2.1.2023 NHL Winter Classic: Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

Maailman kovimman kiekkoliigan NHL:n puolella uusi vuosi on totuttu ottamaan vastaan ulkoilmaottelulla eikä tämäkään vuodenvaihde tee poikkeusta Talviklassikko-perinteeseen. Bostonissa sijaitsevalla Fenway Parkilla kohtaavat maanantai-iltana oman kylän ylpeys Boston Bruins sekä Pittsburgh Penguins. Ulkoilmaotteluissa olosuhteet saattavat vaihdella isostikin ottelun aikana, joten pelimielessä kiehtovimmat ideat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista.

Bruins itäisen konferenssin piikkipaikalta Talviklassikkoon

Kevään 2011 Stanley Cup -mestari Boston Bruins on pelannut toistaiseksi väkivahvan kauden ja joukkue löytyy täysin ansaitusti Itäisen konferenssin piikkipaikalta 60:llä pisteellä, kun kautta on takana 36 ottelua. Maaliero 138:82 on sarjan parasta antia ja etenkin oman pään puolustuspeli on toiminut läpi kauden mainiosti. Joukkue on iskenyt maaleja läpi kauden lähes neljän maalin ottelukohtaisella keskiarvolla ja kun samaan aikaan omassa päässä on soinut alle 2,3 maalin keskiarvolla, niin yhtälä on voitokas.

Viime viikkoina Bruins on ollut todella vahva vaikka kolmesta edellisestä ottelustaan joukkue onkin hävinnyt kahdesti. Tappiot ovat tulleet kuitenkin vasta jatkoajan jälkeen, joten pistetili on karttunut muutamasta tappiosta huolimatta. Kymmenen edellisen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa Bruins löytyy yhdessä Carolina Hurricanesin ja Washington Capitalsin taulukon kärkisijoilta, joten pitkässä juoksussa jänne on kestänyt mainiosti. Bruins pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainut mahdollinen poissaolija on hyökkääjä Tomas Nosek.

Fenway Parkilla vierasjoukkueena nähdään Pittsburgh Penguins, jonka kausi on ollut toistaiseksi vaikea. Keväällä 2017 edellisen kerran Stanley Cupin voittanut seura on ollut viime kausina isojen murrosten kohteena ja aivan terävin menestys pudotuspeleissä on kiertänyt pingviineitä. Joukkue on kärsinyt alkukaudesta myös runsaista loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta vierailta on varmuudella sivussa hyökkääjä Josh Archibald sekä puolustaja Jeff Petry. Epävarmoja osallistujia ovat ykköspakki Kris Letang sekä täytepakki Chad Ruhwedel.

Penguins löytyy tällä hetkellä itäisen konferenssin 8. sijalta 44:llä pisteellä ja Metropolitan divisioonassa joukkue on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pudotuspelipaikka on kuitenkin kaikkea muuta kuin varma, joten pelin täytyy parantua kevätkaudella tai pudotuspelit jäävät haaveeksi Pennsylvaniassa. Penguinsilla on tällä hetkellä alla neljän ottelun tappioputki, joten korjausliikettä tarvitaan, mikäli Talviklassikosta halutaan pisteitä kahmia.

Vähämaalisissa tuloksissa etua tarjolla

Bostoniin on luvattu maanantai-iltapäiväksi noin kymmenen asteen lämpötilaa sekä auringonpaistetta, joten on hyvinkin mahdollista, että jään kuluminen aiheuttaa otteluun turhia huoltokatkoja. Mahdollisesti katkonainen pelinkuva tarkoittaa sitä, että luvassa voi olla rikkonainen ottelu, jossa ei turhia hienouksia nähdä. Talviklassikot ovat olleet perinteisesti vähämaalisia vääntöjä, vaikka viime vuonna St. Louis Blues ja Minnesota Wild hurjastelivatkin kymmenen maalin pelin.

Bruins lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta pelimielessä 1X2-kohteet eivät herätä innostusta. Markkina on arvioinut ottelun selvästi runsasmaalisemmaksi kuin me, joten katseet käännetään under-kohteisiin. Alle 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,29 kelpaa mainiosti Talviklassikon pelikohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Boston Bruins – Pittsburgh Penguins: Alle 5,5 maalia, kerroin 2,29 (TonyBet)