20.5.2022 PGL Major Antwerp playoffs: NaVi – Heroic

Pudotuspelivaiheen ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa kohtaavat CS:GO-kenttiä viime vuosina hallinnut ja maailmanlistan kakkossijalla oleva Natus Vincere sekä tanskalaisjoukkue Heroic. NaVi lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta täysin vaaraton tanskalaishaastaja ei ole. Ottelu alkaa noin kello 21:00 Suomen aikaa.

Molemmat joukkueet ansaitusti kahdeksan parhaan joukossa

HLTV-rankingin kakkospaikkaa hallussaan pitävä Natus Vincere on viimeisen parin vuoden aikana voittanut käytännössä kaiken mahdollisen mitä CS:GO:ssa on voinut voittaa. Joukkueen peli ei ollut kevään aikana ihan parhaassa formissa Ukrainassa tapahtuvan Venäjän hyökkäyssodan ja sen aiheuttamien inhimillisten seikkojen takia, mutta PGL Major -suurturnaukseen joukkue on saapunut hyvin latautuneena.

Joukkue aloitti pelit suoraan Legends Stagelta ja toistaiseksi se ei ole tappioita turnauksessa kokenut. Avauskierrosten BO1-otteluissa venäläis-ukrainalainen viisikko nappasi voitot G2:sta (19-17) sekä BIG:sta (16-8). BO3-katkaisuottelussa vastaan tuli ruotsalaisjoukkue NIP, jonka NaVi kaatoi karttavoitoin 2-1. Ainoan pienen kysymysmerkin joukkueen otteista herätti oman mappivalinnan, Miragen luisuminen käsistä NIPia vastaan. Loppulukemat kirjattiin tosin 14-16, joten kyseessä oli todella tasainen vääntö.

Tanskalaisjoukkue Heroic aloitti turnauksen NaVi’n tapaan legendavaiheesta ja pudotuspelipaikka irtosi lopulta niukalla 3-2 yhteistuloksella. Voitot joukkue nappasi Liquidista (16-11), G2:sta (19-17) sekä Vitalitystä (2-1). Tappiot tulivat Spiritille (12-16) ja ENCElle (1-2). Etenkin viimeisessä ratkaisuottelussa Vitalityä vastaan Heroic esiintyi varsin laadukkaasti ja se enteilee hyvää vaikka tämäniltainen vastus onkin kovin mahdollinen.

Uskoa Heroic’n menestykselle antaa varmasti kuukauden takainen ottelu RMR A -karsinnoista, jotka Heroic voitti. Matkalla karsintaturnauksen voittoon Heroic onnistui kaatamaan myös NaVi’n 2-1. Silloin mappeina toimivat Mirage, Inferno sekä Nuke, joka on varsin todennäköinen karttatrio myös tässä kohtaamisessa.

NaVi suosikki, Heroic’n tasoitusvedoissa ilmaa

Natus Vincere on absoluuttisesti maailman paras CS:GO-joukkue tällä hetkellä vaikka HLTV-ranking niputtaa joukkueen tällä hetkellä FaZen taakse. Heroic puolestaan on vakiintunut TOP5-jengi, joka pystyy haastamaan ja voittamaan minkä tahansa joukkueen hyvänä päivänä. Aiemmin Heroicin LAN-olosuhteiden menestystä kritisoitiin, mutta uskon, että kasvua on tapahtunut ja areenaolosuhteet eivät ole enää este menestykselle. Toki NaVi’lla on runsaasti enemmän kokemusta isoista otteluista yleisön edessä, joten kokemusetu on NaVi’lla.

Perustasoltaan NaVi on joukkueista laadukkaampi ja se on ansaitusti suosikkiasemassa kerroinasetelmassa. Aivan kerroinasetelman mukainen jättisuosikki se ei kuitenkaan mielestämme ole, sillä peli ei ole keväällä toiminut viime syksyn konemaiseen tapaan. Heroic pystyy yllättämään suosikin hieman yli kerran kolmesta ja 35% prosentin arviolla suorasta voitosta tarjottu 3,45 on ylikerroin. Käytetään peleissä kuitenkin osuvampaa Heroic +1,5 AH (1,65) tasoituskohdetta, joka on myös selvä ylikerroin.

Pelivalinnat:
  • Heroic +1,5 AH, kerroin 1,65 (STSbet)