23.10.2023 Englannin Valioliiga: Tottenham – Fulham

Englannin Valioliigan yhdeksäs pelikierros päättyy maanantai-iltana Lontoon paikallisotteluun, kun Tottenham Spurs isännöi nimikkostadionillaan Fulhamia. Mökkiläisillä on alla viime kaudelta hyvä sijoitus, mutta kulunut kausi ei ole alkanut ruusuisesti, vaikka viime kierrokselta onkin alla maistuva 3-1 voitto Sheffield Unitedista. Kotijoukkue Spursin alkukausi on ollut vahva ja joukkue on vielä tältä kaudelta ilman tappioita. Lilywhitesit lähtevätkin tähänkin otteluun kotinurmellaan selvänä suosikkina, mutta pelimielessä kohteen parasta antia ovat vähämaaliset lopputulokset, sillä joukkueiden väliset edelliset keskinäiset ottelut ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia kohtaamisia.

Kotijoukkue Spurs ei ole kokenut vielä tappiota tänä syksynä

Tottenham Spursin kausi on ollut toistaiseksi mainio, sillä pohjoislontoolaiset eivät ole vielä kokeneet tappiota tällä kaudella. Kahdeksan ottelun saldo on väkivahva 6-2-0 maalierolla 18:8 ja syksyn aikana kerätyt 20 pistettä oikeuttavat sarjassa tällä hetkellä jaettuun kolmanteen sijaan. Kaikki sarjataulukossa edellä olevat joukkueet (Man City, Arsenal, Liverpool) ovat pelanneet liljanvalkoisia yhden ottelun enemmän, joten kolmen pisteen voitto tästä paikallispelistä nostaisi Spursin taulukon kärkeen ennen ensi viikonlopun kierrosta.

Spurs on pelannut Ange Postecoglounin alaisuudessa laadukasta palloa ja vaikka varianssi on toistaiseksi ollut lontoolaisten puolella myös maaliodottamissa, niin pelejä seuranneet katsojat voivat todeta, että sijoitus taulukon yläpäässä on täysin ansaittu. Spurs ei pelaa tällä kaudella europelejä, joten keskittyminen on kotimaan sarjassa sekä cupeissa, joten monesta muusta kärkijoukkueesta poiketen rasitusta ei tule yhtä paljon. Pienempi rasitus on merkittävä kilpailuetu pitkän kauden aikana, joten Spursia kannattanee seurata tarkasti läpi talven, sillä hyvää etua voi otteluohjelmaan nähden olla tarjolla pitkin sesonkia etenkin kärkiotteluissa. Tällä hetkellä Spurs on kahden ottelun voittoputkessa, kun kotikentällä Liverpoolista napattua 2-1 voittoa seurasi 0-1 vierasvoitto Lutonista.

Vierasjoukkue Fulham oli yksi viime kauden ehdottomia piristysruiskeita, mutta tällä kaudella meno ei ole ollut yhtä vakuuttavaa ja joukkueen kohtalona on alkukauden perusteella sarjataulukon alempi keskikasti. Tällä hetkellä mökkiläiset ovat sarjataulukossa sijalla 13. kun kahdeksan ottelun saldo näyttää lukuja 3-2-3 maalierolla 8:13. Fulhamin suurin murheenkryyni alkukaudella on ollut tehojen puute, sillä vain yksi tehty maali per ottelu ei riitä sarjan kärkikahinoihin jos oma pää vuotaa.

Viime aikoina Fulham on kuitenkin ollut kohtalaisen pirteässä kunnossa, sillä neljän edellisen sarjaottelun saldo on kolme voittoa ja yksi tasapeli yhteismaalierolla 6:1. Marco Silvan ryhmä onkin petrannut hieman tahmeaan alkukauden nähden ja mökkiläisten otteita kannattanee niin ikään seurata talven aikana erityisellä suurennuslasilla. Viimeisimpänä Fulham kaatoi heikon Sheffield Unitedin, joka taipui reilu pari viikkoa sitten Craven Cottagella 3-1.

Odotettua vähämaalisempaa luvassa Lontoon maanantai-illassa?

Perustasoltaan ja materiaaliltaan Spurs on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja pelivoimaltaan vieraita edellä. Kotietu kääntää puntteja entisestään vieraiden hyväksi, mutta mikään ylijuoksu tästä ottelusta silti tuskin muodostunee, sillä Fulham on ollut ihan hyvässä iskussa viime viikkoina. Spurs ei ole kotikentällään juuri maalijuhlia sarjassa järjestänyt ja pelimielessä ottelun kiehtovinta antia ovat vähämaaliset lopputulokset. Vaikka maaliodottama kääntyykin hieman enemmän runsas- kuin vähämaaliseksi, niin under-valinnoissa on tarjolla pientä etua.

Legendaarinen TonyBet on täysin omilla luvuilla total-linjojensa kanssa ja alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 2,71 kelpaa hienosti peleihin maanantai-illan ainoaan Valioliiga-otteluun. Todennäköisyysarvio kohteelle on 41% ja rajakerroin pelattavuudelle 2,44.