20.12.2022 Liiga: Ilves – KooKoo

Tiistaina katseet käännetään betsimielessä kotimaisen kiekkoilun pariin, kun Liigassa on ohjelmassa kahden ottelun kierros. Vetoveljien huomio kiinnittyy Nokia Areenalla pelattavaan kamppailuun, jossa kohtaavat Ilves sekä KooKoo. Ottelusta saattaa hyvinkin muodostua maalirikas ja viihdyttävä kohtaaminen, joten pelimielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin.

Ilves sarjan kärkipäässä, KooKoo putoamassa pudotuspelikelkasta

Tampereen Ilves on jatkanut tällä kaudella siitä mihin se viime keväänä jäi. Joukkue pelasi todella hyvän kauden, jonka kruunasi hyvät pudotuspelit vaikka välierissä koettu tappio Turun Palloseuraa vastaan jäi varmasti joukkuetta kaivelemaankin. Pronssipelissä joukkue kaatoi kuitenkin tämäniltaisen vastustajan KooKoon, joten mitali oli hyvä saavutus joukkueelta, jonka parhaat menestysvuodet löytyivät ennen viime kautta vuosien takaa.Tällä kaudella joukkue kohahdutti vaihtamalla valmentajaa kesken sesongin. Lokakuun alussa Jouko Myrrä sai lähteä ja tilalle astui Antti Pennanen.

Sarjan piikkipaikalla kohun aikaan operoinut Ilves pelasi valmentajanvaihdon jälkeen heikomman jakson, mutta sittemmin Pennasen opit ovat alkaneet upota tupsukorvien pelaajiin ja tulosta on alkanut tulla. Tällä hetkellä joukkue on sarjan nelospaikalla ja taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta ja kotiedusta ensimmäiselle kierrokselle. Sarjaa johtava Lukko on karannut kymmenen pisteen päähän, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän, joten haaveet jopa runkosarjan voitosta ovat täysin realistiset Ilves-leirissä. Edellisessä ottelussa Ilves koki vieraskentällä 4-2 tappion juuri Rauman Lukolle.

Kouvolan KooKoo pelasi viime kaudella pirteimmän kevään miesmuistiin ja etenkin pudotuspelien puolivälierissä otettu voitto Jukureista oli hyvä näyte joukkueen sisukkuudesta. Tälle kaudelle joukkue uusiutui kohtalaisen paljon ja meno on ollut vaikeaa läpi syksyn. Tällä hetkellä KooKoo löytyy sarjataulukon 14. sijalta 38 pisteellä ja haaveet suorasta pudotuspelipaikasta alkavat olla epärealistisia. Sarjan 10. sijalla oleva JYP on vain kaksi pistettä edellä, joten joukkueen tavoitteet loppukaudelle ovat varmasti sääliplayoffseissa.

Tällä hetkellä KooKoon peli on pahassa takalukossa, sillä kymmenen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa joukkue löytyy sarjasijoituksen tapaan taulukon alapäästä. Tällä hetkellä alla on kolmen tappion putki, kun viime viikkoina on tullut tappiot Kärpille, KalPalle ja viimeisimpänä TPS:lle. Suurimmat vaikeudet viime viikkoina on ollut maalinteossa, sillä kolme edellistä ottelua ovat tuoneet vain kolme tehtyä maalia. KooKoo taitaa myös maalinteon sillä tappioputkea edeltäneet kaksi ottelua toivat kymmenen osumaa.

Ilves selvä suosikki, KooKoolla pitänee kiirettä omassa päässä

Perustasoltaan Ilves on joukkueista yli pykälän verran tasokkaampi kokonaisuus ja kotiedun turvin selvä suosikki. KooKoon vaikeudet ovat viime kierroksilla löytyneet maalinteosta sekä oman pään puolustamisesta. Verkko on soinut omissa aivan liian tiuhaan tahtiin ja kun samaan aikaan oma maalintekopeli on tökkinyt, niin tuloksena on ollut tappioita. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan runsasmaaliseen osastoon ja marraskuussa pelattu keskinäinen ottelu (6-3) kertonee paljon siitä minkälainen pelinkuvasta voi myös tänään muodostua.

Ilvekseltä löytyy riveistään runsaasti tulivoimaa ja tänään KooKoo-puolustuksella sekä maalivahdilla pitänee kiirettä. KooKoolla on kuitenkin kykyä iskeä maaleja Ilveksen verkkoon myös omista erikoistilanteista, joten ottelusta saattaa hyvinkin muodostua maalirikas ja viihdyttävä kohtaaminen. Arviomme yli 5,5 maalille on 55% ja rajakertoimeksi muodostuu 1,82. Powbetin tarjoama kerroin 1,95 kelpaa pikkupanoksella tiistai-illan pelikohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Ilves – KooKoo: Yli 5,5 maalia, kerroin 1,95 (Powbet)