2.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Serbia – Sveitsi

G-lohkossa asetelmat ennen illan kierrosta ovat kutkuttavat. Brasilia on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta toisesta jatkopaikasta taistelevat Sveitsi, Kamerun sekä Serbia. Vahviten jatkopaikassa on kiinni Sveitsi, joka pitää lohkon kakkospaikkaa hallussa kolmella pisteellä. Kamerunille voi povata kiireistä iltaa Brasilian kanssa, joten tasapeli Serbiaa vastaan saattaa riittää Sveitsille jatkopaikkaan. Ottelu alkaa kello 21:00.

Sveitsillä kenttätasapaino mallillaan

Sveitsi on kuulunut viime vuodet maailman TOP20-maajoukkueisiin ja tämä turnaus on osoittanut loistavasti miksi. Joukkue on ollut stabiilin varma ja koheesio tuntuu olevan todella hyvin kohdallaan joukkueessa. Perustaso on laadukkaan varmaa tekemistä, joten pelimielessä kyseessä on helposti analysoitava kohde, sillä isoja romahduksia otteluiden tai turnausten sisällä ei tapahdu. Turnaus alkoi solidilla 1-0 voitolla Kamerunia vastaan ja vaikka tuossa ottelussa ei isoja hienouksia nähty, niin joukkue teki tarvittavan ja nappasi tärkeät pisteet.

Toisessa ottelussa Sveitsi joutui kovimpaan mahdolliseen testiin, kun vastassa oli Brasilia. Brassit luonnollisesti hallitsivat kenttätapahtumia ja veivät pallonhallinnan, mutta nyt on syytä muistaa, että vastassa oli maailman absoluuttinen huippujoukkue. Loppulukemat kirjattiin ansaitusti brassien hyväksi 1-0, mutta ei Sveitsi missään tapauksessa huono ollut tuossa ottelussa – vastustaja oli vain yksinkertaisesti liian kova. Sveitsi sai tuossa ottelussa muutaman laatupaikan rakenneltua, mutta aivan terävin särmä hyökkäyskolmanneksella puuttui. Tähän otteluun Sveitsi pääsee loistavista asetelmista, sillä illan vastustajan Serbian pelityyli sopii linkkuveitsimaalle kuin nenä päähän.

Serbia tarvitsee tästä ottelusta voiton, mikäli joukkue mielii selvittää tiensä kuudentoista parhaan joukkoon. Avauskierroksella Serbia oli luonnollisesti hieman jyrän alla Brasiliaa vastaan ja 2-0 tappio oli täysin ansaittu. Toisella ottelukierroksella Serbia järjesti yhdessä Kamerunin kanssa todelliset maalipeijaiset, kun digitaalit näyttivät täyden ajan jälkeen lukemia 3-3. Serbia johti ottelua 53. peliminuutin jälkeen 3-1, mutta Kamerunin tehohetki toisella puoliajalla nosti keski-afrikkalaiset tasoihin.

Serbia väläytteli pallollista peliään Kamerun-ottelussa, mutta otteissa oli myös Kamerun-puolustuksen heikkoutta. Serbian peli-identiteetti rakentuu hyökkäyspelaamiseen, joten se ottanee tässä ottelussa pallonhallinnan itselleen ja Sveitsi tyytynee puolustamaan ja iskemään tilaisuuden tullen vastaan. Ottelussa on aihiota todella kuumaan kohtaamiseen, joten pelinkuva voi korttien sekä muiden tapahtumien myötä muuttua nopeastikin, joten live-vedonlyöjien kannattaa olla hereillä tässä kohtaamisessa.

Sveitsin menestyskertoimissa tarjolla etua

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan joukkueet ovat hyvin samantasoisia. Sveitsin pelityyli on selvästi stabiilimpi ja arvokisoihin sopivampi, joten punavalkoisille annetaan Vetoveljien toimistolla niukka suosikin asema. Myös Serbian pakkovoitto takaa sen, että sinivalkoisten leirissä nostetaan riksitasoja entisestään ja myös tämä sopii Sveitsin pelitapaan. Se puolustaa kurinalaisesti ja iskee tilaisuuden tullen vaarallisesti vastaan. Lähtökohta on se, että jompi kumpi joukkue on kokoajan maalin tarpeessa, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita saatetaan nähdä, mikäli Sveitsi ei onnistu jäädyttämään peliä.

Markkina on leiponut Serbiasta suosikin otteluun ja pääsemme kokeilemaan Sveitsin menestystä iltaottelussa pikkupanoksella. Tarjolla on kerroin 2,80, joka kelpaa 38% arviolla hienosti iltapeleihin. Myös alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,90 kelpaa 55% arviolla illan toiseksi ideaksi kupongille.

Pelivalinnat:
  • Serbia – Sveitsi: Sveitsi, kerroin 2,80 (STSbet)
  • Alle 2,5 maalia, kerroin 1,90 (TonyBet)