22.3.2023 Liiga: KalPa – Pelicans

Liigan pudotuspeleissä ei välipäivillä juhlita vaan keskiviikkona tätä kiekkoherkkua on tarjolla jälleen kolmen ottelun verran. Yksi kierroksen kiistatta mielenkiintoisimmista kohtaamisista nähdään Kuopiossa, kun Niiralan Montussa kotijoukkue KalPa pyrkii tasoittamaan ottelusarjan Lahden Pelicansia vastaan 2-2:een. Kotijoukkue joutuu otteluun erittäin todennäköisesti ilman ykkösmaalivahtiaan Juha Jatkolaa ja sitkeällä vierasjoukkueella on mainio sauma ottaa tärkeä ryöstö vieraskaukalosta. Betsimielessä kohteen mielenkiintoisinta antia onkin vierasjoukkueen menestyskertoimet.

KalPa kotiyleisön eteen ilman ykkösmaalivahtiaan?

KalPan ja Pelicansin välinen ottelusarja on tarjonnut toistaiseksi koko viihdettä koko rahan edestä. Avausottelussa lahtelaiset olivat parempia lukemin lukemin 2-1, mutta sarjan toisessa kohtaamisessa KalPa tasasi puntit solidilla 3-0 kotivoitolla. Joukkueiden kolmas kohtaaminen Lahden Isku Areenalla oli dramatiikkaa täynnä, sillä ottelu eteni maalittomana aina kolmannen erän loppupuolelle saakka, kunnes KalPan onnistui siirtyä 0-1 johtoon. Pelicansin onnistui rynniä tasoihin ja ohi vielä viimeisen minuutin aikana, kun Tyler Kelleher osui kahdesti.

Samassa loppurytäkässä KalPa sai jobinpostia, kun maalivahti Juha Jatkolan jalka vääntyi todella pahan näköisesti. Vihjeen kirjoitushetkellä kotimainen vedonlyöntitarjoaja on sulkenut kohteen listoiltaan, joten on erittäin todennäköistä, että Jatkola on sivussa tästä kamppailusta ja vierasjoukkue Pelicansin kertoimia korjataan alaspäin. Jatkolan jalan vääntyminen näytti myös TV-kuvien perusteella pahalta joten todennäköistä on, että nuoren kuopiolaisvahdin kausi voi pahimmassa tapauksessa olla ohi.

Perustasoltaan joukkueiden välillä ei ole isoa tasoeroa, mutta Jatkolan poissaolo on iso takaisku kuopiolaisille ja isäntien voimalukua täytyy korjata hieman alaspäin. Kolmannen ottelun maaliodottamat KalPa voitti vieraskentällä niukasti ja pelinkuva saattaa olla hyvinkin samakaltainen myös tässä neljännessä ottelussa. KalPan maalilla nähtäneen tässä ottelussa kakkosmaalivahti Robin Rahm, joka pelasi runkosarjan aikana vaan kahdeksan ottelua heikohkoilla tilastoilla.

Maalivahtien taistelussa Pelicans vie pidemmän korren, sillä lahtelaisten ykkösmaalivahti Patrik Bartosak on vähintään pykälän verran Rahmia parempi kiekkojen pysäyttäjä. Muita isoja loukkaantumishuolia joukkueilla ei pitäisi olla, joten Jatkolan poissaoloa lukuunottamatta voimalukuihin ei tarvi viilauksia tehdä.

KalPa niukka suosikki, mutta kestääkö Rahm pudotuspelipaineet?

KalPa lähtee otteluun kotiedun turvin niukkana suosikkina, mutta mielestämme Jatkolan poissaolon merkitystä kerroinasetelmassa on vähätelty. Jaakko Rissasen ohella Jatkola oli kevätkaudella kuopiolaisten tärkein yksittäinen pelaaja ja hänen poissaolonsa on merkittävä takaisku KalPalle. Pelicans pyrkii varmasti hyödyntämään Rahmin pelaamattomuuden ja laukoa jokaisesta mahdollisesta paikasta. Torikokouksia Rahmin työmaalla tullaan takuulla näkemään ja Pelicans on osoittanut, että se on todella vahva molempien maalien edustoilla.

Pelicans on ottelussa kerroinasetelmaa todennäköisempi voittaja, joten vieraiden suorasta vierasvoitosta tarjottu kerroin 2,95 kelpaa 37% arviolla mainiosti peleihin keskiviikon kiekkokierrokselle.

Pelivalinnat:
  • Pelicans (1X2), kerroin 2,95 (XLBet)