22.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Meksiko – Puola

Tiistain kolmas MM-kamppailu alkaa kello 18:00 ja ennalta luvassa on päivän tasaisin kamppailu, kun Meksiko ja Puola iskevät yhteen C-lohkossa. Argentiina on C-lohkon suurin voittajasuosikki, joten toisen jatkopaikan kohtalo ratkeaa erittäin todennäköisesti näiden kahden joukkueiden välillä. Ottelussa onkin normaalia isommat panokset jo heti avauskierroksella, sillä huipputärkeitä pisteitä on jaossa.

Kyseessä kahden laatujoukkueen kohtaaminen

Meksiko selvisi MM-kisoihin Pohjois- ja Väli-Amerikan karsinnoista ja perustasoltaan se kuuluu MM-rostereiden keskitasoon. Joukkueesta löytyy laatua varsin tasaisella rintamalla, mutta runko on hieman ikääntynyt ja voittoikkuna alkaa olla sulkeutumassa nykyjoukkueen osalta. Joukkueen parhaat avut löytyvät hyökkäyspäästä, kun taas meksikaanien heikkouksia on kaikista helpoin löytää alakerrasta.

Meksiko on pelannut harjoitusotteluita läpi syksyn ja tulokset ovat joukkueelle tyypilliseen tapaan ailahdelleet varsin paljon. Tappiot joukkue on kärsinyt Paraguaylle, Kolumbialle sekä viimeisimpänä Ruotsille. Voitot syksyn peleistä on otettu Perua ja Irakia vastaan. Meksiko on varsin tuttu vierailija arvokisoissa ja sillä on rutiinia pelata näitä kovan panoksen otteluita. Menestystä MM-karkeloissa ei ole kuitenkaan tullut ja paras suoritus MM-tasolla on selviytyminen puolivälieriin (1970, 1986).

Puola on varsin mielenkiintoinen kisakooste, sillä Meksikon tapaan sillä on hieman ikääntyvä runko joukkueessa, mutta ykköspyssy Robert Lewandowskinsa johdolla Polskit pitävät huolen siitä, että tätä joukkuetta ei kannata aliarvioida. Puola selvitti tiensä MM-kisoihin luonnollisesti Euroopan karsinnoista, joissa se esitti ajoittain todella laadukasta futista. Puola on saanut valmistautua kisoihin pelaamalla todella tasokkaita Kansojen liigan A-sarjan pelejä mm. Hollantia ja Belgiaa vastaan, joten myös sillä on kokemusta kovatasoisista otteluista.

Puolan vire kisojen alla on hyvä, sillä valmistavassa ottelussa ennen kisoja joukkue kaatoi laatukooste Chilen solidin esityksen jälkeen 1-0. Yksittäinen ottelu ei toki kerro kaikkea joukkueen iskukyvystä, mutta sama runko on pelannut pitkään Puolan maajoukkueen tukipilarina, joten pelitapa on iskostunut takaraivoon ja sävelet ovat selvät. Puolan pelitapa rakentuu pitkälti hyvään puolustukseen ja kirpeisiin vastaiskuihin, joita joukkue pyrkii rakentamaan Robert Lewandowskille.

Meksiko hallitsee, Puola iskee vastaan?

Perustasoltaan joukkueiden välille on vaikea vetää piirtää isoa tasoeroa. Omissa papereissa joukkueet ovat voimaluvuiltaan samaa tasoa ja tässä ison panoksen ottelussa lähtökohdat ovat huipputasaiset. Meksiko todennäköisesti hallitsee palloa, mutta Puolalle se varmasti sopii, sillä se pääsee hyödyntämään samalla myös omia vahvuuksiaan – räjähtäviä vastaiskuja. Meksikon isoimmat haasteet löytyvät puolustuspelistä ja tulivoimainen Puola saa takuulla maalipaikkoja luotua vastaiskuista.

Vedonlyöntimarkkina on arvioinut Meksikon suosikiksi tässä ottelussa ja koska omissa papereissa kyseessä on 50-50 lähtökohdat, niin luonnollisesti se tarkoittaa sitä, että panoksia päästään asettamaan Puolan puolesta. Puolan suorasta voitosta tarjottu kerroin on pelikelpoinen, mutta käytetään vihjeissä Tasapeli ei vetoa: Puola -pelikohdetta, kertoimella 2,20 joka palauttaa tasapelillä panoksen. Ottelussa on jatkopaikan kannalta isot panokset ja tämä tuo turvaa mahdolliseen tasapelitulokseen.

Pelivalinnat:
  • Tasapeli ei vetoa: Puola, kerroin 2,20 (STSbet)