2.5.2023 Englannin Valioliiga: Arsenal – Chelsea

Uusi viikko pyörähti Englannin Valioliigassa käyntiin jo Vappupäivänä ja ottelut jatkuvat heti tiistaina, kun Emirates Stadiumilla on ohjelmassa Lontoon Derby. Mestaruudesta taistelevan Arsenalin edellisestä voitosta on kulunut jo kuukausi, mutta vielä huonommin menee vierasjoukkue Chelsealla, jonka edellinen kolmen pisteen voitto on maaliskuun alusta. Kahden viime aikoina rajusti ailahtelevan joukkueen kohtaamisessa on yllä paljon kysymysmerkkejä, mutta vauhdikasta ottelusta tästä Lontoon paikallisesta sopii odottaa. Pelimielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin, sillä pelinkuvasta sopii odottaa vauhdikasta.

Mestaruus luisumassa Gunnersin hyppysistä

Kotijoukkue Arsenal pelasi fantastisen syksyn sekä talven ja parhaimmillaan joukkue oli sarjataulukossa jo noin kymmenen pisteen karkumatkalla päävastustaja Manchester Cityä vastaan. Kevään aikana pelilliset otteet ovat ailahdelleet ja samalla joukkue on taipunut pistementyksiin ennalta heikompia joukkueita vastaan. Joukkueen edellinen voitto on huhtikuun ensimmäiseltä päivältä, kun kotikentällä kaatui Leeds selvin 4-1 lukemin.

Tuon kolmen pisteen voiton jälkeen Arsenal on pelannut neljä ottelua, joista se on pelannut kolme tasapeliä ja hävinnyt kertaalleen, kun edellisellä kierroksella Manchester City kaatoi Arsenalin mestaruuskamppailun kannalta huipputärkeässä ottelussa lukemin 4-1. Arsenal ei pystynyt juurikaan haastamaan toden teolla Cityä ja tappio oli pelitapahtumiin nähden täysin ansaittu. Ennen City-tappiota Arsenal pelasi tasan Southamptonin (3-3), West Hamin (2-2) sekä Liverpoolin (2-2) kanssa. Tällä hetkellä Arsenal on sarjataulukossa toisena 75:llä pisteellä, mutta sarjaa pisteen erolla johtava City on pelannut yhden ottelun vähemmän. Mestaruuskamppailun kannalta Arsenal tarvitsee tästä ottelusta ehdottomasti täydet kolme pistettä.

Jos on ollut heikko kotijoukkue Arsenalin kevätsesonki, niin vielä huonommin on mennyt toiseella lontoolaisjoukkueella Chelsealla. Chelsean kausi on ollut täydellinen pannukakku ja toistaiseksi sijaismanagerin hommia The Bluesissa hoitava Frank Lampard ei ole saanut joukkueen kurssia käännettyä. Joukkueen edellinen voitto on maaliskuun alkupuolelta, kun joukkue haki 1-3 vierasvoiton Leicesterin vieraana. Tuon jälkeen joukkue on pelannut sarjassa kuusi ottelua, joista se on hävinnyt neljä ja pelannut kahdesti tasan.

Tällä hetkellä siniset ovat sarjassa sijalla 12, joten isompia paineita pisteiden keräämisestä ei tällä hetkellä ole. Ensi kauden europaikat ovat karanneet jo liian kauas, mutta toisaalta huolta putoamistaisteluun valumisesta ei enää ole. Paineettomasti Chelsea pääsee siis loppukauden otteluihin parantamaan. Tällä hetkellä lontoolaisten mielessä on ainoastaan kasvojen pesu omien fanien silmissä ja paikallisottelu Arsenalia vastaan sytyttää varmasti joukkueen, vaikka akuuttia pistetarvetta ei ole. Chelsean UCL-taival päättyi puolivälierissä Real Madridia vastaan, kun espanjalaiset olivat parempia yhteismaalein 4-0.

Arsenal selvä suosikki, mutta pystyykö Chelsea kiusaamaan paikallisvastustajaa?

Perustasoltaan Arsenal on joukkueista laadukkaampi kooste ja pelivoimaltaan paikallisvastustajaansa selvästi edellä. Vaikka Arsenalin otteet ovat ailahdelleet viime aikoina paljon jopa yksittäisten otteluiden sisällä, niin joukkue lähtee tähän kamppailuun kotikentällään noin kerran kahdesta voittavana suosikkina. Chelsea pääsee otteluun käytännössä paineettomasti, joten pientä ulospuhalluksen vaaraa on olemassa, mutta kyllä paikallispelin luulisi nostavan motivaation huippuunsa.

Pelimarkkinassa 1X2-kertoimet ovat aika hyvin linjassaan, mutta maaliodottamassa olemme hieman runsasmaalisemmalla kannalla. Ottelussa on todella isoa potentiaalia runsasmaalisiin lopputuloksiin ja yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,74 kelpaa noin kuudesti kymmenestä toteutuvana ideana tiistai-illan ainoaan Valioliiga-kamppailuun.

Pelivalinnat: