21.2.2023 Mestarien liiga: Frankfurt – Napoli

Mestarien liigan pudotuspelit jatkuvat tiistaina kahdella ottelulla ja ensimmäisessä otteluparissa ovat vastakkain saksalainen Frankfurt sekä Napoli Italiasta. Italian Seria A:ta ylivoimaisesti johtava Napoli on tällä hetkellä tulikuumassa vireessä ja joukkuetta on spekuloitu täysin ansaitusti tämän kauden Mestarien liigan yhtenä voittajanasuosikkina. Bundesliigan ylempään keskikastiin kuuluva Frankfurt nauttii kuitenkin kotietua ja saksalaisseura ei takuulla antaudu taistelutta. Vetomielessä kiehtovimmat valinnat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista.

Napoli viiden ottelun voittoputkessa Saksan reissulle

Vierasjoukkue Napoli on kuulunut viime vuodet eurooppalaisten seurajoukkueiden eliittiin ja tällä kaudella vaaleansiniset ovat olleet kotimaansa sarjassa sekä Mestarien liigan lohkovaiheessa omaa luokkaansa. Serie A:ssa johtomarginaali ennen toisena olevaa Interiä on tällä hetkellä 15 pistettä ja Gli Azzurri on matkalla sarjan selvän voittoon ellei jotain todella ihmeellistä tapahdu jäljellä olevien kierrosten aikana. Myös Mestarien liigan lohkovaiheessa joukkue esiintyi todella vahvasti ja A-lohkon voitto irtosi 15 pisteellä ja saldolla 5-0-1 maalieron näyttäessä lukuja 20:6.

Viime aikoina Napoli on esiintynyt todella vahvasti ja tällä hetkellä joukkue seilaa viiden ottelun voittoputkessa. Viime viikkoina napolilaisten hurjan vireen ovat saaneet todeta Salernitana (0-2), AS Roma (2-1), Spezia (0-3), Cremonese (3-0) sekä viimeisimpänä Sassuolo (0-2). Vaikka Serie A:n taso ei olekaan Bundesliigan veroinen, niin Napoli kuuluu kiistatta eurooppalaisiin huippuseuroihin ja joukkue on huippuonnistumisella yksi potentiaalisista mestarikandinaateista myös Mestarien liigassa. Vierailta puuttuu ottelusta yhden maalin tällä kaudella iskenyt hyökkääjä Giacomo Raspadori, joka kärsii reisivammasta.

Kotijoukkue Frankfurt kuuluu Bundesliigan ylempään keskikastiin ja jatkopaikkaa Mestarien liigan lohkovaiheesta voidaan pitää pikkuyllätyksenä. Joukkue pelasi lohkovaiheen heikossa D-lohkosta, josta se eteni Tottenhamin vanavedessä jatkoon kakkospaikalta ennen Sportingia ja Marseillea. Lohkovaiheen kuusi ottelua toivat saksalaisille saldon 3-1-2 maalierolla 7:8. Kotimaansa sarjassa Frankfurt on tällä hetkellä sarjataulukon kutospaikalla 38 pisteellä. Matkaa sarjajohtaja Bayern Müncheniin on vain viisi pistettä, joten Bundesliigassa joukkue on hyvällä iskuetäisyydellä ennen kevään pelejä.

Frankfurtin kenraali tähän tärkeään kotiotteluun sujui voitokkaasti, kun joukkue kaatoi kotikentällään Deutsche Bank Park Werder Bremenin puhtaasti 2-0. Frankfurtin pelaajamateriaali on kohtalaisen kapea muihin UCL-joukkueisiin verrattuna, joten tästä ottelusta sivussa olevat keskikenttämiehet Junior Dina Ebimbe sekä Marcel Wenig ohentavat isäntien keskustaa entisestään. Mahdollinen poissaolija on myös kolmas keskikenttämies Sebastian Rode, joka huilasi viikonlopun Werder Bremen-ottelun sairauden takia.

Maalijuhlaa luvassa Deutsche Bank Parkilla?

Perustasoltaan vierailija Napoli on selvästi laadukkaampi joukkue, jonka materiaali on huomattavasti leveämpi, mutta myös kärjeltään terävämpi. Serie A:ssa hurjat 18 maalia tällä kaudella iskenyt Victor Osimhen aiheuttaa takuulla harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustukselle. Napolin hyökkäysvoima ja tehokkuus saattaakin olla liikaa kapealla rosterilla operoivalle kotijoukkueelle. Osimhenin taustalta Napolilta löytyy totta kai myös muuta tulivoimaa ja lohkovaiheessa isketyt 20 maalia kivikovassa A-lohkossa antavat osviittaa vieraiden tulivoimasta.

Napoli lähtee otteluun vieraskentästä huolimatta selvänä suosikkina, mutta kerroinasettelu on hyvin paikallaan ja pelimielessä valinnat kohdistetaankin runsasmaalisiin lopputuloksiin. Pelinkuvasta voi hyvinkin muodostua todella runsasmaalinen ilotulitus ja over-valinnoissa on tarjolla maistuvaa etua. Käytetään pääkohteena yli 2,5 maalista tarjottua kerrointa 1,95.

Pelivalinnat:
  • Frankfurt – Napoli: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,95 (XLBet, TonyBet)