19.8.2023 Englannin Valioliiga: Fulham – Brentford

Lauantaina brittifutiksen ystäville on tarjolla viiden ottelun kierros. Yksi lauantain kierroksen ehdottomista herkkupaloista on Länsi-Lontoon derby, kun Fulham isännöi Brentfordia Craven Cottagella. Viime kaudella joukkueet sijoittuivat sarjataulukossa perättäisille sijoituksille ja lähtökohdat myös tähän otteluun ovat tasaiset. Ottelusta sopii odottaa kuumaa sekä vauhdikasta kohtaamista ja pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:00 Suomen aikaa.

Kummankin pistetili auki avauskierroksella

Fulham nousi viime kaudeksi takaisin korkeimmalle sarjatasolle ja kausi Valioliigassa oli odotuksiin nähden positiivinen yllätys. Joukkue oli lopulta sarjataulukon kymmenes vaikka tähtihyökkääjä Mitrovicin pitkä pelikielto kauden loppupuolella söi joukkueen hyökkäysvoimaa. Maali- ja pisteodottamaan nähden Fulhamilla oli viime kaudella myös onnea matkassa, sillä joukkue onnistui lyömään odottamia parempia tuloksia läpi kauden. Joukkueen perusrunko säilyi hyvin pitkälti kasassa tälle kaudelle ja lontoolaisten kannalta oli hieno uutinen, että valmentaja Marco Silva jatkoi mökkiläisten peräsimessä myös tälle kaudelle.

Fulhamin kausi alkoi 0-1 vierasvoitolla Evertonista, mutta pelitapahtumiin nähden voitto oli pienoinen yllätys. Everton hallitsi kenttä- ja pelitapahtumia sekä loi tukun vaarallisia maalipaikkoja, mutta Fulhamin onnistui napata arvokkaat vieraspisteet siitä huolimatta. Everton loi xG:tä yli kolmen yksikön verran, joten Fulhamilla on vielä tekemistä oman puolustuspelinsä kanssa. Fulham sai itse luotua xG:tä 1,56 yksikön verran, joten myös oma hyökkäyskalusto sai rakenneltua muutamia vaarallisia paikkoja sekä yhden maalin Evertonin verkkoon.

Brentford oli viime kauden päätteeksi sarjataulukon yhdeksäs ja Thomas Frankin suojatit pelasivat kokonaisuudessaan vahvan sesongin. Brentfordin trendi oli hyvin vastaava kuin Fulhamilla, sillä pelitapahtumiin nähden joukkue keräsi hieman enemmän pisteitä kuin odottamat antoi olettaa. Toissakauteen nähden Brentforin teki yli kymmenen pisteen parannuksen taulukkoon, joten nousujohteista tekemistä Länsi-Lontoossa on tehty myös Brentfordin osalta. Joukkue vahvistui hiukan edelliskaudesta tälle kaudelle ja Fulhamin tapaan odotukset tälle kaudelle ovat nappisuorituksella keskikastiin tai hieman sen yläpuolelle.

Oman kysymysmerkkinsä Brentfordin tulivoimaan tälle kaudelle tuo ykköspyssy Ivan Toneyn kahdeksan kuukauden pelikielto, jonka englantilainen sai vedonlyöntisäännösten rikkomisesta. Kauden ensimmäinen ottelu oli Bees’n osalta positiivismerkkinen, sillä kotikentällä napattu tasapelipiste 2-2 tuloksella Tottenhamia vastaan oli vähintäänkin ansaittu. Pistejako oli pelitapahtumiin nähden ansaittu ja kauden ensimmäistä kolmen pisteen pottia lähdetään hakemaan Fulhamia vastaan.

Maaleja luvassa Craven Cottagella?

Perustasoltaan arvostamme Brentfordin joukkueista niukasti paremmaksi kokonaisuudeksi. Molemmilla joukkueilla on muutamia poissaoloja, mutta merkittävää vaikutusta niillä ei pelivoimaan joukkueiden välillä ole. Fulhamin kotietu tasoittaa puntteja paikallispeliasetelmasta huolimatta ja lähtökohdat otteluun ovat tasaiset. Pelimarkkina on hyvin kartalla joukkueiden voimasuhteista ja tällä kertaa katseet käännetään betsimielessä maalimääriin.

Maaliodottamassa olemme hieman markkinaa runsasmaalisemmalla kannalla ja kohteen parasta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. Arviomme yli 2,5 maalista tähän kuumaan paikallispeliin on 55% (rajakerroin 1,82) ja iBet tarjoilee kohteeseen kerrointa 1,94 niin derbyyn päästään iskemään panostusta.