21.10.2022 Liiga: JYP – HIFK

Perjantai-iltana Liigassa on ohjelmassa neljän ottelun kierros ja yksi illan mielenkiintoisimmista kamppailusta pelataan Jyväskylän Hippoksella, jossa kohtaavat kauden alavireisesti aloittanut JYP sekä sesongin ensimmäistä vierasvoittoa metsästävä Helsingin IFK. Asetelmat otteluun ovat todella mielenkiintoiset ja tarjolla on useampikin hyvä pelikohde!

JYPillä alla vapauttava voitto – HIFK:n peli tökkinyt vieraskentällä

Muutaman edellisen kauden pahasti alisuorittanut JYP lähti kovin panostuksin tälle kaudelle. Valmennusjohto pistettiin uusiksi, kun Jukka Rautakorpi esikuntineen palkattiin Jyväskylään. Vaikka Rautakorven työ jyväskyläläisjoukkueen peräsimessä on vasta alkutaipaleella niin kritiikkiä on ehtinyt jo tulla, sillä kauden aloitus on ollut jyväskyläläisten osalta selvästi odotettua vaisumpi. JYP on tällä hetkellä sarjataulukon 11. sijalla ja alkukauden 15:sta ottelusta joukkue on kasannut 16 pistettä maalierolla 34:53.

JYP ajautui lokakuussa jo neljän ottelun tappioputkeen, mutta vihdoin eilen joukkue sai kurssin ainakin hetkeksi käännettyä, kun hurrikaanipaidat hakivat 1-2 taisteluvoiton KooKoon vieraana. Voitto näytti tuntuvan pelaajista poikkeuksellisen hyvältä, sillä taiston tauottua meininki näytti varsni vapautuneelta JYP-leirissä. JYPin heikkoutena alkukauden aikana on ollut huonosti toiminut puolustus- sekä maalivahtipeli, sillä jyväskyläläiset ovat päästäneet sarjassa eniten maaleja – peräti 3,53 per peli. Materiaalin puolesta JYPin kuuluisi olla sarjataulukossa ehdottomasti nykyistä (11.) sijoitusta korkeammalla.

Vierasjoukkue HIFK on ollut JYPin tapaan yksi alkukauden alisuorittajista. Jälleen kerran todella laadukkaalla rosterilla kauteen lähteneet punapaidat eivät ole saaneet syksyn aikana rosteristaan kaikkea irti ja sarjataulukko ei mairittele helsinkiläisiä. HIFK on tällä hetkellä sarjataulukossa JYPin perässä sijalla 12. Toki joukkue on pelannut kolme ottelua JYPiä vähemmän, joten ottelukohtainen pistekeskiarvo on parempi.

Suurimmat vaikeudet HIFK:lla on ollut tällä kaudella vieraspelaamisessta, sillä alkukauden kuudesta vieraspelistä joukkue on hävinnyt kaikki ja pystynyt saalistamaan vain yhden pisteen, joka tuli lokakuun alussa KalPaa vastaan. Kotikenttä Nordiksella on sen sijaan kulkenut huomattavasti paremmin ja kuudesta kotiottelustaan HIFK on kääntänyt voitoksi peräti viisi. Perustasoltaan HIFK:n pitäisi olla nykymateriaalinsa puolesta sarjan ehdotonta eliittiä, mutta toistaiseksi Ville Peltosen johtama valmennusryhmä ei ole saanut punapaidoista parhaita tehoja irti.

HIFK:lla lepoetu, mutta jatkuuko vieraskurimus?

Perustasoltaan HIFK on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta kotietu tasoittaa puntteja isäntien suuntaan. HIFK:lla on ottelussa selvä lepoetu, sillä punapaidat pelasivat edellisen kerran viime viikon lauantaina, kun JYP on puolestaan tällä viikolla (ti. ja to.) urakoinut jo kaksi ottelua. Paremman pelituntuman vuoksi JYP aloittanee ottelun todennäköisesti pirteämmin, mutta mitä pidemmälle ilta Hippoksella etenee, niin HIFK:n merkittävä lepoetu kääntää puntteja vieraiden suuntaan.

Ottelun maaliodottama on normaalia korkeampi ja illan pääkohteeksi nostetaankin yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,50. Ottelussa on todella isoa potentiaalia runsasmaaliseen ilotulitukseen. Illan toiseksi pelikohteeksi nostetaan kotijoukkueen menestyskerroin, sillä 1X2-asetelmassa markkina on aivan liikaa kallellaan vieraiden suuntaan. JYPillä on alla vapauttava voitto, HIFK:n peli on tökkinyt pahemman kerran vieraissa ja lisäksi pelituntuma on kadoksissa. JYPin suorasta voitosta tarjottu kerroin 3,25 kelpaa kupongille.

Pelivalinnat:
  • Yli 5,5 maalia, kerroin 2,50 (Cazimbo)
  • JYP (1X2), kerroin 3,25 (Powbet)