19.5.2022 PGL Major Antwerp playoffs: Spirit – FURIA

CS:GO PGL Majoreiden toinen puolivälierä pelataan torstai-iltana kello 21:00 Suomen aikaa, kun venäläinen Spirit kohtaa brassijoukkue FURIAn. Joukkueet kohtasivat jo Legends Stagen avauskierroksella BO1-ottelussa ja tuosta kohtaamisesta pidemmän korren veti venäläiskooste Spirit. Nyt luvassa on kuitenkin BO3-ottelu, jossa mappivedon tärkeys korostuu, joten luvassa on tasainen koitos. Peli-ideaksi nostetaan kuitenkin Spiritin menestyskertoimet, sillä meillä on vedonlyöntimarkkinan kanssa eriävä mielipide ottelun suosikista.

Spiritillä alla loistava Challenger ja Legends Stage

Viidestä venäläispelaajasta koostuva Spirit löytyy maailmanlistan sijalta #14 ja pidemmän aikaa samalla kokoonpanolla pelannut ryhmä on ajoittain kolkutellut menestystä isoissa turnauksissa. Toistaiseksi isot voitot ovat kuitenkin saavuttamatta, mutta nyt joukkueella on loistava sauma kokeilla kykyjään LAN-olosuhteissa maailman aivan absoluuttisia huippuja vastaan. Spirit aloitti ottelunsa Challenger Stagelta, josta se eteni 3-1 tuloksella legendavaiheeseen. Voitot tulivat Imperialia (16-6), Eternal Firea (16-11) sekä Astralista (2-0) vastaan. Ainoan tappionsa se koki toisessa BO1-ottelussa jatkoajan jälkeen G2:lle.

Legends Stagella hyvät otteet jatkuivat, sillä kahdessa ensimmäisessä BO1-ottelussa Spiritin jalkoihin jäivät FURIA (16-12) sekä tanskalainen laaturyhmä Heroic (16-12). BO3-ratkaisuottelussa Spirit kohtasi Copenhagen Flamesin. Kolmeen karttaan venynyt kohtaaminen päättyi Spiritin 2-1 voittoon ja karttaluvut kirjattiin 10-16, 16-8 ja 16-6. Spirit on hävinnyt tässä turnauksessa ainoastaan kaksi karttaa: G2:lle Dust2:ssa jatkoajan jälkeen sekä Vertigossa Copenhagen Flamesille.

Brassijoukkue FURIA aloitti pelit suoraan Legends Stagelta, sillä karsintareitti Amerikan RMR-karsinnoista oli selvästi eurooppalaisia joukkueita helpompi. FURIA löytyy tällä hetkellä maailmanlistan sijalta 11, mutta isoja voittoja joukkueelta ei palkintokaapista löydy. Viime syksyn PGL Major Tukholmassa joukkue putosi puolivälierissä ja loppusijoituksena oli sijat 5-8.

Pudotuspelipaikka tuli niukimmalla mahdollisella tavalla, sillä joukkue pelasi Legend Stagella täydet viisi ottelua. Turnaus alkoi 12-16 tappiolla Spiritille, toisessa ottessa brassitiimi voitti Liquidin 16-9. Kolmas BO1-ottelu päätty 16-10 voittoon BIGiä vastaan, mutta ensimmäisessä BO3-ottelussa tuli 0-2 tappio NIPille. Viides ja ratkaiseva BO3-matsi G2:ta vastaan päättyi kohtalaisen tasaisten vaiheiden jälkeen brassien 2-1 voittoon. Karttavoitot kirjattiin 16-12, 14-16 ja 16-11.

Markkinasta poiketen asetamme suosikin viitan Spiritille

Mappiveto on taasen kerran isossa osassa. Siitä annamme niukan edun Spiritille, sillä joukkueen mappipooli on leveämpi ja tilastot viimeiseltä kolmelta kuukaudelta puoltavat Spiritin menestystä neljässä kartassa seitsemästä. Spirit on esiintynyt turnauksessa todella tasainen vahvasti, kun FURIAlla on sen sijaan ollut ongelmia yksittäisissä kartoissa ja otteluiden sisällä.

Lähtökohdat otteluun ovat kohtalaisen tasaiset, mutta vedonlyöntimarkkinasta poiketen arvostamme Spiritin niukasti laadukkaammaksi joukkueeksi ja siten lähes kuusi kertaa kymmenestä (57%) voittavan suosikin asemaan tähän otteluun. Markkina on muutamia poikkeuksia lukuunottamatta nähnyt asian toisin, joten me otamme ilomielin vastaan Spiritin ylikertoimiset menestyskertoimet.

Pelivalinnat:
  • Spirit – FURIA (moneyline): Spirit, kerroin 2,10 (STSbet)