21.8.2023 Englannin Valioliiga: Crystal Palace – Arsenal

Maanantai tarjoilee brittifutiksen osalta paikallispelitunnelmaa, kun Lontoon Selhurst Parkilla kohtaavat Crystal Palace ja Arsenal. Kummankin joukkueen kausi alkoi viime viikonloppuna voitolla, joten luvassa on kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen. Viime kaudella toiseksi sarjassa sijoittunut Arsenal lähtee otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina, mutta kotijoukkue Eagles ei takuulla antaudu taistelutta. Betsimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovatkin kotijoukkueen menestyskertoimet tasoituksella.

Kummallakin alla voitokas sarja-avaus

Kotijoukkue Crystal Palacen edellinen kausi oli varsin kaksijakoinen, sillä Patrick Vieiran alaisuudessa alkanut kausi päättyi lopulta ranskalaisvalmentajan potkuihin. Keskitalvella tullut pitkä voitoton jakso oli lopulta liikaa seurajohdolle ja seuran peräsimeen palkattiin Suomen maajoukkueestakin takavuosilta tuttu Roy Hodgson. Erittäin kokenut englantilaiskoutsi jatkaa seuran peräsimessä myös tällä kaudella, joten viime kaudella sarjan yhdenneksitoista sijoittunut lontoolaisseura jatkaa tutussa komennossa.

Crystal Palacen kausi alkoi vierasvoitolla, kun joukkue haki avauskierroksella 0-1 vierasvoiton nousijajoukkue Sheffield Unitedista. Voitto oli täysin ansaittu ja lukemat olisivat voineet olla isommatkin, sillä maaliodottamat kirjattiin ottelussa Kotkien hyväksi lukemin 0,39 – 1,58. Palace hallitsi kenttätapahtumia koko ottelun ajan ja tiiviin puolustuspelin nimiin vannova Hodgson on selvästi saanut joukkueen pelaamaan entistä kurinalaisemmin ilman turhia riskejä. Perustasoltaan Palace on sarjan tasaista keskikastia, mutta hyvänä päivänä Eagles pystyy kaatamaan sarjan kärkijoukkueita.

Vierasjoukkue Arsenalin edellinen kausi oli lopulta pettymys, sillä pitkään sarjan piikkipaikalla viihtynyt joukkue suli lopulta keväällä ja mestaruus karkasi Manchesteriin. Nuori lontoolaisjoukkue kehittyi viime kauden aikana kuitenkin merkittävästi ja tällä kaudella päävalmentaja Mikel Artetalla on käytössään jälleen laadukas rosteri, josta ammentaa menestystä. Hyökkäyspäähän hankittu Kai Havertz tuo runsaasti maalintekovoimaa lisää hyökkäykseen, vaikka saksalaishyökkääjän edelliset kaudet Chelseassa olivatkin isossa kuvassa vaisuja.

Tykkimiesten kausi alkoi odotetusti, kun joukkue nappasi kotikentällään 2-1 voiton Nottinghamista. Pelillisesti Arsenal ei yltänyt ottelussa huipputasolleen, mutta joukkue pystyi tekemään voittoon tarvittavat osumat avausjaksolla ja kun Nottinghamin vahva loppukiri ei tuottanut tasoitusta, niin pisteen jäivät Lontooseen. Ennen Valioliigakauden alkua Arsenal kaatoi Community Shieldin finaalissa Manchester Cityn rangaistuspotkujen jälkeen 2-1. Arsenal vahvistui tälle kaudelle entisestään ja joukkuetta sopii hyvinkin odottaa kauden päätteeksi srajan neljän parhaan joukkoon.

Eagles jäänyt aliarvostetuksi kerroinmarkkinassa

Perustasoltaan Gunners on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja vieraskentästä huolimatta noin kerran kahdesta voittava suosikki. Arsenal ei kuitenkaan varsinaisesti vakuuttanut avauskierroksella ja joukkue oli ajoittain yllättävän suurissa vaikeuksissa Nottinghamia vastaan. Crystal Palace avaus kauden solidilla 0-1 vierasvoitolla ja Hodgsonin ensimmäinen täysi kausi seuran peräsimessä lähti myötätuulessa matkaan.

Vedonlyöntimarkkina on aliarvioinut isäntien mahdollisuuksia hieman tässä paikallispelissä ja pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat isäntien aasialaiset tasoituskertoimet. Eagles venyy ottelussa pisteille arviomme mukaan lähes kerran kahdesta ja XLBetin tarjoilema kerroin 2,17 puolen maalin tasoituskertoimesta kelpaa jännityspeliksi maanantai-iltaan.