22.12.2022 NHL: Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers

Torstaina myös Suomessa nähdään maailman kovinta kiekkoliigaa hyvään katseluaikaan, kun Toronto Maple Leafsin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu alkaa torstai-iltana kello 21:00 Suomen aikaa. Scotiabank Arenalla pelattava ”päiväpeli” tarjoaa loistavat olosuhteet viihdyttävälle kiekkoillalle. Itäisen konferenssin kärkipäässä viilettävä Leafs on ottelussa iso suosikki, mutta betsimielessä kiinnostavimmat ideat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista, sillä näiden kahden joukkueen välillä on viime vuosina pelattu todella isomaalisia otteluita.

Leafs ollut alkukaudella odotetun laadukas

Toronto Maple Leafs on kuulunut jo useamman vuoden ajan sarjan kärkijoukkueisiin, mutta lopullista sinettiä menestykselle ei ole saatu, sillä viime vuosina pudotuspelit ovat päättyneet tämän legendaarisen seuran osalta aivan liian aikaisin. Viime kauden päätteeksi joukkue voitti oman divisioonansa (Atlantic), mutta pudotuspelien osalta homma tyssäsi aivan liian aikaisin, kun avauskierroksella vastaan asettui Tampa Bay Lightning ja tuloksena oli 4-3 tappio ottelusarjasta. Leafsin surkea saldo pudotuspeleissä siis jatkui ja edellisen kerran vaahteralehtipaidat on nähty pudotuspelien toisella kierroksella keväällä 2004.

Viime vuosien kovista pettymyksistä huolimatta Leafs on edelleen yksi itäisen konferenssin absoluuttisesti kovimmista koosteista ja odotukset kiekkopääkaupungissa ovat jälleen tapissa sekä seuran, että fanien osalta. Tällä kaudella peli on kulkenut pääsääntöisesti mallikkaasti ja tällä hetkellä sininutut löytyvät konferenssin 4. sijalta (46 pst) ja oman divisioonansa kakkospaikalta, kuusi pistettä johtavaa Boston Bruinsia perässä. Kotikentällään Leafs on ollut tällä kaudella todella hyvä ja tälläkin hetkellä alla on viiden kotivoiton putki. Välissä joukkue koki kaksi vierastappiota peräjälkeen, kun sekä Capitals, että Rangers oli parempi viime viikolla.

Philadelphia Flyersilla on käynnissä iso jälleenrakennus ja joukkueessa on myllertänyt viime kausina toden teolla. Viime kaudella legendaarinen seura kynti koko sarjan häntäpäässä ja 61 kerättyä pistettä viime kaudelta oli suoraan sanottuna pohjanoteeraus. Tälle kaudelle joukkue teki muutamia siirtoja kokoonpanonsa suhteen, mutta isossa kuvassa kokonaisuus ei juurikaan muuttunut parempaan suuntaan. Tällä kaudella se on perutasoltaan oman divisioonansa (Metropolitan) heikoin joukkue ja suuria menestysodotuksia Phillyssä ei ole.

Kulunut kausi on ollut Flyersille odotetun vaikea ja ainoastaan Columbus Blue Jacketsin todella paha syväjää on pelastanut pennsylvanialaiset itäisen konferenssin jumbosijalta. 33 pelattua ottelua ovat tuoneet laariin ainoastaan 29 pistettä ja tällä hetkellä matkaa oman divisioonan viimeiseen pudotuspelipaikkaan on yhdeksän pistettä. Periaatteessa vielä kirittävissä, mutta otteiden kaukalossa on parannuttava rutkasti. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt viisi, mutta Toronton reissulle päästään sentään voitto alla, kun edellisessä ottelussa kaatui juuri mainittu Columbus 5-3.

Maalijuhlaa luvassa Scotiabank Arenalla?

Kuten sanottua, vastassa ovat perustasoltaan sarjan täysin eri päissä operoivat joukkueet. Leafs on sarjan parhaita ja Flyers puolestaan kuuluu sarjan heikoimpaan osastoon. 1X2-kerroinmarkkina on kuitenkin kohtalaisen hyvin kohdallaan vaikka Flyersin menestyksestä olisikin tarjolla pientä etua. Kyseessä on kuitenkin niin harvoin osuva kohde, että väistetään se kuitenkin tässä kohtaa. Joukkueiden väliset keskinäiset ottelut ovat viime vuosina todella runsasmaalisia ja Toronto on kotikentällään järjestänyt todellisia maalikarkeloita myös kuluvalla kaudella.

Ottelun maaliodotusarvo on normaalia korkeampi ja yli 6,5 maalista tarjottu kerroin 2,45 kelpaa 44% arviolla ja kerroinrajalla 2,27 torstai-illan pelikohteeksi.

Pelivalinnat:
  • Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers: Yli 6,5 maalia, kerroin 2,45 (STSbet)