IEM Rio Major 2022

2.11.2022 IEM Major Rio: OG – IHC

Rio de Janeirossa jatkuu keskiviikkona CS:GO-huipputurnaus, kun luvassa on IEM Major Rion kolmas pelipäivä. Tänään ohjelmassa on kuusi BO3-ottelua, joissa kohtaavat 1-2 ja 2-1 tuloksissa tällä hetkellä olevat joukkueet. Pelit polkaistaan käyntiin kello 16:00 mielenkiintoisella kohtaamisella, jossa kohtaavat OG sekä IHC. Toisen joukkueen turnaus päättyy tähän otteluun, joten panokset ovat huipussaan heti iltapäivän ensimmäisessä ottelussa. Ottelu alkaa kello 16:00 Suomen aikaa.

Mielenkiintoinen ottelupari avaa 3. pelipäivän

OG on suomalaisille CS:GO-seuraajille kohtalaisen tuttu organisaatio, sillä Aleksi ”Aleksib” Virolainen pelasi joukkueessa pelinsisäisenä johtajana sen jälkeen, kun hän poistui ENCEstä. Joukkueessa on tapahtunut viime aikoina myös muutamia muita muutoksia, mutta nykyrosteri on ollut muutaman kuukauden kasassa ja tuore joukkue onnistui karsimaan tiensä myös Rion majoreille. Turnaus alkoi vakuuttavasti, kun avauskierroksella OG kaatoi australialaisen Grayhoundin BO1-ottelussa lukemin 16-5.

Hanakaluudet alkoivat kuitenkin toisella rundilla, kun ruotsalainen laatujoukkue fnatic tuli vastaan. Miragessa pelattu BO1-ottelu kääntyi lopulta ruotsalaisorganisaatiolle 13-16. Kolmannella kierroksella OG kohtasi kotiyleisönsä pelaavan FURIAn ja Overpassissa ratkaistu voitto meni lopulta jatkoajan jälkeen brasseille lukemin 16-19. Grayhound-ottelua lukuunottamatta OG on kärsinyt kohtalaisen kovasta otteluohjelmasta, joka on tulosta karsintojen sijoitusten perusteella rakentuneesta seedista.

IHC on varsin mielenkiintoinen ryhmä, sillä tämä Mongoliasta ponnistava viisikko on isolle yleisölle varsin tuntematon toimija vaikka se pitää tällä hetkellä hallussaan maailmanlistan 47. sijaa. Rosteri on ollut yhtä pientä muutosta lukuunottamatta kasassa seitsemän kuukautta, mutta tässä turnauksessa nähtyjen otteiden perusteella tässä mongolialaisporukassa on kyllä ainesta nousta maailmanlistalla. Turnaus alkoi kahdella BO1-tappiolla, kun avauskierroksella tuli kuokkaan Evil Geniukselta (9-16, Nuke) ja toisessa ottelussa Outsiders oli parempi Overpassissa lukemin 12-16.

Eilen illalla pelatussa BO3-ottelussa 00Nationia vastaan IHC kuitenkin väläytteli taitojaan. 00Nation vei avauskarttana pelatun Ancientin 16-14 ja sytytti samalla kotiyleisön todelliseen liekkiin. IHC:n onnistui kuitenkin kairata toisena karttana pelatusta Infernosta jatkoajan jälkeen voitto lukemin 19-16 ja ratkaisu siirtyi decider-mappina toimineeseen Overpassiin. Myös tämä kolmas kartta venyi aina jatkoajalle asti, mutta mongolialaisten onneksi 19-16 loppulukemat kirjattiin heidän hyväkseen ja turnauksen jatko varmistui heidän osaltaan ainakin yhden pelipäivän verran.

OG suosikki, mutta venyykö mongolialaiset?

Perustasoltaan OG on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta otteet ovat viime kuukausina ailahdelleet ja suoritusvarmuus kovissa otteluissa ei ole ollut kovin tasaista. Potentiaalia joukkueessa on menestykseen, mutta todellinen ulosmittaus on toistaiseksi jäänyt suutariksi. IHC on nouseva ja ennakkoluuloton porukka, joka tosin vasta opettelee menestymään isoissa turnauksissa.

Mappipooli on jälleen kerran isossa roolissa ottelussa. Karttapooli suosii monipuolisempaa OG:ta, mutta IHC pääsee vähintään kertaalleen itselle mieluisaan mappiin, joten se saattaa hyvinkin kairata otteluparista vähintään yhden ottelupallon. Ja vaikka OG suosikki ottelussa onkin, niin ei IHC missään nimessä ole kertoimien suuruinen altavastaaja. Niinpä panokset asetetaankin IHC:n tasoituskertoimelle, joissa on tarjolla todella hyvää etua. Rohkea betsari voi kokeilla pikkupanoksella myös IHC:n suoraa voittoa kertoimella 5,25.

Pelivalinnat:
  • IHC +1,5 AH, kerroin 2,45 (STSbet)