Veikkausliiga pokaali

21.10.2023 Veikkausliiga: HJK – KuPS

Kotimaisen jalkapallon ystävillä on lauantaina suuri päivä, sillä Veikkausliigan ratkaisuhetket koetaan lauantai-iltapäivänä, kun sekä mestaruus, että karsinnassa kauttaan jatkavat joukkueet selviävät. Vetoveljillä katseet käännetään Bolt Arenalla pelattavaan HJK:n ja KuPS:n väliseen otteluun, jossa panoksena ei ole enempää eikä vähempää kuin Suomen mestaruus. KuPS tarvitsee ottelusta vähintään kolmen maalin voiton tai muussa tapauksessa mestaruutta juhlii kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi. Veikkausliigan päätöskierroksen kaikki ottelut alkavat lauantaina kello 17:00. YLE TV2 sekä YLE Areena näyttävät ottelun kello 16:45 alkaen.

Bolt Areenalla jaossa lauantaina Suomen mestaruus

Suomalainen jalkapallokausi huipentuu ylimmän sarjatason osalta lauantaina, kun Veikkausliigan mestaruussarjan päätöskierroksella pelataan mestaruudesta. Helsingin Bolt Areenalla pelattavassa ottelussa kohtaavat HJK sekä KuPS. Asetelmat päätöskierroksen alla ovat kutkuttavat, sillä HJK johtaa sarjaa 53:lla pisteellä ja KuPS on taulukon toisena 50:llä pisteellä. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin runkosarjan päätyttyä, mestari ratkaistaan maalierolla eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotuksella. HJK:n maaliero on tällä hetkellä +25, vierailijoiden +20. KuPS tarvitsee vieraskentältä siis vähintään kolmen maalin suuruisen voiton mestaruuteen.

Kotiedusta tässä ottelussa nauttivan HJK:n kausi on ollut vaiherikas. Joukkueen kausi alkoi pisteiden valossa kohtalaisen hyvin, mutta alkukesästä kone alkoi sakkaamaan ja joukkue koki useita pistemenetyksiä ennalta heikompia vastustajia vastaan. Heinäkuussa seurajohto sai tarpeekseen pistemenetyksistä ja Toni Koskela vapautettiin päävalmentajan tehtävästä ja tilalle palkattiin Toni Korkeakunnas. Korkeakunnaksen komennossa homma alkoikin toimia heti paremmin ja pisteitä alkoi ropista alkukesää tasaisemmin.

Europeleissä Klubin tie vei lopulta Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, sillä UCL- ja UEL-karsinnoissa vastustajat olivat arvonnan päätteeksi lopulta kovimmasta mahdollisesta päästä. Konferenssiliigassa on nyt takana kaksi ottelua, joista ensimmäisestä tuli 2-3 tappio kreikkalaiselle PAOK:lle ja toisesta 1-1 tasapeli skotlantilaisen Aberdeenin vieraana. Konferenssiliigassa pelit jatkuvat ensi viikon torstaina saksalaisen Frankfurtin vieraana, joten kovin pitkiä mestaruusjuhlia Klubi ei voi vielä suunnitella, mikäli KuPS kaatuu lauantaina Töölössä.

Vierailija Kuopion Palloseura on pelannut isossa kuvassa vahvan kauden, mutta muutamat kesän aikana tulleet tappiot ja tasapeliin päättyneet pistemenetykset ennalta selvästi heikompia joukkueita vastaan ovat vesittämässä haaveet mestaruudesta. Toki kolmen maalin voitto Klubista vieraskentällä on mahdollinen, mutta tällä hetkellä todennäköisyydet ovat pahasti kuopiolaisia vastaan. Edellisellä kierroksella KuPS kaatoi FC Hongan 3-1, mutta sitä ennen koettiin pistemenetys, kun kotiottelu SJK:ta vastaan päättyi 1-1 tasapeliin.

Luvassa äärimmäisen vaikeasti ennustettava kohtaaminen

Pelimielessä kyseessä on äärimmäisen haastava kohde, sillä pelinkuvaa on vaikea ennustaa tämänkaltaisissa otteluissa, joissa toinen joukkue tarvisee useamman maalin voiton. HJK ei varmasti riskeeraa turhaa ja sinivalkopaidat keskittyvätkin etenkin avausjaksolla oman maalin varjeluun ja nopeisiin vastaiskuihin Topi Keskisen johdolla. KuPS:n on pakko riskeerata ja avata peliä jo varhaisess vaiheessa, joten ottelusta voi hyvinkin muodostua vauhdikas ja maalirikas kohtaaminen.

Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä HJK:n aikainen avausmaali voisi pakottaa KuPS entistä rohkeampaan peliin ja verkot saattavat heilua tiuhaan molemmissa päissä. XLBetin tarjoama kerroin 1,82 yli 2,5 maalista kelpaa pienen panoksen jännityspeliksi Veikkausliigan ratkaisukierrokselle. Muistathan hyödyntää vedonlyöntibonukset ennen pelien jättöä, niin saat lisäarvoa pelaamiseen!