22.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Tanska – Tunisia

Tiistain toinen MM-ottelu starttaa kello 15:00, kun pohjoismaiden ainoa edustaja Tanska kohtaa Afrikan karsinnoista kisoihin selvinneen Tunisian. Vuonna 2004 kotikisansa ja Afrikan mestaruuden voittanut Tunisia kuuluu turnauksen heikoimpiin joukkueisiin ja Tanskalla on hyvä mahdollisuus aloittaa kisat voitolla D-lohkossa. Ottelu alkaa kello 15:00.

Vahvassa vireessä porskuttava Tanska on yllätysvalmis Qatarissa

Todella vahvat MM-karsinnat pelannut Tanska raivasi ainoa pohjoismaana tiensä Qatarin MM-kisoihin. Juutit voittivat oman karsintalohkonsa vahvalla saldolla 9-0-1 ja maalierolla 30:3, joten epäselvyyttä karsintalohkon parhaasta joukkueesta ei jäänyt. Karsintojen ainoa pistemenetys tuli päätösottelussa lohkokakkosta Skotlantia vastaan panoksettomassa vierasottelussa. Tanska on saanut valmistautua kisoihin varsin optimaalisissa lähtökohdissa, sillä Nations Leaguen A-sarjassa joukkue on pelannut kovatasoisia otteluita muita Euroopan huippumaita vastaan.

UNL-ottelut A-liigassa ovat valmistaneet joukkuetta varsin mainiosti tähän suurturnaukseen ja ottelut mm. Huippumaita Ranskaa ja Kroatiaa vastaan olivat loistavia kenraaliharjoituksia. Syyskuussa Tanska kaatoi kotikentällään Ranskan lukemin 2-0 ja vaikka kyseessä olikin yksittäinen ottelu, niin se kertoo jotain Tanskan tämänhetkisestä vireestä – homma toimii. Tanskan suurin heikkous tällä hetkellä on ehkä puhtaan ja kliinisen maalintekijän puuttuminen rosterista. Tanska on Ranskan ohella D-lohkossa suurimmat jatkajasuosikit ja Tunisialle sekä Australialle on povattu tässä lohkossa statistin roolia.

Tanskalla on loistava sauma olla tässä turnauksessa suuryllättäjä, sillä se on saanut valmistautua rauhassa isompien tähtien ja joukkueiden kerätessä suurimmat otsikot. EM-kisoissa todella dramaattisesti sairaskohtauksen saanut ja lähes menehtynyt Christian Eriksen on palannut juuttipaitojen vahvuuteen ja punavalkoiset ovat varmasti saaneet hänen paluustaan lisää itseluottamusta ja energiaa.

Vastustaja Tunisia karsi turnaukseen Afrikan karsinnoista, joissa taso ei valitettavasti ole aivan Euroopan luokkaa. Toki kyseessä on laatujoukkue, mutta Tunisia on perinteisesti profiloitunut rikkovaksi ja todella puolustusvoittoista futista pelaavaksi ryhmäksi, josta puuttuu isot tähdet. Tunisia kuuluu oman lohkonsa sekä koko turnauksen heikoimpiin ryhmiin ja sille voi povata vaikeaa iltapuhdetta heti tästä kisa-avauksesta.

Tanska ei kompuroi MM-avauksessa

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan Tanska on näistä kahdesta koosteesta selvästi laadukkaampi sekä kokonaisvaltaisempi paketti ja sitä myöten itseoikeutettu suosikki. Juutit pääsevät otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan ja Tunisia-puolustukselle voi täysin perustellusti ennustaa varsin kiireistä iltapuhdetta. Tanska voittaa ottelun lähes seitsemän kertaa kymmenestä ja juuttien suorasta voitosta tarjottu kerroin 1,58 hyödynnetään.

Tunisia pelaa todella rikkonaista peliä ja taktiikka tässä avausottelussa on varmasti rikkoa Tanskan peliä. Ottelusta saattaa muodostuakin kuuma kohtaaminen ja Tunisia kerroin 1,70 yli 1,5 keltaisesta kortista kelpaa toiseksi peli-ideaksi tähän otteluun.

Pelivalinnat:
  • Tanska – Tunisia: Tanska, kerroin 1,58 (STSbet)
  • Tunisia, keltaisten korttien määrä: Yli 1,5 kerroin 1,70 (STSbet)