20.10.2022 Veikkausliiga karsinta: TPS – FC Lahti

TPS voitti Ykkösen liigakarsinnan ratkaisuottelussa FF Jaron puhtaasti 4-0 ja eteni Veikkausliigan kaksiosaiseen karsintaan, jossa vastaan asettuu Veikkausliigan 11. sijalle jäänyt FC Lahti. Ottelupari on kaksiosainen ja pelataan ilman vierasmaalisääntöä, joten luvassa on takuulla kaksi vauhdikasta ja tunnepitoista ottelua. Tässä avauskierroksella pelimielessä kiehtovimmat ideat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista ja kotijoukkueen menestyksestä. Ottelu alkaa kello 18:30 Turun Veritas Stadionilla ja sitä voi seurata Ruutu+ -suoratoistopalvelussa.

TPS hyvässä nosteessa FC Lahden kimppuun

Turun Palloseura sijoittui Ykkösen loppusarjan eli Championship Groupin toiseksi ja pääsi näin ollen FF Jaron sekä Ekenäs IF:n kanssa karsimaan toisesta paikasta ylimmälle sarjatasolle. KTP voitti sarjan, joten se varmisti suoran nousun jo aiemmin. Tämän viikon maanantaina pelatussa karsintaottelussa TPS kaatoi FF Jaron puhtaasti 4-0, joka oli aiemmin edennyt kaaviossa eteenpäin kaatamalla Ekenäs IF:n vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 2-1.

TPS oli FF Jaroa vastaan selvästi hallitsevampi osapuoli ja lopputulos 4-0 oli ansaittu. Tehomiehinä ottelussa häärivät kaksi maalia iskenyt Olli Jakonen sekä maalin mieheen tehneet Simo Roiha sekä Daniel Rantanen. Vaikka pietarsaarelaiset veivät ottelun pallonhallinnan nimiinsä, niin TPS loi enemmän vaarallisia paikkoja ja viimeisteli vieraita selvästi paremmalla prosentilla. Ottelu oli karsintamatsille ominaiseen tapaan varsin tunnepitoinen ja keltaiset kortit viuhuivat Veritas Stadionilla tiuhaan.

FC Lahden kausi Veikkausliigassa oli pahemman luokan pannukakku. Lahtelaiset keräsivät kauden 27 pelatusta ottelusta surkean saldon (5-6-16 maalierolla 26:55) ja joukkueen ainoa pieni lohtu suoran putoamisen pelossa oli HIFK, joka esiintyi läpi kauden vielä lahtelaisia huonommin. Lahti jäi karsintalohkon toiseksi viimeiseksi ja se tiesi paikkaa karsinnoissa. Edellisen ottelunsa lahtelaiset pelasivat viime viikon sunnuntaina, kun itseluottamusta paranneltiin jo aiemmin mainitun HIFK:n kustannuksella kotikentällä lukemin 6-1.

Sitä ennen FC Lahti hävisi viisi ottelua putkeen tehden vain yhden osuman vastustajan verkkoon 450 peliminuutin aikana. Omissa kolisi viiden ottelun aikana peräti 12 kertaa, joten lahtelaisten suurimmat kompastuskivet ovat surkean maalinteon lisäksi pahasti vuotava puolustus. Tappiot tulivat FC Hakalle (0-1), IFK Mariehamnille (6-0), VPS:lle (0-2), AC Oululle (2-1) sekä Ilvekselle (1-0). Ennen viime viikonloppua otettua HIFK-voittoa FC Lahden edellinen täysi pistepotti oli elokuulta.

TPS suosikkina illan kamppailuun

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Noususta pelaavat Ykkösessä mainion kauden pelannut TPS sekä läpi kesän ja syksyn todella heikosti esiintynyt FC Lahti. Panokset ovat kovat, sillä otteluparin voittaja jatkaa ensi keväänä Veikkausliigassa ja häviäjän kohtalona on paikka Ykkösessä. Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero tällä hetkellä on lähes olematon, mutta koheesion puolesta TPS on varmasti reilusti edellä vierasjoukkuetta. Kotietu kääntää puntteja entisestään isäntien suuntaan ja TPS lähteekin kotikentällä pelattavaan avausotteluun suosikkina.

1X2-kertoimet ovat jo korjaantuneet oikealle tasolle, joten TPS-menestystä ei päästä tässä avauskohteessa pelaamaan. Panokset laitetaankin tällä kertaa over-valintaan, sillä meidän papereissa tässä ottelussa on runsaasti potentiaalia maalijuhliin. Mielestämme ottelu on 2,5 total-linjalla kolikonheitto eli 50/50 ja STSbetin tarjoilema kerroin 2,35 kelpaa mainiosti pelikohteeksi.

Otteluparin aikataulu:

To 20.10. klo 18.15 TPS – FC Lahti
Su 23.10. klo 16.45 FC Lahti – TPS

Pelivalinnat:
  • TPS – FC Lahti, yli 2,5 maalia, kerroin 2,35 (STSbet)