20.5.2022 PGL Major Antwerp playoffs: ENCE – CPH Flames

Eilen saatiin taas maistuvat 2/2 osumaa ensimmäisistä CS:GO PGL Major puolivälierämatseista ja voittoputkea lähdetään jatkamaan tänään kahdella huippumielenkiintoisella matsilla. Tositoimissa on myös suomalaisorganisaatio ENCE, joka kohtaa päivän ensimmäisessä ottelussa tanskalaisjoukkue Copenhagen Flamesin. ENCE on ottelussa suosikki, mutta kertaalleen tämän turnauksen BO1-kartassa ENCEn kaatanut CHP Flames on laatukooste, jonka iskukykyä ei sovi aliarvioida. Ottelu alkaa kello 17:30.

ENCE hakee revanssia CPH Flamesista

Suomalaisorganisaatio ENCE (#3) on edennyt toistaiseksi kohtalaisen vakuuttavasti tässä suurturnauksessa, sillä isompia kompurointeja ei ole nähty ja peli on ollut pääsääntöisesti hyvin uomissaan. Challenger Stagelta ENCE eteni 3-1 tuloksella jatkoon ja ainoa tappio koettiin ranskalaiselle laatujoukkue G2:lle (1-2). Voitot ENCE nappasi 9z:ssta (16-7), Outsidersista (16-6) sekä Bad News Eaglesista (2-0).

Legendavaiheessa homma rullasi samaan vakuuttavaan tapaan, sillä paikka Champions Stagella eli pudotuspelivaiheessa varmistui samalla 3-1 tuloksella. Merkillepantavaa on se, että legendavaiheen ainoa tappio tuli BO1-ottelussa juuri tämäniltaista vastustajaa, CPH Flamesia vastaan BO1-ottelussa lukemin 8-16 Ancientissa, jonka piti olla ENCElle vahva mappi. Voitot ENCE napsi laatujoukkue FaZesta (16-8), Outsidersista (16-8) sekä viimeisimpänä Heroic’sta.

Tanskalaisjoukkue CPH Flames (#15) aloitti pelit suoraan Legends Stagelta, sillä se eteni Euroopan RMR B-lohkosta suoraan kuudentoista parhaan joukkoon. Flames voitti kaksi ensimmäistä BO1-otteluaan Bad News Eaglesia (16-14) sekä ENCEä vastaan, mutta kahdessa seuraavassa BO3-ottelussa joukkue taipui Spiritille ja FaZelle molemmille lukemin 1-2. Ratkaisuottelu brassitiimi Imperialia vastaan kairattiin kuitenkin puhtaasti 2-0 ja paikka kahdeksan parhaan joukossa varmistui.

Joukkueet ovat kohdanneet kevään 2022 aikana yhteensä kolmesti ja yhteisvoitot ovat 2-1 tanskalaisten hyväksi. Maaliskuun Pinnacle Cupissa CPH Flames voitti karttavoitoin 2-0, huhtikuun BLAST Premier Spring Showdownissa ENCE oli parempi lukemin 2-1 ja näiden Majoreiden Legends Stagen BO1-ottelussa tanskalaiset vetivät Ancientissa pidemmän korren lukemin 16-8.

Tasaista luvassa, katsojille luvassa kolmen kartan verran jännitettävää

Vedonlyöntimarkkinan tapaan arvostan ENCEn perustasoltaan hieman laadukkammaaksi kokonaisuudeksi. Tasoero joukkueiden välillä ei ole kuitenkaan iso ja areenaolosuhteissa pelattavassa ottelussa myös yleisön paine luo omat haasteensa pelaajille. Kumpikaan joukkue ei ole nykykokoonpanoilla liikaa yleisön edessä pelannut, joten mappiveto ja päivän kunto on merkittävässä roolissa tässä kamppailussa.

Karttapooli ei varsinaisesti suosi kumpaakaan tässä ottelussa, sillä molemmilla joukkueilla löytyy reservistä leveä mappivalikoima. Kumpikin lienee vahvoja omissa valinnoissaan ja pidämme todennäköisenä, että ratkaisua haetaan aina kolmannesta decider-kartasta asti. Kohteen parhaat betsi-ideat löytyvät yli 2,5 kartasta sekä CPH Flamesin menestyksestä, johon on tarjolla niukkaa etua. Käytetään peleissä CPH Flamesin +1,5 AH tasoitusvetoa sekä yli 2,5 karttaa.

Pelivalinnat:
  • CPH Flames +1,5 AH, kerroin 1,50 (STSbet)
  • Mapit yhteensä: Yli 2,5 karttaa, kerroin (Boom Casino)