21.2.2023 Mestarien liiga: Liverpool – Real Madrid

Illan ehdoton herkkupala Mestarien liigan pudotuspeleistä on viime aikoina piristyneen Liverppoli sekä viime vuonna koko turnauksen voittaneen Real Madridin kohtaaminen Englannissa. Joukkueet kohtasivat viime vuonna finaalissa ja silloin espanjalaisseura oli parempi lukemin 0-1. Revanssihenkeä on takuulla luvassa Anfieldin tiistai-illassa, kun nämä kaksi huippuseuraa iskevät yhteen.

Liverpool ollut piristymään päin viime aikoina

Liverpoolin alkukausi on ollut iso pettymys kotimaan sarjassa. Viime kausina Englannin Valioliigan kiistattomaan elittiin kuulunut seura on ollut tällä kaudella kuin varjo entisestään ja syyskauden aikana itseluottamuksen puute loisti poissaolollaan. Joukkue on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista ja päävalmentaja Jürgen Klopp ei ole saanut optimaalista kokoonpanoa kasaan kauden aikana kuin ajoittain. Tällä hetkellä joukkue on Valioliigassa kahdeksantena, seitsemän pistettä neljäntenä olevaa Tottenhamia perässä, joten sijoitus neljän joukkoon on vielä mahdollinen, mikäli kevätkausi sujuu voitokkaasti.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Liverpool esiintyi A-lohkossa yhdessä Napolin, Ajaxin ja Rangersin kanssa. Jatkopaikka irtosi viidellä voitolla, yhdellä tasapelillä, viidellätoista pisteellä ja maalierolla 17:6. Lopulta maaliero jätti englantilaiset lohkon kakkoseksi. Viime aikoina Pool on ollut piristymään päin ja tällä hetkellä Valioliigassa on alla kahden ottelun voittoputki. Ensin kaatui Merseyside derbyssä Everton 2-0 ja viime viikonloppuna joukkue nappasi tärkeän 0-2 voiton vahvasta Newcastlesta vieraskentällä.

Vierasjoukkue Real Madrid on kuulunut jo pitkään Euroopan seurajoukkueiden ehdottomaan kermaan ja Los Blancos-fanit ovat saaneet nauttia 2000-luvulla runsaasta menestyksestä. Tällä vuosituhannella Real on voittanut Mestarien liigan kaikenkaikkiaan kuudesti ja viimeisen yhdeksän kauden aikana himoittu isokorvainen UCL-pokaali on nähty Los Blancosin mestaruusjuhlissa peräti viidesti. Madridissa on väkivahva menestymisen kulttuuri ja vaikka mestaruudet eivät ole aina olleet kaunista katseltavaa, niin tehokkaasti valkopaidat ovat eurokentillä esiintyneet.

Kotimaansa La Ligassa Real Madrid ei ole onnistunut tällä kaudella täydellisesti, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa ”vasta” toisena, kahdeksan pistettä verovihollinen Barcelonaa perässä. Sarjaa on kuitenkin pelaamatta vielä kuusitoista ottelua, joten myös kotimaan mestaruus on vielä saavutettavissa, mikäli pistemenetyksiin ei sorruta kevätkaudella. Realilla on kaikki ottelut huomioiden käynnissä neljän ottelun voittoputki, joista kaksi viimeisintä ovat tulleet La Ligasta. Viime viikkoina joukkue on voittanut kotikentällä Elchen (0-4) sekä Osasunan vieraissa (0-2).

Pelinkuva suosinee vierasjoukkuetta

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on olematon. Kumpikin joukkue on tottunut menestymään euro-otteluissa, mutta Liverpoolin taso on ailahdellut selvästi vieraita enemmän tällä kaudella ja tällä hetkellä arvostan Real Madridin joukkueista niukasti paremmaksi kokonaisuudeksi. Pelinkuvasta muodostunee mielenkiintoinen, sillä Liverpool ottanee pallonhallinnan kotikentällään ja Real Madrid pyrkii itselleen ominaiseen tapaan keskittymään tehokkaisiin vastaiskuihin sekä erikoistilanteisiin. Tämä sopii mainiosti vieraille ja kotijoukkueen tällä kaudella ajoittain isostikin haparoinut puolustus joutuu kovaan testiin.

Kummallakin joukkueella on murheena muutamat poissaolot, mutta niiden myötä lähtökohdat otteluun eivät merkittävästi muutu. Liverpool on kotikentällään niukka suosikki, mutta vieraiden menestysmahdollisuuksia on mielestämme aliarvioitu kerroinasettelussa. Vierasmenestyksestä onkin tarjolla etua ja kohteen paras peli-idea on tasapelinkin kattava Real Madrid +0,5 AH kertoimella 1,71, joka toteutuu hieman yli kuusi kertaa kymmenestä ja on siten mainio peli illan huippuotteluun.

Pelivalinnat:
  • Liverpool – Real Madrid: Real Madrid +0,5 AH, kerroin 1,71 (TonyBet)