21.1.2022 NHL: Edmonton Oilers – Florida Panthers

Upean syyskauden pelannut Edmonton Oilers on ajautunut loukkaantumiskierteen ohessa hurjaan tappioputkeen. Perjantain vastaisena yönä öljymiehet ovat kovan paikan edessä, sillä pari kentällistä pelaajia on lasaretissa ja vastaan tulee loistavassa vedossa oleva Florida Panthers. Vierailijat lähtevätkin otteluun suosikkina ja peli-idea rakennetaan vierasmenestyksen varaan. Myös under-valinnoissa on tarjolla pientä etua, joten NHL-yölle päästään jännittämään useampaa pelikohdetta.

Oilers kuuden ottelun tappioputkessa

Kotijoukkue Edmonton Oilers pelasi vahvan syyskauden ja joukkue keikkui muutamaan otteeseen jopa koko sarjan kärkipaikalla. Ykköspyssyt Connor McDavid sekä Leon Drainsaitl mättivät pisteitä kovalla tahdilla ja tulitukea saatiin mainiosti myös alemmista kentistä. Albertalaisten kone alkoi yskiä pahemman kerran joulukuun alussa, kun Seattle Krakenille kärsityn 4-3 vierastappion jälkeen joukkue luisui kuuden ottelun tappioputkeen.

Tappioputki onnistuttiin katkaisemaan vielä ennen joulun pyhiä kahdella voitolla, mutta sen jälkeen syöksykierre otti jälleen niskalenkin ja kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt kaikki ottelut. Oilers on kärsinyt joulu- ja tammikuun aikana ottelusiirroista, sillä pandemia on iskenyt myös Edmontonin hyytävään talveen ja pelaajia on joutunut karanteeniin tartuntojen takia. Covid-poissaolojen lisäksi joukkueella on myös muita terveyshuolia, sillä eri vammojen takia joukkueelta puuttuu kymmenkunta pelaajaa, joista lähes kaikki olisivat ilman poissaoloja avauskentällisessä.

Oilersin itseluottamus on tällä hetkellä kuin silkkipaperia. Ykkösmaalivahti Mike Smithin sormivamman takia maalivahtipeli on sekaisin, sillä tuuraajina toimivat Mikko Koskinen ja komeista viiksistään tuttu Stuart Skinner eivät ole onnistuneet paikkaamaan aukkoa maalin suulla. Viime aikoina Oilersin puolustus on vuotanut seulan lailla ja viidessä edellisessä ottelussa öljymiesten verkko on venynyt 4,6 maalin keskiarvolla.

Tähän kotiotteluun se pyrkii varmasti korjaamaan rajusti ailahdellutta puolustuspeliään ja pitämään vastustajan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Perustasoltaan Oilers on terveenä ollessaan laadukas porukka ja sarjan ylempää keskikastia. Viime aikojen loukkaantumiset ja pandemia on sotkenut joukkueen perustekemistä ja se on näkynyt raa’alla tavalla sarjataulukossa.

Panthers saapuu kelpo vireessä vierasotteluun

Vierailija Florida Panthers on jatkanut viime kaudella nähtyjä hyviä otteitaan myös tällä sesongilla ja joukkue löytyy täysin ansaitusti itäisen konferenssin sarjataulukon toiselta sijalta. Edellä on vain viime vuosina NHL-kenttiä dominoinut Tampa Bay Lightning, mutta eroa on vain kaksi pistettä, joten lännen tapaan myös idän kärkikastissa on tasaista.

Floridan pantterit pääsevät Oilers-otteluun varsin mallikkaassa formissa vaikka alla onkin toissaöinen 5-1 tappio Calgary Flamesia vastaan. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa Panthers on läntisen konferenssin paras joukkue ja liekkipaitoja vastaan koettu tappio vieraskiertueen avausottelussa kohottaa joukkueen motivaation varmasti tappiin ennen Oilers-ottelua. Panthersin loukkaantumistilanne on tällä hetkellä hyvä ja varmuudella tästä ottelusta ovat sinussa vainAcciari, Nutivaara sekä Johansson.

Panthersin riveistä löytyy tällä hetkellä kuitenkin varsin mukavasti leveyttä ja se pääsee otteluun varmasti laadukkaalla kokoonpanolla. Joukkueiden välinen suurin tasoero löytyy tällä hetkellä maalipuiden välistä ja ero on huomattava vierailijoiden hyväksi. Sergej Bobrovsky on yhä yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja hän on ollut Panthersin voittoputkien takuumies viime aikoina.

Vieraat hakevat helpot pisteet Rogers Placesta

Kuten todettua, Oilers on tällä hetkellä kuilunpohjalla ja joukkueen peli tökkii pahemman kerran. Kahden supertähden varassa oleva joukkue ei saa tällä hetkellä vetoapua alemmilta kentiltä poissaolojen takia ja vastustajalle riittää tällä hetkellä McDavidin ja Draisaitln pimentäminen ja muutaman maalin tekeminen heikosti puolustavan joukkueen verkkoon. Panthers on tällä hetkellä joukkueista huomattavasti parempi kokonaisuus ja se voittanee tämän ottelun yli kerran kahdesta. Parasta etua kertoimien valossa löytyy tällä hetkellä vieraiden vähintään kahden maalin voitosta, joten otetaan pelivalinnaksi Panthers -1,5.

Myös under-vedoissa on tarjolla hyvää etua ja alle 6,5 maalista tarjottu kerroin kelpaa kupongille. Perustilanteessa ottelun maaliodotusarvo on iso, mutta Oilersin poissaolot, kotikentällä haluttava ryhtiliike sekä vieraiden loistava maalivahtipeli laskevat odotusarvoa ja tällä kertaa päästään iskemään panokset sisään alle-pelivalintaan.

Pelivalinnat:
  • Oilers – Panthers: Panthers -1,5 AH, kerroin 2,45 (Cazimbo, Betway)
  • Oilers – Panthers: Ottelun maalimäärä alle 6,5 maalia, kerroin 2,30 (Powbet, Cazimbo)