22.2.2023 Liiga: Tappara – HIFK

Liiga jatkuu keskiviikkona neljän ottelun kierroksella ja yksi pikkulauantain mielenkiintoisimmista kohtaamisista on tuoreen CHL-voittajan Tapparan sekä nousukuntoisen Helsingin IFK:n kohtaaminen. Tappara voitti lauantaina jääkiekon Mestarien liigan mestaruuden Luulajassa ja kirvesrinnat ovat takuulla ottaneet mestaruuden jälkeen ilon irti voitosta. Vierailija HIFK mielii kiperästi kuuden parhaan joukkoon ja peli on kulkenut viime aikoina varsin mallikkaasti. Vierasjoukkueella on mielestämme selvästi kerroinasetelmaa paremmat mahdollisuudet menestyä Tampereen illassa.

Kahden laatujoukkueen kohtaaminen luvassa Nokia Arenalla

Tampereen Tappara on ollut jo vuosia Liigan ehdotonta eliittiä ja Tampereella onkin nosteltu ”Poikaa” viimeisen seitsemän kevään aikana yhteensä kolme kertaa. Kirvesrintojen toimiston palkintokaappiin saatiin viime viikonloppuna lisää varsin komeaa täytettä, kun Tappara haki Luulajassa pelatun jääkiekon Mestarien liigan finaalista voiton kotijoukkueesta lukemin 2-3. Tapparan mestaruus oli hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä ja monen liigaseuran toimistolla pelätäänkin takuulla Tapparan kohtaamista kevään pudotuspeleissä. Tällä hetkellä Tappara on sarjataulukon kolmospaikalla, viisi pistettä johtavaa Rauman Lukkoa perässä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Tapparan materiaali on yksi sarjan ehdottomasti kovimmista ellei kovin ja Jussi Tapolalla on käytössään todella leveä sekä kärjeltään terävä rosteri vaikka joukkueessa onkin viime viikkoina esiintynyt sairastelua. Tämä ottelu on Tapparalle juhlaottelu, sillä ennen matsin käynnistymistä Nokia Arenan kattoon nostetaan tuore CHL-mestaruusviiri. Kotimaisessa Liigassa Tappara on ollut niin ikään viime aikoina hyvässä iskussa, sillä alla on kahden ottelun voittoputki. Ennen tätä kahden ottelun voittoputkea joukkue hävisi viidestä ottelustaan neljä, joten myös ailahtelevaisuutta on esiintynyt, etenkin loukkaantumisten aiheuttamien kokoonpanomuutoste takia.

Vierasjoukkue Helsingin IFK:n alkukausi oli vaikea ja syksyllä joukkue ei tahtonut löytää punaista lankaa tekemiseen. Päävalmentaja Ville Peltoselle annettiin syyskauden heikoista tuloksista huoolimatta kuitenkin täysi työrauha ja nyt ratkaisu näyttää täysin oikealta, sillä HIFK on parantanut kevätkaudella peliään kuin sika juoksuaan. HIFK:n materiaali on kiistatta Liigan TOP3-tavaraa, joten joukkue voi heikosta alkukaudesta huolimatta olla viheliäinen vastus kevään pudotuspeleissä.

Tällä hetkellä HIFK on sarjataulukon seitsemännellä sijalla, neljä pistettä kuudentena olevaa Oulun Kärppiä perässä. Joukkueen loppukauden tavoite on varmasti nousta kuuden parhaan joukkoon ja varmistaa samalla suora pudotuspelipaikka runkosarjan viimeisen kahdeksan ottelun aikana. HIFK on ollut viime viikkoina varsin oivassa vireessä, sillä kymmenen edellistä ottelua ovat tuoneet yhteensä 21 pistettä. Tällä hetkellä alla on kolmen ottelun voittputki, jonka aikana punapaidat ovat kaataneet SaiPan (9-5), Jukurit (7-2) sekä Sportin (5-3).

HIFK selvästi kerrointaan todennäköisempi voittaja

Perustasoltaan arvostan joukkueista Tapparan hiukan paremmaksi kokonaisuudeksi, mutta HIFK omaa isoa potentiaalia, sillä materiaali on laadukas ja viimeisessä kolmessa ottelussa isketyt 21 osumaa antavat suuntaa siitä minkälaista tulivoimaa päävalmentaja Peltosella on käytettävissään. Tapparalla voi painaa vielä viikonlopun Ruotsin reissu sekä sitä seuranneet mestaruusjuhlat, joten vierasjoukkue HIFK:lla on loistavat saumat napata pisteet mukaansa Nokia Arenalta ja pilata isäntien viirinnostajaiset.

Tappara on asetettu kertoimien valossa aivan liian suuren suosikin asemaan ja vieraiden menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Käytetään pelivalintana jatkoajan sekä mahdolliset rangaistuslaukaukset kattavaa moneyline-kohdetta, johon saa maistuvan 3,00 kertoimen useammalta vedonlyöntisivustolta. Arvio kohteelle on 40%, joten rajakertoimeksi muodostuu 2,50. Rohkea peluri voi kokeilla myös suoraa vierasvoittoa kertoimella 4,40, jonka saa XLBetiltä.

Pelivalinnat: