21.11.2022 Jalkapallon MM-kisat 2022: USA – Wales

Jalkapallon MM-kisat alkoivat eilen sunnuntaina, kun isäntämaa Qatar taipui todella heikon esityksen jälkeen Ecuadorille 0-2. Maanantaina ohjelmassa on kolme ottelua ja me käännämme katseet kello 21:00 alkavaan iltaotteluun, jossa kohtaavat B-lohkossa pelaavat USA ja Wales. Materiaaliltaan USA on joukkueista niukasti laadukkaampi kokonaisuus, mutta mielestämme Walesin mahdollisuuksia ottelussa on hiukan aliarvioitu ja hyvästä koheesiosta sekä joukkuehengestä tutut lohikäärmeet ansaitsevat pienen panostuksen maanantai-illan otteluun.

USA ja Wales taistelevat B-lohkon toisesta jatkopaikasta

Vetoveljien vihjetaival jalkapallon MM-kisoissa alkaa B-lohkon ottelulla, jossa kohtaavat USA ja Wales. B-lohko on ennakkosuosikki Englannin takana kohtalaisen tasainen, joten on hyvin mahdollista, että juuri tässä ottelussa ratkaistaan jopa lohkon toinen jatkoonmenijä. Lohkon neljäntenä joukkueena on Iran joka on kieltämättä sisukas kooste, mutta taidoiltaan se ei missään nimessä ole USA:n tai Walesin veroinen.

Ottelun panokset ovat heti turnauksen alkuvaiheessa todella isot, sillä kuten todettua tässä ottelussa saateaan hyvinkin ratkaista B-lohkon kakkospaikka. Tasapeli kelpaisi varmasti molemmille joukkueille, joten riskitasot pidetään matalana ja turhia virheitä pyritään varmasti välttämään. Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso. USA on materiaaliltaan hieman nimekkäämpi, mutta Walesille pitää antaa etua koheesiosta, sillä joukkue on pelannut viime vuosina samalla ryhmällä tukun huippukovia otteluita ja joukkue on hitsautunut hienosti yhteen – The Dragons on vaikea pala purtavaksi mille tahansa joukkueelle tässä turnauksessa.

USA pelasi karsinnat Pohjois- ja Keski-Amerikan karsinnoissa, jonka suurimpana ongelmana on heikko taso muutaman hyvän maan takana. Kovia otteluita ei kerry yhtä paljon kuin Euroopan alueen joukkueille, joten kokemukset absoluuttisista huippuotteluista on jäänyt vähemmälle. USA pelasi syksyllä kaksi valmistavaa ottelua ennen MM-turnausta, joista oli saldona 2-0 tappio Japanille sekä maaliton tasapeli Saudi-Arabiaa vastaan.

Walesin vire turnauksen alla on pieni kysymysmerkki, sillä Nations Leaguen ottelut menivät lukuisten loukkaantumisten takia pieleen, mutta tähän turnaukseen joukkue pääsee parhaalla miehistöllään. Liikaa painoarvoa tänä vuonna heikosti menneille UNL-otteluille ei pidä antaa. Vaikka Wales ei ole perinteinen arvokisaporukka, niin suurella sydämellä joukkue pelaa ja siitä täytyy antaa pientä etua myös tässä kohtaamisessa.

Wales niukasti aliarvostettu, Dragonsin voittokerrointa kokeiluun

Kuten todettua, perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on hyvin pieni USA:n hyväksi. Wales puolestaan on loistava turnausjoukkue eikä vähiten loistavan yhteishenkensä takia. Kumpikaan joukkue lähtee tuskin turhia riskejä ottelussa ottamaan, joten vähämaalisuus on hyvä perusidea kamppailuun. Alle 2,5 maalista tarjottu kerroin ei kuitenkaan yllä pelikelpoiseksi. Mielestämme Wales on jäänyt niukasti aliarvostetuksi ja tähän lienee syynä tämän vuoden puolella heikosti menneet UNL-ottelut.

Walesille on tarjolla kerroin 3,25 ja 33% arviolla Walesin voittokerroin kelpaa pelikupongille maanantai-iltaan. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.

Pelivalinnat:
  • USA – Wales: Wales, kerroin 3,25 (STSbet, Powbet, Cazimbo)