22.10.2022 Valioliiga: Chelsea – Manchester United

Lauantaina brittifutiksen ystäviä hemmotellaan neljän ottelun kierroksella, joista ensimmäinen alkaa jo klo 14:30. Futispäivä huipentuu kuitenkin kello 19:30 alkavaan huippuotteluun, jossa kohtaavat kaksi hyvään vireeseen äitynyttä joukkuetta, kun Chelsea sekä Manchester United iskevät yhteen Stamford Bridgellä. Sarjataulukon perättäisillä paikoilla sijoilla 4. ja 5. keikkuvien joukkueiden välienselvittelystä voi hyvällä syyllä odottaa tasaista ottelua! Betsimielessä kiinnostavimmat ideat löytyvät vähämaalisista lopputuloksista, sillä kumpikin joukkeu tarpoo otteluruuhkassa kovalla kuormituksella. Ottelu alkaa kello 19:30 Suomen aikaa.

Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen

Kotijoukkue Chelsea on aloittanut kauden kohtalaisen vahvasti vaikka ex-manageri Thomas Tuchel saikin syyskuussa väistyä valmentajan paikalta ja tilalle paikattiin hyvää työtä Brightonissa aiemmin tehnyt Graham Potter. Potter oli todellinen täsmähankinta Chelsean peräsimeen, sillä Potterin astuttua Chelsean peräsimeen joukkue ei ole hävinnyt vielä kertaakaan. Seitsemän pelattua ottelua ovat tuoneet viisi voittoa sekä kaksi tasapeliä, joista toinen tuli Mestarien liigassa.

Kotimaan kentillä Chelsea on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä 20 pisteellä. Kymmenen ottelun saldo on vahva 6-2-2 maalierolla 15:10, joten oikeita asioita Lontoossa on tehty syksyn mittaan. Edellisellä kierroksella The Blues jäi maalittomaan tasapeliin Brentfordin vieraana, mutta totuuden nimissä tuosta ottelusta olisi joukkue ansainnut enemmänkin. Chelsea on UCL-otteluiden takia pienimuotoisessa otteluruuhkassa ja muutamien pelaajien (Kante, James, Fofana) poissaolot kuormittavat tiettyjen paikkojen profiilipelaajia.

Vierailija United on isäntien tapaan aloittanut kauden varsin vahvasti vaikka kotimaan sarja alkoikin kahdella perättäisellä tappiolla. Viime aikoina United on kuitenkin äitynyt hyvään vireeseen ja tuoreen managerin Erik ten Hag on saanut joukkueeseen tuotua ryhtiä. Alla on viime viikonlopulta maistuva 2-0 kotivoitto Tottenhamista ja sitä ennen punaiset tasasivat pisteet Newcastlen kanssa. Edellinen tappio on syyskuun alusta, kun paikallispelissä City oli parempi tennislukemin 6-3.

Unitedin ympärillä on kiehunut myös lähiaikoina, kun penkille viime aikoina istutettu Cristiano Ronaldo poistui Tottenham-ottelun loppuhetkillä pukusuojaan eikä jäänyt juhlimaan voittoa seuratovereidensa kanssa. Ten Hag ja seura ilmoittikin jo hyvissä ajoin ennen lauantain Chelsea-matsia, että Ronaldo on sivussa kokoonpanosta ja hänen tilannettaa katsotaan uudestaan tämän ottelun jälkeen. Hollantilaismanageri selvästi arvostaa rivimiehiään enemmän kuin diivan maineessa olevaa Ronaldoa ja viestittää samalla joukkueelleen, että yksikään pelaaja ei ole seuraa suurempi. Tämä on luonut positiivista koheesiota koko joukkueeseen ja United on viime aikoina näyttänyt paremmalta kuin aikoihin.

Aiempien keskinäisten tapaan vähämaalista ja tasaista luvassa?

Mielenkiintoinen yksityiskohta joukkueiden aiempien kausien kohtaamisesta on se, että nämä legendaariset seurat ovat pelanneet aiempina vuosina todella vähämaalisia ja tasaisia kohtaamisia. Neljä edellistä kohtaamista Valioliigassa ovat päättyneet tasapeliin ja aina on päädytty 1-1 tai 0-0 tulokseen. Hyvällä syyllä myös tästä ottelusta voi povata vähämaalista ja tasaista kohtaamista, sillä kummankin seuran tulostaso on ollut hyvä viime aikoina ja omassa päässä ei ole kolissut liikoja.

Seurat ovat Liverpoolin ja Manchester Cityn vanvavedessä toistensa päävastustajia, kun mietitään ensi kauden UCL-paikkoja, joten jaossa on tärkeät pisteet. Riskitasot pidetään siis varmasti matalalla ja molemmat managerit panostavat varmasti taktisiin nyansseihin. Mielestämme ottelun maaliodotusarvo on ennemmin vähä- kuin runsasmaalinen ja kohteen mielenkiintoisimmat peli-ideat painottuvat vähämaalisiin lopputuloksiin. Myös Unitedin menestyskertoimet ovat niukasti pelikelpoisia, mutta pistetään kupongille tällä kertaa vain alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,95 kelpaa 55% arviolla kupongille. Rajakerroin kohteeseen on 1,82.

Pelivalinnat:
  • Chelsea – Manchester United: Alle 2,5 maalia, kerroin 1,95 (Powbet, STSbet)