19.8.2023 Englannin Valioliiga: Manchester City – Newcastle

Lauantain Valioliigakierros tarjoaa todella herkullisen kärkikamppailun, kun vastikään UEFA Super Cupin voittanut Manchester City isännöi avauskierroksella murskajaiset Aston Villan kustannuksella järjestänyttä Newcastlea City of Manchester Stadiumilla. Kotijoukkue Cityllä on rasitusta alla ja kun Newcastle pääsee otteluun optimaalisista lähtökohdista, niin Harakoiden menestysmahdollisuuksille on annettava ajatusta. Ottelu alkaa lauantai-iltana kello 22:00.

City nappasi jo neljännen pytyn kuluvalle vuodelle

Manchester City voitti viime kaudella pitkään himoitun triplan toisena englantilaisjoukkueena historiassa. Pep Guardiolan valmentama kooste jatkoi kuluvalla viikolla siitä mihin se keväällä jäi, kun taivaansiniset kävivät nappaamassa Kreikassa pelatussa UEFA Super Cupista 2-1 voiton Sevillasta rangaistuspotkujen jälkeen. City oli keskiviikkona pelatussa finaalissa liikkeellä vahvalla kokoonpanolla, mutta silti se oli ajoittain vaikeuksissa viisaasti pelanneen Sevillan kanssa. Valioliigan avauskierroksella Burnleya vastaan loukkaantunut Kevin de Bruyne on tietojen mukaan pitkään sivussa ja tämän tason pelaajan puuttuminen näkyy auttamatta Cityn hyökkäysvoimassa tulevaisuudessa.

Cityn kausi starttasi solidilla 0-3 vierasvoitolla Burnlea vastaan, mutta kolmen pisteen lisäksi ottelu toi päävalmentajalle myös harmaita hiuksia de Bruynen loukkaantumisen takia. City pelasi viikolla kovan ottelun Sevillaa vastaan käytännössä ykkösryhmittymällä, joten lauantai-illan kamppailuun Newcastlea vastaan muutoksia avauskokoonpanossa tullaan erittäin todennäköisesti näkemään. Perustasoltaan City on sarjan laadukkain kooste ja erittäin leveä materiaali antaa de Bruynen poissaolosta huolimatta Guardiolalle runsaasti vaihtoehtoja.

Newcastlen edellinen kausi oli menestys, kun joukkue päätyi sarjataulukon nelospaikalle ja lunasti paikkansa tämän kauden Mestarien liigaan. Joukkue vahvistui kesällä entisestään ja etenkin Italiasta hankittu Sandro Tonali osoittautui jo avauskierrosken perusteella loistavaksi hankinnaksi. Newcastle jyräsi avauskierroksella Aston Villan tylysti 5-1 ja Harakoiden ylivoima oli paikoitellen jopa murskaavaa. Tonalin ohella myös toinen uusi pelaaja, Leicesteristä kesällä saapunut Harvey Barnes esiintyi vakuuttavasti ja hänestä on takuulla paljon iloa seuralle pitkän kauden aikana.

Perustasoltaan Manchester City on joukkueista laadukkaampi kooste ja kotiedun turvin selvä suosikki ottelussa. Isänniltä puuttuu ottelusta varmuudella jo mainittu de Bruyne. Myös Bernardo Silvan pelaaminen tässä ottelussa on epävarmaa. Vierailta puuttuu ottelussa puolustajat Emil Krafth ja Javier Manquillo sekä keskikenttämies Joe Willock.

Venyykö Harakat yllätykseen Etihadilla?

Manchester City on tällä hetkellä kenties koko Euroopan paras seurajoukkue ja kotikentällään suosikki mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan. Nyt alla on kuitenkin reissaamista ja rasitusta sekä de Bruynen poissaolo, joten aivan optimaalisista asetelmista isännät eivät kotiotteluun pääse. Newcastle esitteli tulivoimaansa avauskierroksella ja vaikka vastus ei ollutkaan sarjan eliittiä, niin myrskyvaroitus on silti annettu. City on kotikentällään suosikki, mutta aivan kerroinasetelman mukainen underdog Newcastle ei mielestämme tässä yksittäisessä ottelussa ole.

Markkina on korjannut voimasuhteita kertoimissa ennen viikonloppua, mutta Harakat ovat silti yhä aliarvostettuja kertoimissa. Arviomme mukaan Newcastle pystyy venymään ottelussa tasapeliin noin kerran kahdesta ja kun Newcastle +0,5 AH tasoitusvedossa on tarjolla yli kahden kerrointa, niin huippuotteluun päästään asettamaan panostusta. Markkinatopin 2,27 kohteeseen tarjoilee muhkeista kertoimistaan tuttu iBet.