22.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Argentiina – Saudi-Arabia

Tiistain MM-futikset starttaavat jo puolenpäivän aikaan, kun päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Argentiina sekä Saudi-Arabia. Yli kolme vuotta tappioitta pelannut Argentiina on ottelussa luonnollisesti suursuosikki ja Saudi-Arabia joutuu tällä kertaa olemaan kiistatta ottavana osapuolena. Mahtavassa vireessä porskuttava Argentiina avannee pellit toden teolla heti turnauksen avausottelussa!

Argentiina huimassa vireessä mestaruusjahtiin

Lionel Messin tähdittämä Argentiina lukeutuu täysin ansaitusti turnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin yhdessä Brasilian kanssa. Joukkueen edellinen MM-voitto on Meksikosta 1986 ja vuonna 2014 saavutettu hopea halutaan varmasti tässä turnauksessa kirkastaa kullaksi. MM-kisat ovat viimeiset joukkueen supertähti Lionel Messille ja koko La Albiceleste haluaa varmasti taata ykköspyssylleen ansaitut läksiäiset maajoukkueesta.

Vielä vuosia takaperin Argentiinan maajoukkueen menestys rakentui liikaa juuri Messi yksilösuoritusten taakse, mutta viime vuosina joukkueen koheesio on parantunut todella merkittävästi ja valmentaja Lionel Scalon on saanut koko joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen. Argentiina on Copa American hallitseva mestari ja tappioton aikakausi on kestänyt MM-kisojen alla yhteensä yli kolme vuotta ja 36 ottelua.

Argentiinan itseluottamus on tapissaan kisojen alla ja kun huomioidaan joukkueen hyvä loukkaantumistilanne, niin tilanne on aika lailla optimaalinen joukkueen kannalta. Rosterista löytyy supertähti Messin lisäksi laatua ja leveyttä, joten aikaisemmista MM-kisoista poiketen tulosvastuu jakautuu tällä kertaa myös muiden kuin Messin harteille.

Vastustaja Saudi-Arabia on perustasoltaan C-lohkon heikoin joukkue ja jatkopaikka Argentiinan, Meksikon ja Puolan lohkosta olisi todellinen jättipaukku. Saudi-Arabian pelitapa perustuu kilpikonnamaiseen puolustuspeliin, joten suurta tähtiloistetta tämä joukkue ei katsojille tarjoa. Olosuhteista saudit saavat pientä kotietua, sillä ilmasto on tuttu ja valmistautumista on saatu tehdä pitkään.

La Albiceleste megasuosikkina Aavikon poikia vastaan

Lähtökohdat otteluun ovat varsin selvät, sillä Argentiina on yli kahdeksan kertaa kymmenestä voittava suosikki ja kaikki muu kuin voitto tästä ottelusta olisi katastrofi Messin johtamalle joukkueelle. Saudi-Arabian erittäin puolustusvoittoinen taktiikka voi periaatteessa toimia jonkun aikaa Argentiinaa vastaan, mutta todennäköisempää on, että Aavikon Poikien maalivahti- ja puolustuspeli ei kestä Argentiinan painetta ja tuloksena on runsasmaalinen kotivoitto.

Arviomme Argentiinan vähintään kolmen maalin voitolle on 44% ja tarjolla oleva kerroin 2,54 kelpaa mainiosti tiistaipäivän ensimmäiseksi pelikohteeksi. Ottelu alkaa kello 12:00 ja sitä voi seurata suorana YLE TV2:lta sekä YLE Areenasta.

Pelivalinnat:
  • Argentiina – Saudi-Arabia: Argentiina -2,5 AH, kerroin 2,54 (Cazimbo, Powbet)