2.11.2022 IEM Major Rio: Outsiders – fnatic

Keskiviikon toinen Major-vihjeemme tulee kello 19:30 alkavaan CS:GO-otteluun, jossa kohtaavat venäläispelaajien tähdittämä Outsiders sekä kaiken voittanut ruotsalaisorganisaatio fnatic, joka hakee uutta nousua huipulle tuoreella kokoonpanolla. Kyseessä on kahden 2-1 asetelmassa olevan joukkueen kohtaaminen, joten voittajalle on paikka luvassa majoreiden Legends stagella! Asiantuntijamme povaa ottelusta tasaista kolmen kartan vääntöä!

Panokset huipussaan – Voittajalle luvassa paikka Legends Stagella!

Outsiders, joka tunnettiin ennen nimellä Virtus.pro on aloittanut major-turnauksen odotetun vahvasti. Vaikka Brasilian reissu alkoi selvällä 6-16 tappiolla suoraan 3-0 voitoin Legendoihin edennyttä Mouzia vastaan, niin päätä ei laitettu pensaaseeen vaan joukkue ryhdistäytyi ja tulosta alkoi tuttuun tapaan tulla. Toisessa ottelussa Outsiders niisti 16-12 lukemin mongolialaisen IHC:n Overpass-kartassa. Kolmannessa ottelussa kaatui samoin lukemin ja samassa mapissa maailmanlsitan tämänhetken ykkönen Vitality, joten tulokset ovat olleet Etelä-Amerikassa ehdottomasti nousujohteisia.

Perustasoltaan Outsiders on ollut jo pitkään CS:GO-pelin ehdottomia TOP10-joukkueita ja tällä hetkellä paikka löytyy listan sijalta kahdeksan. Vaikka aivan absoluuttisesti isoimmat turnausvoitot ovat kiertäneet joukkuetta viime vuosina, niin potentiaalia joukkueessa on. Joukkueen suurimmat heikkoudet lienevät karttapoolissa, jossa se joutuu antamaan hieman tasoitusta muille maailman huipuille.

Ruotsalaisorganisaatio fnatic on vuosien varrella voittanut Counter-Striken parissa kaiken mahdollisen, mutta viime vuosina homma on tökkinyt ja kokoonpanoon on tehty isoja muutoksia. Nykyrosterista vain KRIMZ on jäljellä vuosien takaisesta menestyskokoonpanosta ja tilalle on palkattu kansainvälistä osaamista brittein saarilta, tanskasta ja hollannista. Joukkue aloitti turnauksen väkivahvasti, mutta nyt alla on tappio.

Fnaticin turnaus alkoi 19-17 jatkoaikavoitolla Cloud9:stä Infernossa. Toisella kierroksella Miragessa pölläytettiin OG lukemin 16-13. Eilen tiistaina pelatussa BO3-ottelussa Mouzia vastaan tuli kuitenkin ensimmäinen tappio, kun MOUZ oli parempi loppulukemin 2-1. fnatic hävisi oman karttavalintansa Vertigon, mutta onnistui ryöstämään Mouzilta Infernon. Decider-mappina toiminut Ancient meni lopulta selvin 16-9 lukemin Mouzille.

Tasaista vääntöä luvassa kolmen kartan verran?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen vaikka Outsiders maailmanlistalla onkin noin kymmenen sijaa korkeammalla. Fnatic on esiintynyt Brasiliassa pirteästi tuoreella kokoonpanolla ja antanut selvän varoituksen huippujoukkueille iskukyvystään. Mappipooli ei tässä otteluparissa varsinaisesti suosi kumpaakaan, mutta molemmat joukkueet pääsevät varmuudella pelaamaan yhden itselleen todella suotuisan karttavalinnan. Luvassa voi siis hyvinkin olla täysi kolmen kartan mittainen taistelu paikasta Legends Stagelle.

Arviomme vähintään kolmen mapin mittaisesta kohtaamisesta on 60%, joten STSbetin, Powbetin ja Cazimbon tarjoama kerroin 1,85 kelpaa alkuillan jännityspeliksi.

Pelivalinnat: