21.3.2023 Liiga: Tappara – KooKoo

Tiistaina Liigan puolivälierät jatkuvat yhden ottelusarjan voimin, kun eilen Tapparan jyrän alle kotikentällään jäänyt KooKoo matkustaa Tampereen Nokia Areenalle kirvesrintojen vieraaksi. KooKoo ei pysynyt eilen laisinkaan vieraiden vauhdissa ja haaste ei vieraskentällä ainakaan pienene, joten Tappara lähtee tähän kotiotteluun todella isona kotisuosikkina. Pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia on runsasmaalisuus, sillä Tapparan neljällä ketjulla suorittama jauhaminen kotikentällä voi tuottaa rumaa jälkeä tässä kolmannessa ottelussa.

Tapparan mestaruusjuna aikataulussa

Eilen maanantaina ennakoimme Tapparan menestystä Kouvolassa, mutta aivan nähdyn kaltaisia murskajaisia emme vieraspelistä osanneet odottaa. Perustasoero ja pelivoiman iso ero tamperelaisten hyväksi oli totta kai tiedossa, mutta odotimme KooKoolta hieman enemmän kotikaukalossaan. Tappara oli kuitenkin tyly vierailija Kouvolassa ja avauserässä napattu kahden maalin karkumatka kasvoi lopulta viiteen maaliin ja loppulukemat ottelussa kirjattiin vieraiden hyväksi selvin 1-6 lukemin. Myös maaliodottamat kirjattiin useamman maalin erolla vieraiden hyväksi, joten runsasmaalinen vierasvoitto oli täysin ansaittu.

Tapparan tehomiehinä Kouvolassa häärivät varsin tutut nimet, sillä ykköskapelimestareina joukkueiden toisessa kohtaamisessa heiluivat Niko Ojamäki (2+2), Jori Lehterä (1+2) sekä Waltteri Merelä (1+2). Mielenkiintoinen tilasto ottelusta on myös senttereinä pelaavien Lehterän sekä Merelän huimat aloitusprosentit. Lehterä voitti 16:sta aloituksestaan peräti 14 (87,5%) ja Merelä operoi aloitusympyrässä lähes yhtä kovalla prosentilla (71,43%). Myös nelosketjun sentterinä pelaava Juuso Ikonen kunnostautui aloituksissa 71,43%:n teholla.

Nämä pienet asiat ovat isossa kuvassa voiton avaimia ja esimerkiksi eilen Tappara loi lukuisia vaaratilanteita KooKoo-maalille voittamistaan hyökkäyspään aloituksista. Kuten sanottua, perustasoero joukkueiden välillä on iso Tapparan hyväksi ja nyt alkaa pahasti näyttämään siltä, että sarja kirjataan tamperelaisten hyväksi puhtaasti 4-0. KooKoon mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat arviolta 1-2 prosentin luokkaa, joten todellista ihmettä kouvolalaisilta vaaditaan, mikäli neljän parhaan joukkoon tästä otteluparista halutaan vielä edetä.

Vaikka KooKoo sai huilata viikonloppuna pari päivää, niin nyt kun pelataan taas perättäisinä päivinä, niin paljon laajemmalla pelaajamateriaalilla sekä pitkässä juoksussa helpommalla otteluohjelmalla päässyt Tappara saa entisestään etua. KooKoon tankista alkaa olla bensa loppu ja valitettavasti tämä fakta alkaa kumuloitua tulostaululle varsin karulla tavalla. Kummallakaan joukkueella ei ole ainakaan mainittavia murheita loukkaantumisten kanssa. KooKoo-maalilla aloittanee todennäköisesti eilen kesken pelin Oskari Setäsen korvannut Nick Malik, jonka taakse Tappara onnistui tekemään vain yhden maalin nostettuaan jalkaa kaasulta.

Nokia Areenalla pauhaa Opuksen Live is Life

Tappara on osoittanut ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, että tasoero vastustajaan on iso ja armoa ei anneta. Joukkuetta ei ole vielä näissä pudotuspeleissä edes toden teolla testattu, mutta jälki on silti ollut tuhoisaa. Hurjan terävällä, mutta samalla myös äärimmäisen leveällä materiaalilla operoiva Tappara tekee tuhoa useamman kentän voimin ja KooKoolle on luvassa rajua pyöritystä myös tänään Nokia Arenalla.

Viimeisen vaihtoedun turvin Tappara-käskijä Jussi Tapola pääsee hallitsemaan peluutusta ja isoa kotietua nauttiva Tappara murskannee KooKoon kolmannen kerran perättäin. Tappara voittaa ottelun yli kahdeksan kertaa kymmenestä ja riskitasojaan pakkovoiton edessä nostava KooKoo joutunee antautumaan myös tänään useamman kerran. Käytetään peleissä XLBetin tarjoamaa Yhteensä: Yli 5,0 maalia joka toteutuu, mikäli ottelussa nähdään vähintään kuusi maalia. Tasan viidellä maalilla panos palautetaan.

Pelivalinnat:
  • Tappara – KooKoo: Yli 5,0 maalia, kerroin 1,78 (XLBet)