolivälierät jatkuvat keskiviikkona ja toinen illan mielenkiintoisista otteluista käydään Münchenin Allienz Arenalla, jossa kohtaavat Bayern München sekä Manchester City. City on vahvan avausottelun turvin kolmen maalin karkumatkalla, joten kotijoukkue Bayernin on otettava kotinurmellaan isoja riskejä, mikäli se mielii vielä taistella jatkopaikasta. Thomas Tuchel juoksuttanee kotinurmelle hyökkäysvoittoisen koosteen ja tämä avannee paikkoja myös Pep Guardiolan tulivoimaiselle vierasjoukkueelle. Pelimielessä ottelun kiinnostavinta antia onkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä ottelussa on isoa potentiaalia todellisiin maalijuhliin.

Tuchelin alku Bayernin peräsimessä ei ole ollut ruusuinen

Kotimaansa Bundesliigan sekä samalla koko Euroopan eliittiin jo vuosien ajan kuulunut Bayern München on tällä hetkellä sekavassa tilassa. Julian Nagelsmann potkittiin päävalmentajan pallilta pois kesken kauden ja tilalle palkattiin saksalaisseuran kiikarissa jo pidemmän aikaa ollut Thomas Tuchel. Tuchelin lyhyt aika Bayernin ruorissa on ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin ruusuista, sillä pelejä ei olla pystytty voittamaan ja omassa pukukopissakin on kohissut viime aikoina. Puolivälierien ensimmäisen osaottelun jälkeen jo kentälläkin kiivaasti keskustellut kaksikko Sadio Mane ja Leroy Sane ajautuivat käsirysyyn pukukopissa.

Kotimaan kentilläkään peli ei ole kulkenut aivan totutulla tavalla, sillä viidestä edellisestä sarjaottelustaan joukkue on voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kertaalleen. Cupissa tuli tappio kotikentällä Freiburgille 1-2 ja haave DFB Pokalin voitosta jäi haaveeksi. Viime viikonloppuna joukkue jäi hieman epäonnisesti 1-1 tasapeliin Allienz Arenalla Hoffenheimia vastaan. Die Bayern kyllä hallitsi ottelua ja siltä hylättiin yksi maalikin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona, mutta aivan terävintä Bayernia ei nähty, sillä loppulukemat kirjattiin 1-1. Joukkue johtaa yhä kahden pisteen erolla Bundesliigaa, mutta mikäli pistemenetyksiä tulee liikaa, niin Dortmund pystyy kurottamaan ohi mestaruustaistelussa.

Vierailija Manchester City on saanut vuodenvaihteen jälkeisen heikomman jakson jälkeen ison vaihteen silmään uudestaan ja tällä hetkellä Pep Guardiolan miehistö on kammottavan kovassa vireessä. Kotimaan kentillä sarjaa johtava Arsenal on kompuroinut omissa otteluissaan ja City on kuin varkain noussut neljän pisteen päähän vaikka on pelannut ottelun vähemmän. Joukkueet pelaavat vielä yhden keskenäisen Manchesterissa, joten Cityllä on hyvä sauma nousta vielä kotimaansa sarjan voittajaksi.

Eurokentillä Citizens on ollut niin ikään vahvassa vedossa läpi kevään ja edellisellä kierroksella yhteismaalein 8-1 kylvetetty RB Leipzig oli oiva näyttö joukkueen tämänhetkisestä iskukyvystä. Tämän puolivälieräparin ensimmäisessä osaottelussa City oli vahva isäntä Etihadilla ja johtaa ottelusarjaa ansaitusti 3-0 ennen toista kohtaamista. Toki Bayern pystyi Leroy Sanen johdolla luomaan muutamia todella vaarallisia maalipaikkoja, mutta City onnistui nollaamaan saksalaisvieraat. Toki tehtävästä tulee nyt vieraskentällä erilaista kuin kotinurmella pelatussa ottelussa.

Saako Bayern hurmoksen päälle kotiyleisön edessä?

Asetelmat otteluun ovat selvät, sillä Bayern Münchenin tarvii tehdä vähintään kolme maalia ja pitää samaan aikaan oma pää puhtaana, mikäli se mielii taistella paikasta välieriin. Cityn tasoista joukkuetta vastaan oman maalin puhtaana pitäminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos kotijoukkue saa momemtumin käyntiin, on otteluparissa vielä kaikki mahdollista. Pelivoimaltaan City on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta lähtökohdat tähän toiseen osaotteluun ovat kohtalaisen tasaiset, sillä isännät nauttivat kohtalaisen vahvaa kotietua.

Pelimielessä kohteen kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä kotijoukkue ladannee otteluun alkuun isosti ja aikainen maali saattaa käynnistää ottelusta maalintekokilvan. Vaikka over-kertoimet ovat tulleet päivien mittaan hieman alaspäin markkinassa, niin yli 3,5 maalista tarjottu kerroin 2,24 kelpaa 46% (kr. 2,17) todennäköisyysarviolla niukaksi pelikohteeksi keskiviikon UCL-kierrokselle.

Pelivalinnat: